Mag je zonnen na een laserbehandeling - ALHYDRAN blogMag je zonnen na een laserbehandeling - ALHYDRAN blog

Zonnen na een laserbehandeling?

Nee, direct na de laserbehandeling moet je uit de zon blijven! De behandelde huid is beschadigd en daardoor extra kwetsbaar. Na een tijdje mag je wel weer in de zon, maar dan wel met goede UV-bescherming. Zoals ALHYDRAN SPF 30, de ideale combinatie van zonbescherming en huidverzorging.

 

Waarom mag ik niet direct in de zon?

Bij een laserbehandeling wordt de huid (gecontroleerd) beschadigd. Daardoor is de huid na de behandeling extra kwetsbaar voor UV-straling. Je verbrand sneller. Ook is de kans dat er pigmentvlekken ontstaan groter. Je huid is aan het herstellen. En dat proces wil je niet verstoren met extra beschadigingen door de zon.

Hoe lang niet in de zon na een laserbehandeling?

Dat zijn niet een paar dagen, maar een paar weken voordat je weer in de zon mag zitten. Hoe lang precies? Dat kan je behandelaar je het beste vertellen. Het verschilt namelijk per laserbehandeling of laserontharing: Hoe intensiever de behandeling, hoe kwetsbaarder de huid.

Het hangt er ook vanaf op welke plek je bent behandelt. Zeker bij handen, gezicht of hals is het oppassen geblazen. Deze delen kan je lastig met kleding bedekken. En komen direct in contact met zonnestralen. Let ook extra op met blote armen en benen, vooral in de zomermaanden.

Dus, volg het advies van je behandelaar. Zij vertellen je wanneer je weer in de zon mag. En hoe lang je de huid na het laseren extra moet beschermen.
zon laserbehandeling

Hoe bescherm je de huid na het laseren?

Heb je lang genoeg gewacht en mag je weer naar buiten? Bedek de plek die je hebt laten laseren met (UV-)kleding of gebruik een goede zonnebrandcrème. Want ook al lijkt je huid genezen: Je behandelde plek blijft extra kwetsbaar.

Gebruik zonbescherming ook in de herfst en winter. Het is misschien wat minder warm. Maar ook in die jaargetijden heeft de zon invloed op je huid, bijvoorbeeld op wintersport. Gebruik ook in de schaduw of bij bewolking een goede zonnebrandcrème.

Waar moet zonnebrand aan voldoen?

  • Minimaal factor 30 zonbescherming
  • Effectief tegen UVA- en UVB-straling

ALHYDRAN SPF 30 is zo’n zonnebrandcrème. Maar wel met één groot pluspunt ten opzichte van normale zonnebrand: De crème hydrateert én verzorgt je huid! Ideaal om te gebruiken na een laserbehandeling.

Ben je benieuwd naar deze crème? Je kunt ALHYDRAN SPF 30 gratis proberen.

Let op: Geen enkele zonnebrandcrème geeft 100% bescherming tegen de schadelijke straling van de zon. Smeer regelmatig. Vermijd de zon op de momenten dat de zonnekracht het sterkst is. En volg de adviezen van de praktijk waar je de laserbehandeling ondergaat.

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

Mijn huid is rustig en gezond én beschermd tegen zon met deze crème!

Daphne

Beschermt en verzorgt mijn huid goed tijdens de zonnige dagen.

Linda Wisgerhof

De beste zonnebrandcrème in jaren.

Marry

Wil je ALHYDRAN SPF 30 gebruiken?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.