Vochtarme huid herkennen en herstellen

Hoe ontstaat een vochtarme huid? Aan welke kenmerken herken je het? En áls je er last van hebt: hoe kun je de vochtbalans herstellen? In dit artikel sommen we de symptomen op. En vervolgens geven we je tips om de oorzaken te bestrijden. Zodat ook de symptomen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Maar eerst: wat zíjn de oorzaken van een vochtarme huid?

Oorzaken van een vochtarme huid

De belangrijkste oorzaak is een beschadigde huid. Dan verliest je huid z’n natuurlijke vermogen om vocht vast te houden. Vocht verdampt, daardoor ontstaat een droge huid (soms zelfs extreem droog).

Dit kan ook gebeuren als je (te) vaak je huid wast. Of lang met heet water in bad zit of doucht.

Andere oorzaken zijn:

 • Weersomstandigheden (hete, koude en droge lucht)
 • Seizoensveranderingen (in de winter of zomer zijn je symptomen erger)
 • UV-straling (zonlicht versnelt de veroudering van je huid)

Kenmerken van een vochtarme huid

De volgende symptomen horen bij een vochtarme huid:

 • Trekken, soms zelfs met pijn
 • Jeuk
 • Schilfers
 • Gevoelig
 • Rood

Let op: zelfs een vette, glimmende huid kan een vochttekort hebben!

Tips om je vochtarme huid te herstellen

Was niet te vaak, en niet te heet. Een goede verzorging van je huid scheelt al heel veel:

 • Was niet te vaak, zeker niet met zeep
 • Ga niet te vaak in bad of onder de douche
 • Gebruik niet te heet water

Gebruik een crème

Er zijn vele producten op de markt die beweren te helpen tegen een vochtarme huid. Van onze crème, ALHYDRAN, beweren we dat niet alleen. Het is wetenschappelijk aangetoond en bevestigd door vele tevreden gebruikers.

ALHYDRAN is een vochtinbrengende, anti-littekencrème. Een crème die niet alleen de vochtbalans herstelt, maar er ook voor zorgt dat je huid weer vocht kan vasthouden. Het geeft je huid (weer) een dakje.

Onze crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten, waarvan pure Aloë Vera het belangrijkste is. Dat maakt ALHYDRAN heel mild. Ideaal als je op je vochtarme huid ook puistjes, acne of pukkels hebt.

De crème is ook verkrijgbaar met SPF-factor 30!

Ervaringen met ALHYDRAN

Niet alleen de huidschilfers namen af, maar ook de conditie van mijn extreem droge huid werd beter. Dit allemaal in een korte periode. Echt een top product!

Ingrid

Ik heb ALHYDRAN gebruikt voor mijn extreem droge huid. Het is een fijne crème voor een tijdje. Ik had op aanraden van de huidtherapeut fruitzuurcremes gebruikt. Daarna ook SPF 30, met zonbeschermingsfactor.

Janny

ALHYDRAN helpt perfect voor het verzorgen van droge huid. Ik gebruik het onder mijn dagcrème en voor de droge huid van mijn armen en benen. Mijn huid wordt er zachter van en voelt niet meer droog aan. Ik vind het fijn dat de crème niet ruikt. Kortom een heel fijn product!

Vrouw

ALHYDRAN gebruiken voor je droge huid?