acne littekens voorkomen en verminderenacne littekens voorkomen en verminderen

Litteken na een puist voorkomen of verminderen

Puistjes (acne) zijn op zich al vervelend genoeg. Nog vervelender is wanneer je er blijvend aan herinnerd wordt door een litteken. Kun je acne littekens voorkomen of verminderen wanneer je al littekens hebt van een puist? Jazeker: dat kan.

De do’s en don’ts bij puistjes

Niet doen: Puistjes uitknijpen!

Je realiseert je dit misschien niet, maar puistjes zijn eigenlijk kleine wondjes. Dat betekent: blijf ervan af! Hoe groot de verleiding ook is, knijp je puistjes niet uit! Op korte termijn zie je er dan misschien minder van, maar op lange termijn leidt het alleen maar tot ellende. Oftewel: (blijvende) littekens. Wonden moeten uit zichzelf genezen, en dat geldt dus ook voor je puistjes.

Wel doen: Uitzoeken wat de oorzaak is!

Je kunt je acne natuurlijk wel proberen te bestrijden met allerlei middeltjes die je in de winkel kunt kopen of via internet bestelt. Houd er wel rekening mee dat wat voor de een werkt, niet per se voor jou werkt. Puistjes hebben veel verschillende oorzaken, en die zijn bepalend voor welke behandeling wel of niet werkt.

Het is niet snel schadelijk om met verschillende middeltjes te experimenteren, maar misschien is het beter om een huidspecialist te raadplegen. Zeker in het geval van ernstige acne: dan kan een specialist je misschien medicatie voorschrijven.

Tips voor mooie genezing van puistjes

Zorg ervoor dat niets een mooie genezing van je puistjes in de weg staat:

  • Ga zo min mogelijk in de zon
  • Knijp puistjes niet uit
  • Krab nooit korstjes van de helende puistjes
  • Houd je acne-huid zo schoon mogelijk
  • Wacht tot het puistje vanzelf van je gezicht valt tijdens het wassen

En dan de laatste tip: zodra je huid gesloten is, start je met het smeren van ALHYDRAN. Dat is een littekencrème waarvan de werking klinisch bewezen is. Dankzij deze hydraterende crème is de kans dat acne littekens worden voorkomen of vermindert aanzienlijk groter.

Als je je aan bovenstaande richtlijnen houdt én ALHYDRAN gebruikt, voorkom je in de meeste gevallen dat je een lelijk litteken overhoudt aan je puistjes.

Litteken van een puist verminderen

Wat kun je doen als je al littekens van puistjes in je gezicht hebt? Ook dan kun je ALHYDRAN smeren. Uit de onderzoeken is namelijk gebleken dat de zalf er ook voor zorgt dat bestaande littekens verminderen, en in sommige gevallen zelfs nagenoeg verdwijnen. Dat blijkt ook uit de ervaringen van gebruikers.

Wil je meer weten over het behandelen van een litteken of het voorkomen van littekenklachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij acne

Mijn dochter van 13 jaar heeft vaak pukkeltjes in het gezicht opengekrabd, waardoor er blijvend rode plekjes zijn ontstaan. ALHYDRAN helpt de rode plekjes te vervagen. De crème is zuinig in gebruik en smeert goed uit.

Anoniem

Door acne had ik last van littekens. Een vriendin van mij heeft mij het aangeraden om deze crème eens te proberen, omdat het bij haar erg goed werkte. Nu gebruik ik al een tijdje ALHYDRAN en ziet mijn huid er veel rustiger en mooier uit.

Roos van den Berg

Door mijn huidtherapeut ben ik aan deze crème gekomen. Het is een fijne crème, ik gebruik het nu al een maar maanden en mijn acne littekens zijn (bijna) weg.

Vrouw

ALHYDRAN gebruiken bij littekens na puistjes

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.