Aloe Vera PlantageAloe Vera Plantage

Waar komt onze Aloë Vera vandaan?

Aloë Vera wordt in veel producten gebruikt. Zo ook in de verschillende ALHYDRAN-producten. Sterker nog, de crèmes hebben een uniek hoog percentage Aloë Vera. Waar komt dit ingrediënt vandaan? En wat maakt deze Aloë Vera zo goed?

Shampoo, dagcrème, tandpasta, vitaminepillen, handcrème, deodorant… Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een variant van met Aloë Vera. Wie op internet zoekt naar Aloë Vera, krijgt honderden goedbedoelde adviezen om de oren geslingerd. Eet het, drink het, spray het, slik het, in no time zie je door de bomen het bos niet meer. Met deze vragen en antwoorden zie je het bos snel weer terug.

Wat is Aloë Vera nou eigenlijk?

We kunnen ons voorstellen dat je met die vraag zit. Daarom vroegen we Koos Veel het hemd van het lijf over deze plant. Hij overziet als director of operations de plantage en de fabriek in Aruba waar de Aloë Vera uit de ALHYDRAN-producten groeit en wordt verwerkt.

“De Aloë is een plantengeslacht met meer dan 400 soorten bloeiende vetplanten. Het woord Aloë komt waarschijnlijk van het Arabische “alloeh”. Dat betekent bitter. Aloë Vera-planten bevatten namelijk een bittere stof.”

Er zijn dus allerlei soorten Aloë-planten (en zelfs bomen). Voor medische doeleinden wordt vrijwel alleen de Aloë Vera gebruikt. “Dit is veruit de bekendste Aloë-plant. Hij wordt ook al eeuwen door mensen gebruikt om allerlei lichamelijke kwalen tegen te gaan. Als Aloë Vera in verzorgingsproducten verwerkt is, gaat het vaak om de gel die in de bladeren van de plant zit. Die wordt met een scherp mes uit de bladeren gesneden en verwerkt in de producten,”, zegt Veel.

Waar is het goed voor?

Aloë Vera wordt gebruikt bij allerlei klachten. Vooral huidkwalen kunnen er goed mee behandeld worden. “De gel uit Aloë Vera-planten wordt overal ter wereld gebruikt om wonden en huidontstekingen te behandelen. Het werkt tegen huidirritatie, verbranding, littekens en jeuk”, zegt Veel. “Ook eerste- en tweedegraads brandwonden worden vaak (na)behandeld met een Aloë Vera-product. De gel is namelijk heel hydraterend. En dat is precies wat een brandwond nodig heeft tijdens het genezingsproces: hydratatie.”

Vanwege die hydraterende werking wordt Aloë Vera-gel ook vaak toegevoegd aan schoonheidsproducten, zegt Aloë-expert Veel. “Aloë Vera zit daarom in allerlei crèmes, zonnebrandlotions, scheergels en lippenbalsems, om maar wat te noemen. Maar lang niet al die producten bevatten écht Aloë Vera of genoeg van de gel. Bij Aruba Aloe werken we samen met professor H. Junginger, onze senior scientific advisor.

Hij zegt altijd: ‘Er zullen vast veel zogeheten Aloe-producten zijn die zijn gemaakt door alleen even met een Aloe-plant over het product te zwaaien tijdens de productie.’ Bij Aruba Aloe werken we altijd met onze eigen echte Aloë Vera-gel. Alle producten bevatten daar ook een serieuze hoeveelheid van, daarover later meer.”

Waar komt het vandaan?

Net als veel mensen, houdt de Aloë Vera-plant van zon en warmte. Daarbij vraagt de plant grond die in elk geval langere periodes droog is. Veel: “Het zal je dus niet verrassen dat de plant groeit in het Middellandse Zeegebied, Afrika, Mexico, op de Canarische Eilanden, het Arabisch Schiereiland, Indonesië, India en het Caribisch gebied. Op Aruba groeit hij dus ook.”

Waarom is Arubaanse Aloë Vera zo goed?

Aloë Vera past perfect bij de grond en het klimaat op Aruba. Dat is namelijk heet en droog, twee favoriete eigenschappen voor de Aloë Vera-plant. Het klimaat leidt er bovendien toe dat de grond niet te vochtig is. Sterker nog, de grond is vaak maandenlang droog. Veel: “Aloë Vera kan maanden zonder water. De bladeren van de plant halen hun vocht en voedingsstoffen namelijk uit de lucht en slaan ze voor lange tijd op.” Aloë Vera Aruba

Waar de plant niet tegen kan? “Vorst. Zelfs van een beetje vrieskou gaat Aloë Vera al dood”, zegt Veel. “Daarnaast is te veel water funest. Daardoor worden de bladeren en de plant in z’n geheel groter. Dat lijkt misschien positief, maar het betekent dat de kwaliteit van de gel daalt. En dat wil je juist niet. De omstandigheden op Aruba zijn perfect voor Aloë Vera, daarom zien we hier ook gel van de hoogste kwaliteit.”

Wat maakt de Aloë Vera in ALHYDRAN-producten zo fijn?

Het moge duidelijk zijn: de Aloë Vera uit ALHYDRAN-producten komt uit Aruba en is van hoge kwaliteit. Wat ‘m nog beter maakt, is het feit dat hij vers wordt verwerkt. Veel bekende producten bevatten Aloë Vera die eerst gevriesdroogd is en pas later wordt verwerkt tot een eindproduct. Dat is weliswaar een goedkoper proces, maar het zorgt er wél voor dat veel werkzame bestanddelen verloren gaan. En dat wil je nou juist niet.

Onze Aloë Vera wordt vers verwerkt en is niet behandeld, verhit of geconcentreerd. Daardoor zit in de crèmes Aloë Vera van hoge kwaliteit.

Bekijk hier de video over de verwerking van Aloë Vera en de productie van ALHYDRAN.

Hoeveel Aloë Vera-gel moet in een product zitten?

Aloë Vera staat bekend om haar hydraterende werking. En dan bedoelen we niet zomaar hydraterend, maar echt superhydraterend. Daardoor droogt de huid niet uit en kan de huidbarrière optimaal herstellen.

In de ALHYDRAN-producten zit een uniek hoog percentage (45 procent) pure, onbehandelde Aloë Vera-gel. Die gel komt van planten uit Aruba en wordt daar vers verwerkt. Daardoor bevat-ie dus veel vitaminen, mineralen en polysachariden. De crèmes werken onder meer bij littekens, brandwonden, eczeem, een (extreem) droge huid en klachten na een (medische) huidbehandeling.

Dermatoloog M.D. Njoo
Dermatoloog ZiekenhuisGroep Twente (ZGT)

Met Aloë Vera als eerste ingrediënt zorgt het voor een optimale hydratatie van de huid. ALHYDRAN adviseer ik bij de behandeling van Atopisch eczeem, vanwege de uitstekende verzorgende en hydraterende eigenschappen. Ik schrijf ALHYDRAN SPF 30 veel voor bij mensen met actinische keratose.

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Het proefmonster wordt de volgende werkdag verstuurd. Bezorging in je brievenbus door de postbode, alleen in Nederland. Maximaal 1 proefmonster per adres.

"*" geeft vereiste velden aan

Kies het proefmonster*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.