Herstel na ooglidcorrectieHerstel na ooglidcorrectie

Herstel na een ooglidcorrectie: verloop en tips

Wil je een goed herstel na een ooglidcorrectie? Wij vertellen je over het verloop van het herstel. En geven je tips voor een zo goed, mooi én snel mogelijk herstel. Zodat je ook snel kunt genieten van het eindresultaat dat je voor ogen hebt.

Alle informatie hieronder geldt zowel voor een boven- als onderooglidcorrectie. Wel maken we onderscheid tussen 2 soorten ooglidcorrecties: behandeling met operatie en zonder operatie.

In beide gevallen moet je je huid goed verzorgen. Maar na een operatie blijft er ook altijd een litteken achter. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat dat litteken zo onopvallend mogelijk blijft.

Let op: complicaties na een ooglidcorrectie zijn zeldzaam. Maar heb jij last van een infectie, ontsteking, koorts, nabloeding, zwelling of iets anders wat je zorgen baart? Neem dan direct contact op met je arts.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie met operatie: het volledige herstel (het eindresultaat) duurt 6 maanden. Maar na 1 tot 2 weken zijn de zwellingen, wondjes en andere uiterlijke tekenen van de ooglidcorrectie – als het goed is – verdwenen. Daarom nemen de meeste mensen 1 week vrij van hun werk na de ingreep. Wil jij eerder weer aan het werk of sporten? Vraag dan advies aan je behandelend arts.

Bij een ooglidcorrectie zonder operatie: het volledige herstel (het eindresultaat) duurt tot 3 maanden. Maar na 1 tot 2 weken zijn de zwellingen en andere uiterlijke tekenen van de ooglidcorrectie – als het goed is – verdwenen. Het advies is om in ieder geval de eerste 24 uur na de behandeling zo veel mogelijk rust te nemen. Vraag je behandelaar om advies hierover.

Hoe verloopt het herstel van een ooglidcorrectie?

Hieronder beschrijven we het verloop na een ooglidcorrectie mét en zónder operatie. Want het verloop van beide soorten ingrepen verschilt. In beide gevallen geldt: als je zelf zorgt voor een goede nazorg, kun je het herstel bespoedigen. Daarvoor geven we tips.

Litteken na ooglidcorrectie

Herstel na een ooglidcorrectie met operatie

Het herstel na een chirurgische ooglidcorrectie neemt enige tijd in beslag: houd rekening met zeker 1 tot 2 weken hersteltijd. Daarna zou het gebied rondom je ogen er weer ‘normaal’ uit moeten zien, zonder zwellingen en verkleuringen.

Probeer het herstel hoe dan ook niet te forceren; je huid heeft simpelweg tijd nodig om weer tot rust te komen en zo mooi mogelijk te herstellen. Gebruik ook geen make-up om verkleuringen te maskeren. Je loopt dan namelijk het risico dat die in de wondjes terechtkomt.

Neem sowieso de eerste dagen veel rust. Ga liever niet werken of autorijden. En laat je direct na de ingreep door iemand naar huis rijden.

Het belangrijkste advies is dus om de ingreep niet te onderschatten. Een operatieve littekencorrectie is voor je huid best heftig. Er wordt immers gesneden. Bij elke operatie ontstaan littekens. Die kunnen (erg) zichtbaar zijn, maar dat hoeft lang niet altijd. Veel hangt af van wat je zelf doet om ze te verzorgen.

Met een goede littekencrème voorkom en verminder je de zichtbaarheid van een litteken. Daarnaast verzorg je het litteken. Daardoor heb je ook minder last van klachten als jeukroodheid en een trekkerig gevoel. Overleg met je arts wanneer je mag beginnen met smeren. Meestal is dit zo’n 10 dagen na de ingreep.

Meer over een litteken na een ooglidcorrectie voorkomen.

Herstel na een ooglidcorrectie zonder operatie

Bij deze behandelingen is er een groot voordeel: er wordt niet in de huid gesneden. Je houdt er dus geen operatielitteken aan over. Wel raakt je huid plaatselijk beschadigd. Daarom is ook hierbij een goede nazorg van belang voor een goed resultaat. Bovendien herstelt je huid dan ook sneller.

Het verschilt per behandeling wat je huid nodig heeft. Daarom behandelen we achtereenvolgens de volgende ooglidbehandelingen:

  1. Laserbehandeling

Een ooglidcorrectie kan met een laser uitgevoerd worden. De chirurg ‘brandt’ met een laserstraal de overtollige huid weg. Op die behandelde plek ontstaat een brandwondje. Gebruik dan Barrier Repair Care om je huid te helpen weer mooi en soepel te worden.

Na een ooglidverstrakking of een andere laserbehandeling in het gezicht is je huid kwetsbaar. Lees waarom zonnen na een laserbehandeling geen goed plan is.

  1. Plasmabehandeling

Nazorg voor je huid na een plasma- of PLexR-behandeling is aan te raden. Bij dit alternatief voor een chirurgische onder- of bovenooglidcorrectie wordt niet gesneden. Wel raakt je huid gecontroleerd beschadigd.

