Voor professionals & medici

ALHYDRAN wordt al meer dan 15 jaar gebruikt door specialisten en professionals over de hele wereld. Bijvoorbeeld: huidtherapeuten, dermatologen, plastisch chirurgen, lasertherapeuten, (specialistisch) verpleegkundigen, apothekers(assistenten), klinieken, ziekenhuizen en brandwondencentra. Ze kiezen onze crème, omdat de werking bewezen is in vele wetenschappelijke en klinische studies.

Het belang van een goede medische nazorg van de huid direct na wondsluiting wordt steeds meer onderkend. Op deze pagina leggen we uit wat ALHYDRAN is, waarvoor je het zoal kunt gebruiken bij patiënten/cliënten en waarom je als professional moet kiezen voor onze producten.

ALHYDRAN medische crème

ALHYDRAN is speciaal ontwikkeld voor:

  • Huidverzorging na wondsluiting (de pas gesloten huid)
  • Behandeling van de beschadigde huidbarrière (de kwetsbare huid)

Wanneer de huidbarrière beschadigd is, verliest de huid teveel vocht. Daardoor droogt de huid uit en ontstaan huidklachten zoals irritatie, jeuk en roodheid. De huid heeft hulp nodig om goed te functioneren en te herstellen.

ALHYDRAN zorgt voor een optimale hydratatie van de epidermis (opperhuid) en helpt de huidbarrière te herstellen.

ALHYDRAN producten
  • Voorkomt en vermindert jeuk, pijn en roodheid

  • Helpt littekens voorkomen

  • Zorgt voor een soepele & flexibele huid

Huidbarrière & Hydratatie

Hydratatie is een belangrijke functie van de huid, om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten. De hoeveelheid vocht die het lichaam verliest via de huid wordt uitgedrukt in Trans Epidermal Water Loss (TEWL).

Gezonde huidbarrière

Een gezonde huidbarrière heeft een stabiel TEWL niveau, met een opperhuid die ongeveer 30% water bevat. Dit is nodig om optimaal te functioneren.

Beschadigde huidbarrière

Een beschadiging van de huidbarrière verhoogt de TEWL waarde. Je lichaam verlies een abnormaal hoge hoeveelheid vocht door de huid. Dit resulteert in een afname van het percentage water in de epidermis, waardoor de huidbarrière niet meer goed functioneert.

De kwetsbare huid kan zichzelf niet herstellen en beschermen. Klachten zoals jeuk, roodheid en een droge huid ontstaan. Ook kan het abnormale littekenvorming veroorzaken, eczeem aanwakkeren en wondgenezing tegengaan.

De huid heeft optimale hydratatie van de epidermis en herstel van de barrièrefunctie nodig, om weer gezond te worden.

Herstelt de vochtbalans binnen 2 uur

ALHYDRAN heeft een dubbele hydraterende werking, beide nodig voor het herstel van de beschadigde huidbarrière.

Goed herstel van de huidbarrière vereist het volgende:

  1. Optimale hydratatie van de opperhuid
  2. Herstel van de huidbarrière

Gebruik van ALHYDRAN resulteert in langdurig herstel van de vochtbalans in de huid (grafiek).

Resultaat: Het risico op (problematische) littekens is kleiner, bestaande littekens en klachten zoals jeuk verlichten, het risico op eczeemklachten en wondcomplicaties is kleiner en wondherstel wordt bevorderd.

ALHYDRAN professionals – TEWL grafiek

1. Optimale hydratatie van de epidermis (opperhuid)

ALHYDRAN zorgt voor krachtige hydratatie en vochtretentie (via occlusie). De crème vormt een laagje op de huid, waardoor vocht dat uit de beschadigde huid zou verdampen, wordt vastgehouden.

2. Herstel van de huidbarrière

ALHYDRAN bevat ingrediënten, zoals antioxidanten, die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Deze unieke herstellende effecten, zorgen er in combinatie met optimale hydratatie en occlusie voor dat de verstoorde huidbarrière zichzelf kan herstellen.

De werking van ALHYDRAN is onderbouwd met wetenschappelijk & klinisch onderzoek. Daarnaast zijn diverse Case Studies beschikbaar, met de ervaringen van professionele behandelaars bij diverse huidaandoeningen.

 

Meer weten over ALHYDRAN?