Veelgestelde vragen (FAQ)

We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veelgestelde vragen over ALHYDRAN. Staat jouw vraag er niet tussen, of heb je meer informatie nodig? Laat het ons weten. We helpen je graag verder! Neem contact op.

Veel gestelde vragen

Nee. Gebruik ALHYDRAN alleen als de wond helemaal dicht is en eventuele hechtingen en korstjes zijn verwijderd. Gebruik ALHYDRAN niet op een open wond. Het is wel mogelijk om de omliggende huid en de gesloten delen van de wond met ALHYDRAN in te smeren. Dit helpt om de huid te hydrateren en zal zorgen voor een beter en/of sneller resultaat.

Meer weten?

Na openen is een tube ALHYDRAN 6 maanden houdbaar, daarna zal de werking afnemen. Ongeopend is een tube ALHYDRAN 30 maanden houdbaar vanaf de productiedatum. De houdbaarheidsdatum staat altijd op de verpakking en op de tube van ALHYDRAN.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Oud en actief litteken

Ja. Zolang een litteken nog actief is, kun je zelf invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. Een actief litteken is vaak rood van kleur, jeukt, is gevoeliger of zelfs pijnlijk en kan verdikt zijn. ALHYDRAN zorgt voor een versoepeling van de huid, een verbetering van de elasticiteit, vermindert de roodheid en dikte van het litteken en zorgt voor afnemende jeuk en pijn.

Oud en niet meer actief litteken

Als een litteken niet meer actief is, ziet het er vaak wit of huidkleurig uit. Ook oude, niet-actieve littekens kan je met ALHYDRAN behandelen, al zal het uiterlijk er weinig door veranderen. ALHYDRAN kan er voor zorgen dat de huid van oude littekens soepeler wordt, dat de elasticiteit verbetert en dat jeuk en pijn afnemen.

Meer weten?

Onbeperkt. Smeer 3 keer per dag ALHYDRAN zo lang het litteken actief is of zo vaak als de huid erom vraagt. Een litteken kan tot 1,5-2 jaar lang actief blijven en klachten geven. Gebruik ALHYDRAN om afwijkende littekens te voorkomen en te behandelen.

Je kan beginnen met het smeren van ALHYDRAN wanneer de huid (wond) gesloten is en wanneer eventuele korstjes en hechtingen zijn verwijderd. Om het herstel van de beschadigde huid te bevorderen, is het ook mogelijk om de omliggende huid van een wond al in te smeren met ALHYDRAN om het herstel van de beschadigde huid te bevorderen.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Smeer 3 keer per dag ALHYDRAN, bijvoorbeeld in de ochtend, in de middag en in de avond. Gebruik ALHYDRAN daarnaast zo vaak als de huid erom vraagt, bijvoorbeeld als de huid trekt, jeukt of droog aanvoelt.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Ja, je kunt een gratis proefmonster aanvragen.

Een proefmonster van ALHYDRAN gaat enkele dagen mee, maar een volledige littekenbehandeling duurt vaak veel langer. Gebruik voor littekenbehandeling een tube van ALHYDRAN.

Ja, ALHYDRAN is parabenenvrij, hormoonvrij, parfumvrij en hypoallergeen. ALHYDRAN is ontwikkeld voor de meest kwetsbare huid. De ingrediënten zijn met zorg gekozen, voor een optimale werking bij verschillende huidaandoeningen en huidtypes.

Nee. Een litteken kan UV-stralen (nog) niet goed weren. Daardoor kunnen UVA- en UVB-stralen ongefilterd via het litteken dieper in de huid binnendringen. Door met een litteken onder de zonnebank te gaan, vergoot je de kans op het krijgen van huidkanker, verbrandt de huid sneller en kan er blijvende (donkere) verkleuring van het litteken ontstaan.
Ga niet met een litteken onder de zon of zonnebank. Lukt dit niet, omdat een litteken bijvoorbeeld in het gezicht zit, verzorg en bescherm jouw litteken dan tegen de UV-stralen met ALHYDRAN SPF 30.

