Litteken jeukLitteken jeuk

Mijn litteken jeukt! Wat te doen?

Je litteken jeukt, en dat zorgt voor een hoop ongemak en frustratie. Vooral littekens na een brandwond jeuken meestal flink. Gelukkig kun je er iets tegen doen.

Let op! Voorkom dat je gaat krabben! Dat maakt je litteken permanent erger, terwijl je alleen maar tijdelijk van de jeuk af bent. Gaat het om een litteken bij een baby of (jong) kind? Neem dan extra maatregelen tegen krabben, zoals afplakken met een pleister of het kind handschoentjes aantrekken.

Litteken jeuk

Direct doen: verkoelen

Verkoeling helpt wanneer je litteken jeukt. Blaas op de huid of ga naar buiten. Draag koele en wijde kleding. Je kunt eventueel ook ijs (of ‘cold packs’) gebruiken, maar leg dat nooit direct op de huid! Doe een washand of theedoek eromheen, en houd het dan pas op de jeukende plek.

Beste optie als je litteken jeukt: littekencrème

Je verhelpt de jeuk pas echt wanneer je beschadigde littekenhuid weer een goede vochtbalans krijgt. Uitdroging is de grote veroorzaker van je ongemak. Er zijn veel vochtinbrengende crèmes, maar die bieden slechts zeer tijdelijk soelaas: het ingebrachte vocht verdampt snel omdat huid die beschadigd is zijn afsluitende functie verloren heeft.ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

ALHDYRAN littekencrème brengt vocht in én doet een ‘dekseltje’ op de huid, waardoor het vocht vastgehouden wordt. Je hebt daardoor veel minder last van jeuk.

ALHDYRAN zorgt ervoor dat:

  • Je (beschadigde) huid soepeler blijft
  • De roodheid minder wordt
  • Je litteken mooier geneest en/of minder zichtbaar wordt

Bekijk de ervaringen van ALHYDRAN gebruikers. Nog niet overtuigd? Bestel direct een gratis proefmonster.

Waarom jeukt mijn litteken?

Er zijn verschillende redenen waarom je litteken kan jeuken.

  • Een vers litteken kan jeuken omdat de huid aan het genezen is. Je huid is hard aan het werk, ook al zie je dit niet. En dit kan jeuk opleveren.
  • Trekkend litteken. Bij het genezen, maar ook op andere momenten kan je littekenhuid trekken. Die beweging en het trekken jeukt.
  • Droge huid. Een litteken is huid die wat zwakker is en meer vocht verliest. Drogere huid jeukt meer dan ‘normale’ huid.

Meer weten over de soorten littekens, littekenklachten en het behandelen hiervan? Vraag dan de gratis littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij jeuk

Ik gebruik ALHYDRAN voor de brandwonden op mijn arm. Deze crème is erg fijn. Het verzacht de huid, littekens worden soepeler. De pijn en jeuk worden minder

Jolanda Scholman

De crème heeft goed zijn werk gedaan. Het zorgt voor een soepele, zachte huid en vermindert de jeuk.

Danny S.

Ik heb brandwonden en littekens in mijn gezicht en op mijn handen, veroorzaakt door een explosie. Via mijn huidtherapeut ben ik in contact gekomen met ALHYDRAN. Al na 1 á 2 uur merkte ik dat ik al meer ruimte kreeg in mijn gezicht. De jeuk is sterkt verminderd. De littekencrème zorgt er voor dat de huid vrij kan bewegen, zonder dat deze scheurt.

Wim Arns

Gebruik ALHYDRAN voor jouw litteken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.