Crème tegen littekensCrème tegen littekens

Werkt littekencrème écht?

Zoek je een manier om je litteken te laten vervagen? Of wil je littekenklachten zoals jeuk en roodheid verminderen? Dan kom je veel littekencrèmes tegen. Je wilt natuurlijk het best haalbare resultaat voor jouw litteken. Maar hoe weet je nu of littekencrème echt werkt en welke littekencrème je het best kunt kiezen? Hier lees je hoe littekencrème werkt en welk resultaat je kunt verwachten.

Hoe werkt littekencrème?

Je brengt een littekencrème aan om je litteken minder zichtbaar te maken of klachten te verlichten. Maar hoe werkt littekencrème?

De huid(barrière) is beschadigd bij een litteken en verliest daardoor veel vocht. Om deze huid te herstellen, heeft een littekencrème vaak een hydraterende werking. Door je littekenhuid op de juiste manier te hydrateren, voorkom je een overmatige productie van littekenweefsel. Ook verlicht je andere klachten zoals jeuk, wat ontstaat door onder meer een gebrek aan vocht in de huid.

Hydraterende bestanddelen in een littekencrème trekken vocht uit een diepere laag in je huid. Dit vocht is namelijk nodig daar waar je een litteken hebt. Vaak heeft een littekencrème ook huidverzorgende en huidherstellende eigenschappen. Lees verder over de werking van ALHYDRAN.

Werkt een littekencrème voor ieder litteken?

Als je wilt weten welke littekencrème écht werkt, is het goed om te weten welke soorten littekens je kunt behandelen. Niet ieder litteken is namelijk te vervagen. Bovendien zal een litteken nooit volledig verdwijnen.

Een littekencrème helpt voornamelijk bij het verminderen van klachten door je litteken. Een aantal van deze klachten zijn:

  • Jeuk
  • Een trekkend gevoel
  • Roodheid
  • Verdikking
  • Pijn

Deze klachten komen vaak door een afwijkend litteken. Een afwijkend litteken ziet er anders uit dan een licht litteken dat vlak in de huid op gaat. Een afwijkend litteken kan bijvoorbeeld hypertrofisch of keloïd zijn. Deze soorten littekens zijn vaak duidelijk zichtbaar doordat ze bijvoorbeeld rood of verdikt zijn.

Heb je veel last van klachten en wil je de beste behandeling voor jouw litteken? Dan is er bij een afwijkend litteken soms aanvullende therapie nodig.

Actieve littekens

Een goede littekencrème werkt vooral bij actieve littekens. Actieve littekens zijn vaak minder dan een jaar oud, kunnen rood van kleur zijn en klachten geven. Bij actieve littekens kan ALHYDRAN vaak de zichtbaarheid van het litteken verminderen. Bij een uitgerijpt litteken (minstens een jaar oud) is de zichtbaarheid met geen enkele littekencrème meer te beïnvloeden, ook met ALHYDRAN niet. 

Geeft je oude litteken nog klachten? Zoals jeuk of een trekkend gevoel? Dan kan ALHYDRAN nog wel helpen. Het verlicht namelijk ook klachten bij oude littekens.

Wil je meer weten over afwijkende littekens en ben je benieuwd of jouw litteken nog actief is? Download dan de gratis littekengids!

Welke littekencrème werkt écht?

Dat littekencrème werkt, is wel duidelijk. Dit komt doordat de meeste littekencrèmes de huid hydrateren. Maar welke littekencrème werkt nu écht? Werkt iedere crème even goed?

Er zijn diverse littekencrèmes beschikbaar die allemaal beweren te werken. Maar van veel van deze crèmes is de werking niet wetenschappelijk bewezen. ALHYDRAN heeft wél een wetenschappelijk bewezen werking.

De bewezen werking van ALHYDRAN bij littekens is te danken aan de bestanddelen. De littekencrème heeft de optimale samenstelling van ingrediënten om je beschadigde huid te herstellen. Tegelijkertijd vermindert de crème je littekenklachten!

