ALHYDRAN LaserbehandelingALHYDRAN Laserbehandeling

Zo verzorg je de huid na een laserbehandeling

Littekens, acne, couperose, overbeharing, pigmentvlekken… Een laserbehandeling kan worden ingezet bij allerlei huidproblemen. Maar hoe mooi het uiteindelijke effect ook is, je huid heeft na de behandeling eerst een flinke dosis liefde nodig. Hoe verzorg je de huid na een van onderstaande laserbehandelingen?

Inhoud:

Acnebehandelingen met de laser

Crèmes, pillen, maskers, peelings… Er zijn allerlei middelen die je kunnen helpen om van acne af te komen. Ook een laserbehandeling kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld:

  • Een laserbehandeling om acne te verminderen
  • Een laserbehandeling om acnelittekens tegen te gaan

Bij beide behandeling is goede nazorg belangrijk. De huid kan prikkelen, rood worden of zelfs vervellen. Hij is de eerste dag(en) na een behandeling erg gevoelig. Dat is niet gek: de huidbarrière is eventjes verstoord.

Blijf daarom in elk geval een paar dagen, maar liever enkele weken tot een maand, met je gezicht uit de zon en stap niet onder de zonnebank. Uv-straling richt namelijk alleen maar meer schade aan als de huid kwetsbaar is. Blijf bovendien zo veel mogelijk van de huid af. Krab bijvoorbeeld niet aan de schilfertjes als je huid vervelt.

Smeer daarnaast een crème die de huidbarrière repareert. Daardoor verminderen klachten als roodheid, jeuk en zwelling. Gebruik een crème met Aloë Vera en bèta-glucaan, zodat de huid tegelijk gekoeld en gehydrateerd wordt. Vraag aan je behandelaar wanneer het slim is om te beginnen met smeren. Ga je toch in de zon, gebruik dan in elk geval een crème met factor 30.

Couperosebehandeling met de laser

Bij couperose zijn er (veel) kleine bloedvaatjes te zien, meestal op iemands neus of wangen. Die kleuren daardoor rood. Sommige mensen vinden dit niet mooi en zoeken naar een behandeling die ertegen helpt.

Eén van de opties is een speciale laserbehandeling voor couperose. Daarbij valt een zogeheten vaatlaser de bloedvaatjes met licht. De vaatjes nemen dit op en verdwijnen. Extra mooi: de omliggende huid raakt bij deze behandeling niet beschadigd.

Nazorg is ook bij deze behandeling van belang. Zorg voor genoeg verkoeling. Koel bijvoorbeeld eerst met een ice pack en gebruik daarna een verkoelende crème. Een crème met Aloë Vera en iCOOL ML verkoelt de huid niet alleen, maar hydrateert ‘m ook gelijk. Of gebruik een crème die de huidbarrière na een laserbehandeling herstelt.

Houd de behandelde huid daarnaast tenminste een maand uit de zon. Ga je naar buiten? Gebruik dan een crème met tenminste factor 30.

Littekens verwijderen met de laser

Een litteken kan heel vervelend zijn. Niet alleen vanuit cosmetisch oogpunt, maar ook omdat het soms klachten geeft. Denk aan jeuk, roodheid of een trekkend gevoel. Insmeren met een littekencrème helpt vaak wel, maar ook een laserbehandeling kan een optie zijn.

Een laserbehandeling kan allerlei soorten littekens aanpakken, van acnelittekens tot keloïde of hypertrofische exemplaren. Een huidtherapeut of arts kan goed bepalen welke lasertherapie geschikt is voor jouw litteken.

Na de behandeling is de huid warm, rood en gezwollen. Bij sommige laserbehandelingen houdt die roodheid enkele uren aan, bij andere enkele dagen of zelfs twee weken. Ook kan de huid gaan vervellen of kunnen er korstjes ontstaan.

Gebruik direct na de behandeling een koelpack om de huid te koelen. Smeer daarnaast een verkoelende crème op de huid. Kies voor een crème die speciaal gemaakt is om de huid na een laserbehandeling te verzorgen. Die voedt, verzorgt en herstelt de huid. Omdat een laserbehandeling de huid droog maakt, is het belangrijk om een crème te kiezen met een hoog percentage Aloë Vera. Dat ingrediënt herstelt de vochtbalans. Houd de behandelde huid in elk geval enkele dagen, maar liefst enkele weken, uit de zon. Komt het stuk huid toch in de zon? Gebruik dan een crème met tenminste factor 30.

Pigmentvlekken weg laten laseren

Pigmentvlekken bestaan er in allerlei soorten en maten. Hoewel ze vaak weinig last geven, hebben veel mensen met pigmentvlekken één klacht: ze vinden ze niet mooi.

Een laserbehandeling kan uitkomst bieden voor wie pigmentvlekken wil verwijderen. Let wel, dit geldt voor donkere pigmentvlekken. Bij zo’n behandeling wordt het stukje huid met pigment verhit. Daardoor gaat het pigment kapot en kan de huid het zelf afvoeren. De omliggende huid wordt hierbij niet aangedaan.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Ook komt het voor dat een pigmentvlek eerst donkerder wordt, voordat hij één tot twee weken na de behandeling verdwijnt. Koel de behandelde huid direct na de behandeling goed. Gebruik daarnaast een crème voor na laserbehandelingen. Die herstelt de huidbarrière en versterkt de huid. Zat de pigmentvlek op een plek die in de zon komt, zoals het gezicht? Gebruik dan een crème met tenminste factor 30 als je naar buiten gaat.

Edward Berends
Cosmetisch Arts Perfect Look

Ik gebruik ALHYDRAN als nazorg bij intensieve laser behandelingen. Wat opvalt is de snelle wondgenezing nadien. Mensen verdragen het middel goed. ALHYDRAN geeft eigenlijk nooit post-inflammatoire hyperpigmentaties en verdraagt zich goed op de huid.

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.