Droge huid

Dit huidprobleem komt veel voor. Bij een droge huid is de vochtbalans verstoord. Je huid verliest te veel vocht en droogt uit. Goede verzorging met een hydraterende crème is nodig om de droge huid te herstellen.

Droge huid

Huidklachten door een droge huid

Bij een droge huid is de vochtbalans verstoord. Het vocht in je huid verdampt (te) snel. Mogelijke huidklachten zijn:

 • Jeuk
 • Huidschilfers
 • Kloven en velletjes
 • Een schrale, craquelé huid
 • Droge huidplekjes
 • Pijnlijk, trekkerig gevoel

Zoek je een oplossing voor bovenstaande klachten? Onze droge huid crème helpt daarbij het beste. De huidherstellende crème voedt, verzacht én herstelt de zeer droge huid.

 • Hydrateert en voedt de uitgedroogde huid

 • Minder jeuk, pijn en roodheid

 • Helpt huidschilfers te verminderen

Cracked Dry Skin Care voor je droge huid?

Ervaringen met ALHYDRAN

Niet alleen de huidschilfers namen af, maar ook de conditie van mijn extreem droge huid werd beter. Dit allemaal in een korte periode. Echt een top product!

Ingrid

Ik heb ALHYDRAN gebruikt voor mijn extreem droge huid. Het is een fijne crème voor een tijdje. Ik had op aanraden van de huidtherapeut fruitzuurcremes gebruikt. Daarna ook SPF 30, met zonbeschermingsfactor.

Janny

Zeer goede crème die de droogte van de huid opheft. Erg zuinig in gebruik en smeert heerlijk uit. Een van de weinige crèmes die echt doet wat er beloofd wordt!

Karin

Hoe ontstaat een droge huid?

Een gezonde huid heeft een goede barrièrefunctie. Het zorgt voor een goede vochtbalans. Bij een droge huid werkt deze functie minder goed. De vochtbalans is verstoord. Daardoor verliest de huid meer vocht. Het gevolg: de huid droogt uit.

Droge huidplekken ontstaan door een vochtgebrek van de huid. Het tekort aan vocht kan zorgen voor jeuk, huidschilfers, kloofjes en een pijnlijk gevoel.

Een droge huid: wat te doen?

Je wil het vochttekort tegengaan zodat je huid minder droog wordt. De reguliere ALHYDRAN en vooral ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care helpen je daarbij.

ALHYDRAN helpt op twee manieren tegen uitdroging:

1. Het brengt vocht in de huid (hydrateert)
2. Het zorgt dat de huid dit vocht vasthoudt (occlusie).

Dit is vrij uniek. De meeste crèmes zorgen enkel voor hydratatie. ALHYDRAN zorgt er daarnaast ook voor dat je huid het vocht kan blijven vasthouden. Deze werking in diverse wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Door het gebruik van ALHYDRAN wordt de huid direct en langdurig beschermd tegen overmatig vochtverlies. Het hydrateert, versoepelt de huid en zorgt voor minder jeuk.

Huidherstellende crème

Speciaal voor de extreem droge huid is er ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care. Het is specifiek ontwikkeld om de droogte van de huid aan te pakken. Deze huidherstellende crème bevat de vertrouwde en krachtige ALHYDRAN-formule. En is verrijkt met extra voedende ingrediënten.

ALHYDRAN crème bij een droge huid

Het effect van ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care op de huid:

 • Zorgt voor optimale langdurige hydratatie
 • Voorkomt vochtverlies
 • Behandelt de (zeer) droge huid
 • Vermindert roodheid, jeuk en pijn
 • Verzacht zelfs de meest droge huidplekken
 • Voedt en herstelt de huid
 • Voorkomt dat de huid opnieuw droog wordt

Je kan deze crème ook gebruiken wanneer je een gevoelige huid hebt. Cracked Dry Skin Care is geschikt voor alle huidtypes, vrij van parfum en parabenen. De crème is zeer geconcentreerd, maar voelt niet vettig aan.

ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care in gebruik

Vaker last van droogte

Door bepaalde oorzaken droogt de huid eerder uit. Het gebruik van medicatie, (steun)kousen of (huid)aandoeningen als eczeem en diabetes bijvoorbeeld. Ook andere oorzaken kunnen een rol spelen. Zoals het scheren van de huid, een bepaalde peeling, een laser- of huidbehandeling. Als je hiermee te maken hebt is het extra belangrijk je huid goed te verzorgen.

Je arts of huidspecialist kan helpen. Vaak is het advies om (naast de behandeling) een huidherstellende crème te gebruiken. Het tegengaan van vochttekort is immers een effectieve oplossing bij het behandelen van een schrale, droge huid.

Crème combineren met andere behandelingen

ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care is zeer effectief en intensief. Het voedt en versterkt de huid. Hierdoor voel je een directe verlichting van het trekkerige, jeukende en/of pijnlijke gevoel. Op de langere termijn merk je dat de huid soepeler wordt en minder snel droog en trekkerig aanvoelt.

Onze crème is goed te gebruiken in combinatie met elastische kousen, drukkleding, siliconen littekentherapie en wondverband. Het trekt goed in en blijft niet op de huid liggen. Het is geen vette crème.

Praktijkvoorbeelden

Ervaringen van artsen en professionals, bij de behandeling van droge huid met ALHYDRAN. Bekijk de diagnose, symptomen en de persoonlijke ervaring van de behandelaar en patiënt.

Veneus ulcus (open been wond)

 • De huid rondom de wond verbetert
 • De huid is minder droog
 • Er zijn minder schilfers

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:


Alhydran, a new option in the treatment of hypostatic eczema.

Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het World Union of Wound Healing Societies (WUWHS), Florence, Italy, 2016
Auteur(s): AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands


Cracked Dry Skin Care gebruiken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.