Vanaf een afstandje wordt je huid plaatselijk verdampt. Je huid trekt hierdoor samen. Met als doel: een verjongend, verstrakkend effect. Op de behandelde plek kunnen dan kleine wondjes ontstaan. Ze zijn meestal niet blijvend. Wel kunnen ze jeuken en rood worden. Er kunnen op de behandelde plek korstjes ontstaan.

Zodra de ‘wondjes’ gesloten zijn kan je een crème gaan smeren. Gebruik Barrier Repair Care om je behandelde huid te kalmeren. Lees meer over herstel en nazorg na een PlexR-behandeling.

  1. Chemische peeling

Heb je rimpels, wallen, donkere kringen of lijntjes rondom de ogen? Een chemische peeling kan helpen wanneer je de conditie van je huid wil verbeteren. Bij deze behandeling worden oude en beschadigde huidcellen verwijderd, waardoor lijntjes en pigmentverschillen kunnen vervagen.

Peelings en scrubs voor thuisgebruik beschadigen de huid meestal oppervlakkig. Daarom is nabehandeling niet altijd nodig. Merk je dat je huid rood of gevoelig is? Gebruik dan de herstellende crème van ALHYDRAN. Het resultaat: je huid wordt weer soepel.

Professionele peelings gaan vaak dieper. Ze pakken je huidprobleem grondiger aan. Daardoor kan je huid trekkerig aanvoelen. De oplossing hiervoor is Barrier Repair Care.

Algemene tips voor een snel herstel na een ooglidcorrectie

Naast bovenstaande informatie en adviezen, geven we je hieronder nog enkele algemene tips. Die gelden voor zowel operatieve als niet-operatieve ooglidcorrecties:

Tip 1: Gebruik geen waterige crème
Houd het behandelde gebied zo droog mogelijk. Een waterige crème zorgt ervoor dat eventuele korstjes te snel loslaten. En dat is het laatste wat je wilt. Kies daarom voor de nabehandeling een crème die niet te waterig is.

Tip 2: Ga voor dubbele hydratatie
Er bestaan veel crèmes die je huid uitdrogen. Terwijl je net-behandelde huid juist hydratatie van binnenuit nodig heeft. Gebruik daarom een verzorgende crème die de huid niet uitdroogt. Onze Barrier Repair Care zorgt voor een dubbele hydratatie. Daarbij geeft het intense verzorging aan de behandelde huid.

Tip 3: Niet zonnen
Wees ook na een peeling of andere behandeling bedacht op zonlicht. Je huid is door de behandeling extra gevoelig voor uv-stralingen van de zon. En kan hierdoor sneller verbranden of verkleuren. Smeer je huid in met een verzorgende zonnebrand om dit te voorkomen.

Tip 4: Kalmeer je huid
Je huid heeft het door de behandeling even te verduren gehad. De oogleden kunnen rood zijn en trekkerig aanvoelen. Maar met bepaalde ingrediënten kan een crème je geïrriteerde huid kalmeren. Barrier Repair Care is zo’n crème. De tube bevat precies dat wat je herstellende huid nodig heeft.

Barrier Repair Care na ooglidcorrectie

De beste verzorging wanneer je herstelt na een ooglidcorrectie: ALHYDRAN

Kortom: bij veel ooglidcorrecties kan de juiste nabehandeling wel degelijk verschil maken.

Heb jij een operatieve ooglidcorrectie gehad? Gebruik dan onze basis-littekencrème om de zichtbaarheid ervan zo minimaal mogelijk te maken. Overleg met je arts wanneer je kunt beginnen met smeren.

Heb jij een niet-operatieve ooglidcorrectie gehad? Barrier Repair Care kalmeert je huid en versnelt de genezing. Smeer de crème 2-maal daags op een gesloten huid. Een dun laagje is al voldoende om je huid snel in een goede conditie te brengen.

Kun je de zon niet vermijden terwijl je huid herstelt van je ooglidcorrectie? Smeer dan ALHYDRAN met SPF 30 voor zonbescherming én huidverzorging in één.

  • Na de behandeling: Gebruik Barrier Repair Care om je herstel te versnellen.
  • Bij littekens: Gebruik ALHYDRAN om littekens te verzorgen én te voorkomen.
  • Zonbescherming: Smeer SPF 30 wanneer je de zon niet kan vermijden.

Ervaringen bij ooglidcorrecties

Aanvankelijk gebruikt na een ooglidcorrectie, tot volle tevredenheid. Gezien mijn zeer gevoelige huid gebruik ik het nu 2x per dag als dag-/nachtcrème. Een hele zachte, voedende en snel intrekkende crème. Een van de weinige crèmes die mijn huid goed verdraagt. Wil niets anders meer.

Vrouw*

Ik ben zeer content met ALHYDRAN. De littekencrème heeft in korte tijd zeer goed geholpen om de littekens van een ooglidcorrectie te versoepelen. Ik leef met het gevoel dat er geen littekens meer zijn.

Jacques Hidding

In de maanden na mijn ooglidcorrectie heb ik ALHYDRAN SPF 30 gebruikt. Het litteken is inmiddels niet meer te zien. De crème verzorgt het litteken, waardoor het soepel aanvoelt. Door de factor 30 hoef ik niet bang te zijn voor pigmentvorming. Grote voordeel is ook dat het niet prikt in de ogen, wat bij andere zonbescherming wel het geval is.

Lianne
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.