Meer weten?

 

Je kunt ALHYDRAN hier bestellen. ALHYDRAN is ook verkrijgbaar bij verschillende apotheken, huidtherapeuten, klinieken en andere gespecialiseerde huidcentra.

ALHYDRAN kopen:

Het advies is om littekens tot of in ieder geval, zolang deze actief is, uit de zon te houden. Lukt dit niet omdat een litteken bijvoorbeeld in het gezicht zit, kan ALHYDRAN SPF30 wat meer bescherming bieden. Als het litteken niet direct wordt blootgesteld aan UV-stralen, omdat deze bijvoorbeeld onder de kleren zit, zal ALHYDRAN zonder UV-bescherming voldoende zijn.

Gebruik ALHYDRAN niet:

  • Bij een vastgestelde allergie voor 1 van de ingrediënten.
  • Op open wonden.
  • Op huidperforaties na hechtingen, wanneer de huid nog niet gesloten is.
  • Op een geïnfecteerde huid.
  • In de ogen.
  • Bij blijvende uitslag of irritatie.

Nee, ALHYDRAN bevat geen ingrediënten die voor vlekken kunnen zorgen. Je kunt de crème dus ook voor de huid onder je kleding gebruiken. Breng een dun laagje aan op de huid en laat dit kort intrekken voordat je de kleding aantrekt.

ALHYDRAN is afwasbaar met water. Breng daarom opnieuw een dun laagje crème aan op de huid als het nat is geworden na het zwemmen, douchen of door zweet.

Bekijk de gebruiksaanwijzing voor aanvullende instructies.

ALHYDRAN kan vanaf de leeftijd van 3 maanden gebruikt worden. Wanneer je kindje tussen de 3 en 6 maanden oud is, is het advies om het gebruik even te overleggen met de (behandelend) arts.

Het gebruik van een goede littekencrème bij kinderen is belangrijk. Hoe eerder je begint met littekenbehandeling, hoe mooier het eindresultaat op een latere leeftijd. Gebruik ALHYDRAN om de kans op problemen met littekens bij kinderen te verminderen.

Ja, ALHYDRAN is namelijk:

  • Hypoallergeen
  • Parabenen- en geurstoffenvrij
  • Zeer mild

ALHYDRAN littekencrème kan onbeperkt (gedurende meerdere jaren) gebruikt worden.

Meer weten?
ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Ja, ALHYDRAN kan dagelijks als dagcrème en/of nachtcrème gebruikt worden. De crème is vriendelijk voor de huid en geschikt voor alle huidtypes. Breng in de ochtend en de avond na het reinigen van de huid een dun laagje ALHYDRAN aan.

Omdat ALHYDRAN en ALHYDRAN Special Care producten geen parfum bevatten, ruik je geen toegevoegde geuren, maar ruik je wél de werkzame ingrediënten!

ALHYDRAN is een wetenschappelijk bewezen littekencrème die de zichtbaarheid en klachten van littekens vermindert. De crème is geschikt als nazorg van de beschadigde huid (zoals een brandwond of operatiewond) en wordt al ruim 20 jaar wereldwijd gebruikt door artsen en specialisten.

Aan de Special Care producten hebben wij per indicatie naast de bewezen formule van ALHYDRAN, extra hoogwaardige, bewezen werkzame ingrediënten toegevoegd voor de behandeling van klachten bij:

Bekijk de Special Care producten.

Heb je een vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je meer weten over ALHYDRAN? Bijvoorbeeld over het gebruik bij specifieke huidklachten? Of over de levering van een bestelling? Wij staan je graag te woord. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Klantenservice
Wil je meer weten over bestelling & levering, betaling en retourneren via Alhydran.nl? Ga naar onze klantenservice pagina.

Contactformulier voor consumenten

Ben je een professional? Gebruik dan het contactformulier voor zakelijke klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.