Wat is de beste littekencrèmeWat is de beste littekencrème

Wat is de beste littekencrème?

Stel je eens voor dat jij een litteken hebt dat klachten geeft of waar jij je niet prettig bij voelt. Wat ga je dan doen? Misschien zoek je op het internet, ga je naar een winkel of vraag je advies bij anderen. Maar, hoe kies je uiteindelijk zelf het juiste product voor jouw litteken?

 

Waar moet een littekencrème aan voldoen?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een littekencrème? En hoe bepaal je welke littekencrème voor jou de beste keuze is?

In de literatuur worden randvoorwaarden beschreven waar een goede littekencrème aan zou moeten voldoen. Een goede littekencrème:

  • beperkt en normaliseert het natuurlijke vochtverlies van de huid
  • bevat ingrediënten die het vocht in de huid vasthouden
  • bevat geen ingrediënten die de huid irriteren
  • heeft geen negatief effect op de huidbarrière (beschermt invloeden van buitenaf)
  • bevordert de littekenrijping
  • heeft een werkzaamheid die is aangetoond in studies van vergelijkbare kwaliteit en inhoud

De bovenstaande randvoorwaarden bespreken we in de volgende 3 paragrafen.

Littekencrème met langdurige, hydraterende werking

Eén van de redenen van het ontstaan van littekens en littekenklachten, is uitdroging van de huid. Hierdoor groeit het litteken en kunnen er klachten ontstaan zoals jeuk, pijn, aanhoudende roodheid en een droge, trekkende huid.

Een goede littekencrème zorgt niet alleen voor een optimaal herstel van de vochtbalans in de huid, maar ook dat dit effect langdurig aanhoudt. Een littekencrème die enkel hydraterende ingrediënten bevat, zal vocht uit de diepere huidlaag halen, maar niet voorkomen dat het water weer verdampt. ALHYDRAN is een hydraterende crème die vocht inbrengt en het ook vasthoudt. De crème sluit de littekenhuid af, zodat het vocht niet verdampt.

De ingrediënten in een littekencrème

Een crème die lekker ruikt, zorgt niet per se voor een beter en mooier litteken, maar mogelijk wel voor extra huidirritatie. Een litteken, en ook vaak de huid eromheen, kan erg gevoelig zijn en eerder reageren op irriterende stoffen als parfum, kleurstoffen of parabenen. Kies bij voorkeur dus voor een hypoallergene littekencrème.

Wist je dat in veel hydraterende producten ‘water’ (aqua) het belangrijkste ingrediënt is? Maar crèmes met water als hoofdingrediënt kunnen littekens op den duur juist verder uitdrogen en klachten verergeren! ALHYDRAN bevat als hoofdingrediënt vers verwerkte Aloë Vera-gel. Dit zorgt voor een sterke vochtinbrengende (hydraterende) werking.

Naast vers verwerkte Aloë Vera zijn er een aantal basisingrediënten toegevoegd die belangrijk zijn voor de werking van ALHYDRAN. De hoogwaardige oliën in ALHYDRAN voorkomen dat je huid uitdroogt door verdamping: ze vormen een vetvrije laag op je huid. Daarnaast werken ze als ‘emolientia’: een stof die je huid zacht en glad houdt.

Antioxidanten zoals vitamine C en E beschermen het litteken tegen schadelijke radicalen en bacteriën, maar zorgen ook voor een betere genezing van het litteken.

Wetenschappelijk bewezen werking littekencrème

Je hebt vast wel eens de zin ‘Dit product is dermatologisch getest’ op de radio of televisie gehoord. Dermatologisch getest betekent niets meer dan dat een product of ingrediënt door een dermatoloog is getest op vrijwilligers om aan te tonen of het een (allergische) huidreactie geeft.

Veel huidproducten zijn dermatologisch getest, maar dat zegt niets over de werkzaamheid. Volgens de randvoorwaarden moet een littekencrème wetenschappelijk bewijs hebben dat het écht werkzaam is. ALHYDRAN littekencrème is wetenschappelijk én klinisch bewezen en wordt al ruim 20 jaar wereldwijd door diverse artsen gebruikt.

Wil je meer weten over de behandeling van littekens en hoe je littekenklachten kunt voorkomen? Vraag gratis de littekengids aan!

ALHYDRAN littekencrème

Nu je weet waar een goede littekencrème aan moet voldoen, weet je dus ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede littekencrème. Kies voor een littekencrème met de juiste eigenschappen die jouw litteken langdurig en effectief verzorgt en beschermt.

ALHYDRAN voldoet als littekencrème aan deze randvoorwaarden:

  • ALHYDRAN bevat 45% vers verwerkte Aloë Vera-gel als hoofdingrediënt.
  • ALHYDRAN bevat een unieke mix van hoogwaardige basisingrediënten voor optimale, langdurige hydratatie en bevordering van het herstel van de huid.
  • ALHYDRAN is hypoallergeen, bevat geen parfum, en is vrij van hormonen en parabenen.
  • De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen.

Wij beschikken over vele klantervaringen, die ook op deze website hun enthousiasme over onze littekencrème delen. In de onderstaande reviews zijn ervaringen te lezen van gebruikers die een uitgebreid vergelijkend onderzoek hebben gedaan.

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen, goed onderbouwd zijn. De literatuur die in de blog wordt benoemd, is gebaseerd op volgende bron:

Klotz, T. (2017) Moisturisers in scar management following burn: A survey report. Elsevier Burns. Volume 39 (Issue 7, November 2013)

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Allereerst wil ik u bedanken voor de proefmonster. Tot ruim een jaar na mijn zoveelste schisis operatie heb ik gebruik gemaakt van Dermatix siliconen littekengel echter, deze brand enigszins. Inmiddels heb ik ALHYDRAN ruim twee weken gebruikt en merk dat deze vele malen beter is dan Dermatix. Het litteken voelt nu soepel en ziet niet meer zo vurig uit.

Wanda

Er is voor mij geen beter huidverzorgingsproduct dan ALHYDRAN. Trekt goed in, plakt niet en kalmeert de huid. Ook na oppervlakkige brandwondjes of zonnebrand is het een eerste hulp middel. Je voelt en ziet direct effect. Littekens verbeteren aanzienlijk maar ook lijkt het mijn huid te verjongen. Heb verschillende dure crèmes gebruikt maar deze spant de kroon!

Ellen Van den Berg

Voor mij is dit de beste creme ooit, ALHYDRAN zorgde ervoor dat mijn huid er goed uit bleef zien na vijf rondes radiotherapie. Ik zal iedereen die radiotherapie ondergaat deze geweldige crème aanbevelen. Ik heb helemaal geen littekens of verbande huid overgehouden!

Anoniem

Probeer ALHYDRAN littekencrème

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.