Een litteken na operatie verzorgen met littekencrème

Bij het herstelproces van de huid na een operatie zal in veel gevallen een litteken ontstaan. Een litteken wordt gevormd na een diepe ‘beschadiging’ van de huid, het is een natuurlijke reactie van het lichaam. Goede behandeling en verzorging van het litteken na de medische ingreep zorgt voor verbetering van de littekenhuid.

Hoe ontstaat een operatielitteken?

Een operatiewond is een diepe wond, waarbij ook de onderliggende en diepere huid (dermis) schade heeft opgelopen. Op de plaats waar de huid beschadigd is na de operatie gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen. Er ontstaat bij dat herstelproces littekenhuid.

Veel voorkomende klachten bij een operatie litteken:

  • Jeuk en pijn van de huid
  • Aanhoudende roodheid van de huid
  • Dikke roze ‘strengen’ op de huid
  • Een ‘trekkend’ gevoel, alsof de huid te strak staat
  • Minder bewegingsvrijheid van gewrichten

Gebruik van littekencrème na een operatie

ALHYDRAN zorgt voor een afname van de littekenklachten en zorgt voor een toename van de huidelasticiteit. De littekencrème helpt de pas gesloten huid versneld te herstellen.

De crème versoepelt de huid, zorgt voor minder jeuk, minder roodheid en minder pijn aan het litteken.

De huid verzorgen na een operatie

Gebruik ALHYDRAN medische hydraterende crème om littekenvorming te voorkomen en bestaande littekens te verminderen.

Advies: Start direct na wondsluiting

Na een operatie is het verstandig om te starten met ALHYDRAN littekencreme als de operatiewond gesloten is (en hechtingen eruit zijn). Zo blijft de huid soepel en wordt de huid optimaal verzorgd. Door vroeg te starten met ALHYDRAN kunnen littekenproblemen en klachten voorkomen worden.

Littekencrème voor bestaande (oude) littekens

Bij bestaande littekens zorgt ALHYDRAN voor een afname van de klachten zoals jeuk, roodheid, pijn en het ‘trekken‘ van de huid. Verder verbetert ALHYDRAN de vochtbalans van de huid en zorgt ervoor dat het litteken minder zichtbaar wordt.

Ervaringen met ALHYDRAN na een operatie

Ik heb een nieuwe knieprothese gekregen. Na de operaties kreeg ik ALHYDRAN om op het litteken te smeren. De littekens zijn dan dik, stijf en knobbelig. Na het smeren met de crème verbeterde dat zienderogen. De fysio en de orthopeed waren ook verbaasd over het resultaat!

Mevrouw Baltink

Ik heb een omleidingsoperatie aan mijn hart gehad. Na de operatie ben ik begonnen met ALHYDRAN littekencrème. Ik ben uitermate tevreden over het resultaat. Ik heb een litteken wat er goed uitziet en prachtig geneest.

Rika J.

Na een borstverkleining heb ik eerst andere crèmes geprobeerd voor de littekens. Het gaf voor mij niet het gewenste resultaat. Ik heb toen op advies van mijn plastisch chirurg ALHYDRAN gekocht. Dit werkte meteen goed. Een half jaar na de operatie zijn de littekens nog maar vage streepjes. Ik zag het met de week verbeteren. De littekencrème is erg goed bevallen.

Henriëtte

Probeer ALHYDRAN nu