Welke nabehandeling bij ooglidcorrecties zonder operatie?

Bij de ooglidcorrectie zonder operatie is een goede nazorg geen overbodige luxe. Wat je huid nodig heeft, verschilt per behandelmethode. Je vind hier advies voor de volgende ooglidbehandelingen:

  1. Laserbehandeling
  2. Plasmabehandeling
  3. Chemische peeling

Voor de meeste van de bovenstaande ooglidcorrecties is Barrier Repair Care de beste nabehandeling. De herstellende crème bevat precies die ingrediënten die je huid helpt na bijvoorbeeld een PLexR-behandeling. Of na een laserbehandeling.

Kijk hier als je informatie zoekt de nazorg bij een operatieve ooglidcorrectie.

1. Laserbehandeling

Een ooglidcorrectie kan met een laser uitgevoerd worden. De chirurg ‘brandt’ met een laserstraal de overtollige huid weg. Op die behandelde plek ontstaat een brandwondje.

Gebruik goede nazorg

Na een ooglidverstrakking of een andere laserbehandeling in het gezicht is je huid kwetsbaar. Lees waarom zonnen na een laserbehandeling geen goed plan is. Doe je voordeel met deze nazorg tips.

2. Plasmabehandeling

Nazorg voor je huid na een plasma- of PLexR-behandeling is aan te raden. Bij dit alternatief voor een chirurgische onder- of bovenooglidcorrectie wordt niet gesneden. Wel raakt je huid gecontroleerd beschadigd.

Nazorg is erg zinvol

Vanaf een afstandje wordt je huid plaatselijk verdampt. Je huid trekt hierdoor samen, met als doel: een verjongend, verstrakkend effect. Op de behandelde plek kunnen kleine wondjes ontstaan. Ze zijn meestal niet blijvend. Wel kunnen ze jeuken en rood worden. Er kunnen op de behandelde plek korstjes ontstaan.

Zodra de ‘wondjes’ gesloten zijn kan je een crème gaan smeren. Gebruik Barrier Repair Care om je behandelde huid te kalmeren. Lees meer over herstel en nazorg na een PlexR-behandeling.

3. Chemische peeling

Heb je rimpels, wallen, donkere kringen of lijntjes rondom de ogen? Een chemische peeling helpt de conditie van je huid te verbeteren. Oude en beschadigde huidcellen verwijdert. Wat kan helpen om lijntjes en pigmentverschillen te vervagen.

Nazorg: wel bij professionele peelings

Peelings en scrubs voor thuisgebruik zijn meestal oppervlakkig. En zorgen voor weinig huidbeschadiging. Daarom is nazorg geen vereiste. Maar je huid verzorgen met een herstellende crème kan geen kwaad.

Professionele peelings gaan vaak dieper. En pakken je huidprobleem grondiger aan. Je huid kan daardoor trekkerig aanvoelen. De oplossing hiervoor is Barrier Repair Care.

Waar op letten na ooglidcorrecties?

Wil je snel een oogverblindend resultaat na een ooglidcorrectie? Met deze tips kies jij de juiste nabehandeling na een peeling, laser- of plasma behandeling.

Tip 1: Gebruik geen waterige crème
Je onder- of bovenoogleden laten corrigeren met een laser-, plasmabehandeling? Houd het behandelde gebied zo droog mogelijk. En een waterige crème zorgt ervoor dat eventuele korstjes te snel loslaten. En dat is het laatste wat je wil.

Tip 2: Ga voor dubbele hydratatie
Er bestaan veel crèmes die je huid uitdrogen. En dat terwijl de net behandelde huid juist hydratatie van binnenuit nodig heeft. De dubbele hydraterende werking in Barrier Repair Care zorgt daarvoor.

Tip 3: Niet zonnen
Wees na een peeling of andere behandeling bedacht op zonlicht. Je huid is door de behandeling extra gevoelig voor uv-stralingen van de zon. En kan sneller verbranden of verkleuren. Smeer je huid in met een verzorgende zonnebrand om dit te voorkomen.

Tip 4: Ingrediënten die je huid kalmeren
Je huid heeft het door de behandeling even te verduren gehad. En kan rood ogen en trekkerig aanvoelen. Met bepaalde ingrediënten kan een crème je geïrriteerde huid kalmeren. Barrier Repair Care is zo’n crème. De tube bevat precies dat wat je herstellende huid nodig heeft.

Goede nabehandeling

Kortom: bij veel ooglidcorrecties kan de juiste nabehandeling wel degelijk verschil maken. Barrier Repair Care kalmeert de huid en versnelt de genezing. Smeer de crème 2-maal daags op een gesloten huid. Een dun laagje is al voldoende om je huid snel in een goede conditie te brengen.

Kalmeer & herstel je huid na een ooglidcorrectie

Ervaringen na ooglidcorrecties & behandelingen

Ik heb ALHYDRAN gebruikt na een gezichtsbehandeling met laser. Het is een fijn product. Mijn huid is acne gevoelig maar ALHYDRAN wordt goed verdragen.

Vrouw

Fantastische crème, mijn complimenten! 2 weken nadat mijn gezicht gelaserd is zie ik grote verbetering van de huid.

A. van Velzen

Ik heb de crème gebruikt in mijn gezicht na het laseren. Alles is netjes, de huidspecialist is happy.

Lia Steenhoven