Langdurige hydratatie door Aloë Vera-gel in ALHYDRAN

Hydratatie is belangrijk voor een litteken. Daarom heeft ALHYDRAN een sterk hydraterende werking. Deze hydraterende werking heeft de crème te danken aan het hoofdbestanddeel: pure Aloë Vera-gel uit Aruba. ALHYDRAN bestaat voor 45% uit verse Aloë Vera-gel.

De Aloë Vera wordt speciaal gekweekt en vers verwerkt in Aruba. Ook wordt de gel niet verhit of geconcentreerd, het blijft pure gel. Hierdoor behoudt de Aloë Vera-gel de optimaal hydraterende eigenschappen.

Meer dan hydrateren

Optimale hydratatie van je litteken is prettig. Maar via je littekenhuid verlies je ook veel vocht. Dit is niet alleen te behandelen met hydratatie.

ALHYDRAN trekt vocht uit de diepere huidlagen naar de littekenhuid. Bij veel andere littekencrèmes met Aloë Vera verdampt dit vocht vervolgens ook weer heel snel. Om deze reden is ALHYDRAN verreikt met ingrediënten, zoals natuurlijke oliën, die je littekenhuid een soort dakje geven. Hierdoor kan het aangetrokken vocht minder snel ontsnappen.

Bovenop je litteken wordt dus eigenlijk een normale huid nagebootst. Hierdoor voorkom én verhelp je veel littekenklachten.

Littekencrème: het resultaat

Nu je weet welke littekencrème echt werkt, kun je jezelf afvragen wat je er van mag verwachten. Waarschijnlijk wil je graag dat jouw litteken vervaagt. Dat is helaas niet altijd mogelijk.

Heb je een rood, actief litteken? Dan kan de zichtbaarheid wél verminderen. Is je litteken licht van kleur, geeft het geen klachten en is het dus uitgerijpt? Dan zal je litteken niet vervagen met een crème.

Het effect van een littekencrème is het grootst wanneer je, na wondsluiting, zo snel mogelijk begint met smeren. Wanneer je litteken klachten geeft, kan het ook helpen bij oudere littekens.

Voor zowel nieuwe als oude littekens kan ALHYDRAN klachten zoals trekken, jeuk, pijn en hardheid verminderen. Je littekenhuid wordt weer soepel.

ALHYDRAN: een littekencrème die écht werkt

Het antwoord op de vraag: Werkt littekencrème echt? Geldt niet voor alle littekens of alle crèmes. Je kunt het best vertrouwen op littekencrèmes met een wetenschappelijk bewezen werking, zoals ALHYDRAN.

Wil je meer informatie over littekens? Download dan de gratis littekengids en ontdek hoe je jouw litteken het best kunt behandelen.

ALHYDRAN littekencrème gebruiken

Ervaringen met onze crème bij littekens

Na een borstbesparende operatie was er op de eerste plaats heel veel vreugde over de verwijdering van de tumor. Maar bleef er helaas een lelijk litteken over: dik, rood en bobbelig. De bestralingsafdeling van het Catharina Ziekenhuis wees me op ALHYDRAN. Na 2 maanden is er van het ontsierende litteken bijna niets meer te zien of te voelen. Echt ongelooflijk! Ik ben echt heel enthousiast!

Marie-Louise

35 jaar geleden heb ik waterpokken gekregen. Sindsdien heb ik op mijn rug en borsten lelijke keloïde littekens overgehouden. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een kleine tube ALHYDRAN. De littekens van 35 jaar oud verdwenen bijna allemaal. Ze werden zacht en de dikke verhogingen werden gelijk met de huid. Het is niet te geloven. Ik ben zeer tevreden met de resultaten.

Mevrouw de Palm

Zeer goed product. Trekt zeer goed in. De dermatoloog raadde mij deze crème aan na de operatie van een huidtumor aan mijn neus. Het litteken vermindert goed.

Linda

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.