Vochtarme huidVochtarme huid

Vochtarme huid herkennen en herstellen

Je huid trekt, schilfert en voelt ruw aan. Herken je deze symptomen? Dit kan duiden op vochttekort. Dit artikel helpt je een vochtarme huid te herkennen. Ook lees je wat écht werkt bij het herstellen van de huid.

De vochtarme huid herkennen

De naam zegt het al: de huid heeft een tekort aan vocht en voelt minder soepel. Soms zie je zelfs droogtelijntjes in de huid. Er zijn ook andere kenmerken waaraan je de vochtarme huid kunt herkennen:

 • Trekkend, strak gevoel
 • Jeuk
 • Huidschilfers
 • Gevoelige huid (soms zelfs met pijn)
 • Droogtelijntjes in de huid
 • Rode vlekken, onzuiverheden en/of een doffe kleur

Let op: zelfs een vette, glimmende huid kan een vochttekort hebben!

Hoe ontstaat een vochtarme huid?

De belangrijkste oorzaak is een huidbeschadiging. Je huid heeft z’n natuurlijke vermogen om vocht vast te houden verloren. Het vocht uit de huid verdampt. Daardoor ontstaat een vochtarme of droge huid (soms zelfs extreem droog).

Dit kan ook gebeuren als je (te) vaak je huid wast. Of lang met heet water in bad zit of doucht. Er zijn tal van andere oorzaken.

Een vochtarme huid kan bijvoorbeeld ook ontstaan bij:

 • Littekens
 • Wisselende weersomstandigheden (hete, koude en droge lucht)
 • Seizoensveranderingen (in de winter of zomer zijn je symptomen erger)
 • Het ondergaan van een huidbehandeling
 • UV-straling (zonlicht versnelt de veroudering van je huid)
 • Aanleg of diverse huidaandoeningen

Tips om je huid te herstellen

Om de huid te herstellen wil je (als dat kan) de oorzaak wegnemen. Zodat het vochttekort niet erger wordt. Voorkomen scheelt heel veel. Al is er soms meer nodig om de huid te herstellen.

Vochtarme huid voorkomen: 5 tips

 1. Was niet te vaak, zeker niet met zeep
 2. Bescherm je huid tegen UV-stralen
 3. Verzorg je (vochtarme) huid regelmatig in met een huid herstellende crème
 4. Ga niet te vaak in bad of onder de douche
 5. Gebruik niet te heet water

Vochtbalans van de huid herstellen

Met voorkomen ben je er nog niet. Je huid trekt, schuurt en schilfert. Dus zoek je een oplossing om de huid te herstellen. Goed nieuws: je kunt je huid een handje helpen.

Gebruik een crème

Smeren kan helpen bij het herstellen van de vochtbalans. Let wel op: niet elk product is goed voor de vochtarme huid. Sommige crèmes drogen de huid juist uit. Dit is niet wat je wil als je huid vochtarm is.

Er zijn vele producten op de markt die beweren te helpen tegen een vochtarme huid. Van onze crèmes, ALHYDRAN, beweren we dat niet alleen. Het is wetenschappelijk aangetoond en bevestigd door vele tevreden gebruikers.

ALHYDRAN is een vochtinbrengende, anti-littekencrème. Een medische crème die niet alleen de vochtbalans herstelt, maar er ook voor zorgt dat je huid weer vocht kan vasthouden. Het geeft je huid (weer) een dakje.

Een huidherstellende crème

Speciaal voor de droge of vochtarme huid is er ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care. Deze medische crème helpt de huid te herstellen. Het voedt de huid en geeft een langdurige hydratatie. De vochtbalans van je huid verbetert. Je huid wordt weer soepel.

De huid herstellende crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten, waarvan pure Aloë Vera het belangrijkste is. Dat maakt de crème heel mild. Ideaal als je op je huid ook puistjes, acne of pukkels hebt.

Lees verder over welke handcrème helpt tegen een droge huid op je handen.

Ervaringen met ALHYDRAN Cracked Dry Skin Care

Een fijne crème voor m'n droge huid. En waarvan ik ook nog wat extra op de rimpeltjes van m'n bovenlip inklop en dat vermindert deze zelfs!! Top!!

Marian

Ik heb veel verschillende crèmes gebruikt maar geen enkele crème kan tippen aan ALHYDRAN. Eenvoudigweg, ALHYDRAN crèmes zijn de crème de la crème van alle crèmes op internet!

M. B.

Ik heb al veel crèmes geprobeerd, maar geen enkele crème gevonden die echt goed werkt. Met deze crème was mijn huid al na 4 dagen niet meer droog en eindelijk goed gehydrateerd. Echt een aanwinst.

Ellen

De vochtarme huid herstellen?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.