litteken verzorgen na operatielitteken verzorgen na operatie

Een litteken na operatie verzorgen: zo doe je dat

Na een operatie wil je je litteken verzorgen. Je operatielitteken geeft klachten. Of je bent bang dat je deze krijgt. In beide gevallen is de oplossing simpel: verzorg je operatie litteken met een ALHYDRAN. Dit is een goede littekencrème met een wetenschappelijk bewezen werking.

Littekens na een operatie

Na een operatie ontstaat in veel gevallen een litteken. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam na een diepe ‘beschadiging’ van de huid.

Toch zijn ze vaak niet gewenst. Je kunt er last van hebben. Dat geldt voor zowel littekens na plastische chirurgie als littekens na een medische operatie. Een litteken kan opvallen en klachten geven.

Operatie litteken: veelvoorkomende klachten

  • Jeuk en pijn van de huid
  • Aanhoudende roodheid van de huid
  • Dikke roze ‘strengen’ op de huid
  • Een ‘trekkend’ gevoel, alsof de huid te strak staat
  • Minder bewegingsvrijheid van gewrichten

Krijg ik een operatielitteken?

Een operatiewond is meestal een diepe wond. Er wordt namelijk gesneden. Het gevolg daarvan is dat ook de diepere huidlagen (de dermis) in de meeste gevallen zal beschadigen. Daarom is het heel gewoon dat je na een operatie een litteken krijgt.

Op de plaats waar de huid beschadigd is, gaat het lichaam aan de slag. Het doet zijn best om de huid zo snel mogelijk te herstellen. Er ontstaat bij dat herstelproces littekenhuid. Goede behandeling en verzorging van het litteken na de medische ingreep zorgt voor verbetering van de littekenhuid.

Litteken na operatie verzorgen

Een litteken wordt gevormd tijdens het herstelproces. Dit wil zeggen dat het litteken ‘vorm’ krijgt. Dit zijn de eerste weken tot 2 jaar na de operatie.

Hoe eerder je begint met bijvoorbeeld een littekencrème, hoe mooier/beter het resultaat. Je kunt dus het beste zo vroeg mogelijk beginnen met het verzorgen van je litteken.

Begin bij de wondverzorging. We spreken van een wond als de huid na de operatie nog open is. Zodra de huid dicht is kan je beginnen met een goede littekencrème.

Verzorg je litteken met littekencrème na een operatie

ALHYDRAN is een medische littekencrème. Volgens veel gebruikers de beste die er is. De crème zorgt voor een afname van de littekenklachten. Maar ook een toename van de huidelasticiteit.

De littekencrème helpt de pas gesloten huid versneld te herstellen. De crème versoepelt de huid, zorgt voor minder jeuk, minder roodheid en minder pijn aan het litteken.

De huid verzorgen na een operatie

Gebruik ALHYDRAN medische hydraterende crème om littekenvorming te voorkomen en bestaande littekens te verminderen.

Verzorg je litteken direct na wondsluiting

Na een operatie is het verstandig om het litteken te verzorgen met een littekencrème. Met ALHYDRAN mag je direct nadat de operatiewond gesloten is (en hechtingen eruit zijn) beginnen. Door vroeg te starten met deze crème kunnen littekenproblemen en klachten voorkomen worden.

Smeer 2 maal daags een dun laagje op het litteken en de omliggende huid. Zo blijft de huid soepel en wordt de huid optimaal verzorgd. Smeer een extra keer wanneer je merkt dat het litteken klachten geeft.

Littekencrème voor bestaande (oude) littekens

Het verzorgen van een oud operatielitteken kan ook met ALHYDRAN. Bij bestaande littekens verlicht het bij klachten zoals jeuk, roodheid, pijn en het ‘trekken‘ van de huid. Verder verbetert ALHYDRAN de vochtbalans van de huid. De medische crème zorgt ervoor dat het litteken minder zichtbaar wordt.

Wil je meer lezen over de behandeling van een litteken en of je kans hebt op een afwijkend litteken? Vraag dan gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN na een operatie

Ik heb een nieuwe knieprothese gekregen. Na de operaties kreeg ik ALHYDRAN om op het litteken te smeren. De littekens zijn dan dik, stijf en knobbelig. Na het smeren met de crème verbeterde dat zienderogen. De fysio en de orthopeed waren ook verbaasd over het resultaat!

Mevrouw Baltink

Ik heb een omleidingsoperatie aan mijn hart gehad. Na de operatie ben ik begonnen met ALHYDRAN littekencrème. Ik ben uitermate tevreden over het resultaat. Ik heb een litteken wat er goed uitziet en prachtig geneest.

Rika J.

Na een borstverkleining heb ik eerst andere crèmes geprobeerd voor de littekens. Het gaf voor mij niet het gewenste resultaat. Ik heb toen op advies van mijn plastisch chirurg ALHYDRAN gekocht. Dit werkte meteen goed. Een half jaar na de operatie zijn de littekens nog maar vage streepjes. Ik zag het met de week verbeteren. De littekencrème is erg goed bevallen.

Henriëtte

Probeer ALHYDRAN nu

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.