Littekencréme smerenLittekencréme smeren

Vanaf wanneer mag je littekencrème smeren?

Wanneer mag je een littekencrème smeren? En vanaf welk moment begin je? Het antwoord is: zodra je wond gesloten is. Begin op dat moment direct: des te minder kans heb je op littekenvorming.

Wanneer littekencrème smeren na operatie?

Het moment dat je mag beginnen hangt samen met hoe operatiewond er uit ziet. Is de wond nog open? Dan moet je even wachten.  Is de huid dicht en zijn de hechtingen weg? Begin dan direct met een goede littekencrème.

Ditzelfde geldt voor littekens door andere oorzaken: smeer je litteken in, direct nadat je huid gesloten is.

Waarom direct littekencrème smeren?

Wanneer je huid is gesloten mag je beginnen. Er is een reden dat vroeg beginnen veel zin heeft, namelijk: hoe eerder je begint, des te beter het resultaat.

Je huid is beschadigd. Je lichaam is in principe goed in staat je wond te helen. Maar voor een echt móóie heling… daar kan je huid hulp bij gebruiken.

Littekens ontstaan omdat je beschadigde huid geen vocht meer kan vasthouden. Je huid heeft z’n natuurlijke ‘dakje’ verloren. Juist vocht is cruciaal voor mooi herstel. Hoe ernstiger de wond, hoe meer hulp je huid nodig heeft. Met name brandwonden, operatiewonden of andere diepe wonden zorgen anders voor duidelijk zichtbare littekens.

Een goede littekencrème zorgt voor:

  • hydratatie
  • een kunstmatig ‘dakje’.

Wanneer je een goede littekencrème smeert, raakt je huid weer gehydrateerd. Hierdoor herstelt je litteken mooier.

Welke littekencrème is het beste?

Ons product is ALHYDRAN. Natuurlijk vinden wij die littekencrème de beste, maar ja, wij van wc-eend…

Echter, feit is dat:

Van andere bekende littekencrèmes vind je online veel minder beoordelingen. De werking van deze producten is ook niet wetenschappelijk bewezen – en dus een stuk onzekerder.

Geloof ons niet zomaar: oordeel zelf! Bestel een gratis proefsample en probeer ALHYDRAN uit. (Binnen 2 werkdagen in huis.)

Wil je meer lezen over de behandeling van littekens? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN littekencreme

De wond is zo mooi genezen, dat je na 5 maanden het litteken bijna niet meer ziet. Er hebben toch 13 krammen ingezeten. Ik vind de littekencrème een aanrader.

Nelleke de V.

Ik heb een omleidingsoperatie aan mijn hart gehad. Na de operatie ben ik begonnen met ALHYDRAN littekencrème. Ik ben uitermate tevreden over het resultaat. Ik heb een litteken wat er goed uitziet en prachtig geneest.

Rika J.

Ik ben zeer content met ALHYDRAN. De littekencrème heeft in korte tijd zeer goed geholpen om de littekens van een ooglidcorrectie te versoepelen. Ik leef met het gevoel dat er geen littekens meer zijn.

Jacques Hidding

Probeer ALHYDRAN nu

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden(Vereist)
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.