Litteken jeukLitteken jeuk

Mijn litteken jeukt! Wat te doen?

Je litteken jeukt, en dat zorgt voor een hoop ongemak en frustratie. Vooral littekens na een brandwond jeuken meestal flink. Gelukkig kun je er iets tegen doen.

Let op! Voorkom te allen tijde dat je gaat krabben! Dat maakt je litteken permanent erger, terwijl je slechts tijdelijk van de jeuk af bent. Gaat het om een litteken bij een baby of (jong) kind? Neem dan extra maatregelen tegen krabben, zoals afplakken met een pleister of het kind handschoentjes aantrekken.

Direct doen: verkoelen

Verkoeling helpt wanneer je litteken jeukt. Blaas op de huid of ga naar buiten. Draag koele en wijde kleding. Je kunt eventueel ook ijs (of ‘cold packs’) gebruiken, maar leg dat nooit direct op de huid! Doe een washand of theedoek eromheen, en houd het dan pas op de jeukende plek.

Beste optie als je litteken jeukt: littekencrème

Je verhelpt de jeuk pas echt wanneer je beschadigde littekenhuid weer een goede vochtbalans krijgt. Uitdroging is de grote veroorzaker van je ongemak. Er zijn veel vochtinbrengende crèmes, maar die bieden slechts zeer tijdelijk soelaas: het ingebrachte vocht verdampt snel omdat huid die beschadigd is zijn afsluitende functie verloren heeft.

ALHDYRAN littekencrème brengt vocht in én doet een ‘dekseltje’ op de huid, waardoor het vocht vastgehouden wordt. Je hebt daardoor veel minder last van jeuk. Daarnaast werkt de crème actief om ervoor te zorgen dat:

  • Je (beschadigde) huid soepeler blijft
  • De roodheid minder wordt
  • Je litteken mooier geneest en/of minder zichtbaar wordt

ALHYDRAN: wetenschappelijk bewezen werking

ALHYDRAN is klinisch onderzocht door 2 Europese brandwondencentra en een revalidatiecentrum:

  • Brandwondencentrum Rotterdam (NL)
  • Brandwondencentrum UZ Gent (BE)
  • Revalidatiecentrum Bad Klosterlausnitz (D)

Daarnaast zijn zowel professionals als mensen met brandwonden heel tevreden over de snelle werking. Bekijk de ervaringen van ALHYDRAN gebruikers. Nog niet overtuigd? Bestel direct een gratis proefmonster.

Ervaringen met ALHYDRAN bij jeuk

Ik gebruik ALHYDRAN voor de brandwonden op mijn arm. Deze crème is erg fijn. Het verzacht de huid, littekens worden soepeler. De pijn en jeuk worden minder

Jolanda Scholman

De crème heeft goed zijn werk gedaan. Het zorgt voor een soepele, zachte huid en vermindert de jeuk.

Danny S.

Ik heb brandwonden en littekens in mijn gezicht en op mijn handen, veroorzaakt door een explosie. Via mijn huidtherapeut ben ik in contact gekomen met ALHYDRAN. Al na 1 á 2 uur merkte ik dat ik al meer ruimte kreeg in mijn gezicht. De jeuk is sterkt verminderd. De littekencrème zorgt er voor dat de huid vrij kan bewegen, zonder dat deze scheurt.

Wim Arns

Gebruik ALHYDRAN voor jouw litteken