droge huid handendroge huid handen

Handcrème tegen droge huid op je handen

Wanneer de koudere periodes weer aanbreken, krijgen veel mensen last van een droge huid op de handen. Wat zijn de oorzaken en waarom komt het juist in de winterperiode veel voor? En welke handcrème werkt tegen (extreem) droge handen? Deze vragen beantwoorden we in dit blog.

Oorzaken van een droge huid

Er zijn tal van oorzaken waardoor je huid kan uitdrogen. We benoemen er hieronder een aantal.

 • Het gebruik van zeep: zeep ontvet en verandert de zuurgraad van de huid. Dit heeft een negatieve invloed op zowel bestaande huidvetten, als op de aanmaak van nieuwe huidvetten.
 • Frequent watercontact (douchen, handen wassen of bijvoorbeeld veel zwemmen). Lees wat je kan doen tegen een droge huid op je handen door veel wassen.
 • Het soort werk dat je uitvoert: werken met reinigingsmiddelen of chemische stoffen beschadigt de huid. Of als je steeds ruwe objecten moet vastpakken zonder daarbij handschoenen te gebruiken.
 • Ouderdom: de aanmaak van vetzuren vermindert vanaf je twintigste met 23% per 10 jaar.
 • Genetische aanleg: je kunt geboren worden met een verstoring van de aanmaak van huidvetten in de hoornlaag (buitenste laag van de huid).
 • De winterkou: hierdoor gaan de verwarmingen aan. Dit geeft een droge lucht. Ook is de lucht buiten een stuk droger door de lage temperatuur. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, zal de huid meer water afstaan aan de lucht.

In de volgende paragraaf vertellen we meer over het effect van winterkou op je handen.

Droge handen in de winter

Vaak tegen het einde van de herfst en vooral in de winter komt een droge huid op de handen veel voor. Bij sommige mensen kun je zelfs spreken van een extreem droge huid.

In de winter is de luchtvochtigheid een stuk lager. Zelfs een korte blootstelling van de huid aan een omgeving met lage luchtvochtigheid zorgt al voor een verandering in de conditie van de huid. De hoeveelheid vocht in de huid wordt minder. Het vocht wordt als het ware uit de huid getrokken en het is lastiger om deze goed gehydrateerd te houden. Vaak heb je niet eens door en zie je plots een droge huid.

Hoe droger de huid, hoe slechter de barrièrefunctie.

Houd je huid gehydrateerd. Gebruik een handcrème.

Wanneer je last hebt van een droge huid op je handen in de winter, dan is het aan te raden de bovenste huidlaag een handje te helpen door een crème te smeren.

Volgens huidartsen is een droge huid een goede voorspeller van talloze dermatologische aandoeningen, waaronder psoriasis, atopisch en seborroïsch eczeem en bijvoorbeeld eczeemklachten in de oksels.

Pak de droge huid aan met ALHYDRAN

ALHYDRAN is een hydraterende crème die de extreem droge huid herstelt. Waarom werkt deze crème zo goed tegen een droge huid?

Veel crèmes hebben enkel een hydraterende werking. Maar zonder een beschermlaagje, verdampt het vocht weer net zo hard. Wat je huid nodig heeft, is een crème die niet alleen de vochtbalans herstelt, maar er ook voor zorgt dat je huid weer vocht kan vasthouden. Pas dan herstelt de huidbarrière.

ALHYDRAN is een crème die beide eigenschappen heeft. De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen.

Voor de extreem droge handen: ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care.

Er is een variant van ALHYDRAN die extra goed werkt tegen een droge huid: Cracked Dry Skin Care. Het is ontwikkeld om de symptomen van de (extreem) droge huid te behandelen. De crème:

 • Zorgt voor directe voeding voor de (extreem) droge huid
 • Helpt bij het voorkomen of verminderen van schilfering
 • Helpt een extreem droge huid voorkomen
 • Resulteert in een soepele en langdurig comfortabele huid

De basis van ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care is de krachtige, wetenschappelijk bewezen formule van ALHYDRAN. Daar hebben we een aantal hoogwaardige actieve bestanddelen aan toegevoegd:

 • Shea Butter: dit verzacht en helpt de droge huid herstellen
 • Bisabolol: dit kalmeert de huid
 • Panthenol: vitamine B5, hydrateert de huid

Is Cracked Dry Skin Care alleen bedoeld voor droge handen?

Nee, ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care kan voor het hele lichaam gebruikt worden op plekken die gevoelig zijn voor een (extreem) droge huid. Denk aan plekken die snel zijn blootgesteld aan een droge lucht in de winter, zoals handen, de onderbenen of je gezicht.

Lees verder over wat je kunt doen tegen jeuk door een droge huid.

Ervaringen met ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care

Ik heb al veel crèmes geprobeerd, maar geen enkele crème gevonden die echt goed werkt. Met deze crème was mijn huid al na 4 dagen niet meer droog en eindelijk goed gehydrateerd. Echt een aanwinst.

Ellen

ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care is een uitstekende crème. Ik was binnen een paar dagen van mijn droge, geschilferde huid af.

Marga

Ik heb veel verschillende crèmes gebruikt maar geen enkele crème kan tippen aan ALHYDRAN. Eenvoudigweg, ALHYDRAN crèmes zijn de crème de la crème van alle crèmes op internet!

M. B.

Zoek je een huidvriendelijke manier om je droge huid te herstellen?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.