nabehandeling ooglidcorrectienabehandeling ooglidcorrectie

Nazorg bij ooglidcorrecties zonder operatie

Een goede nazorg bij een ooglidcorrectie zonder operatie is geen overbodige luxe. Het verschilt per behandeling wat je huid nodig heeft. Je vind hier advies voor de volgende ooglidbehandelingen:

  1. Laserbehandeling
  2. Plasmabehandeling
  3. Chemische peeling

Kijk hier als je informatie zoekt de nazorg bij een operatieve ooglidcorrectie.

1. Laserbehandeling

Een ooglidcorrectie kan met een laser uitgevoerd worden. De chirurg ‘brandt’ met een laserstraal de overtollige huid weg. Op die behandelde plek ontstaat een brandwondje.

Algemene nazorg van een ooglidcorrectie

Na een ooglidverstrakking of een andere laserbehandeling in het gezicht is je huid kwetsbaar. Lees waarom zonnen na een laserbehandeling geen goed plan is. Doe je voordeel met deze nazorg tips.

2. Plasmabehandeling

Nazorg voor je huid na een plasma- of PLexR-behandeling is aan te raden. Bij dit alternatief voor een chirurgische onder- of bovenooglidcorrectie wordt niet gesneden. Wel raakt je huid gecontroleerd beschadigd.

Nabehandeling is erg zinvol

Vanaf een afstandje wordt je huid plaatselijk verdampt. Je huid trekt hierdoor samen. Met als doel: een verjongend, verstrakkend effect. Op de behandelde plek kunnen dan kleine wondjes ontstaan. Ze zijn meestal niet blijvend. Wel kunnen ze jeuken en rood worden. Er kunnen op de behandelde plek korstjes ontstaan.

Zodra de ‘wondjes’ gesloten zijn kan je een crème gaan smeren. Gebruik Barrier Repair Care om je behandelde huid te kalmeren. Lees meer over herstel en nazorg na een PlexR-behandeling.

3. Chemische peeling

Heb je rimpels, wallen, donkere kringen of lijntjes rondom de ogen? Een chemische peeling kan helpen wanneer je de conditie van je huid wil verbeteren. Bij deze behandeling worden oude en beschadigde huidcellen verwijderd, waardoor lijntjes en pigmentverschillen kunnen vervagen.

Nazorg: wel bij professionele peelings

Peelings en scrubs voor thuisgebruik beschadigen de huid meestal oppervlakkig. Daarom is nabehandeling niet altijd nodig. Merk je dat je huid rood of gevoelig is? Gebruik dan de herstellende crème van ALHYDRAN. Het resultaat: je huid wordt weer soepel.

Professionele peelings gaan vaak dieper. Ze pakken je huidprobleem grondiger aan. Daardoor kan je huid trekkerig aanvoelen. De oplossing hiervoor is Barrier Repair Care.

Waar op letten na ooglidcorrecties?

Wil je snel een oogverblindend resultaat na een ooglidcorrectie? Met deze tips kies jij de juiste nabehandeling na een peeling, laser- of plasma behandeling.

Tip 1: Gebruik geen waterige crème
Houd het behandelde gebied zo droog mogelijk. Een waterige crème zorgt ervoor dat eventuele korstjes te snel loslaten. En dat is het laatste wat je wilt. Kies daarom voor de nabehandeling een crème die niet te waterig is.

Tip 2: Ga voor dubbele hydratatie
Er bestaan veel crèmes die je huid uitdrogen. Terwijl de net behandelde huid juist hydratatie van binnenuit nodig heeft. Gebruik daarom een verzorgende crème die de huid niet uitdroogt. Onze Barrier Repair Care zorgt voor een dubbele hydratatie. Daarbij geeft het intense verzorging aan de behandelde huid.

Tip 3: Niet zonnen
Wees ook na een peeling of andere behandeling bedacht op zonlicht. Je huid is door de behandeling extra gevoelig voor uv-stralingen van de zon. En kan hierdoor sneller verbranden of verkleuren. Smeer je huid in met een verzorgende zonnebrand om dit te voorkomen.

Tip 4: Ingrediënten die je huid kalmeren
Je huid heeft het door de behandeling even te verduren gehad. De oogleden kunnen rood zijn en trekkerig aanvoelen. Maar, met bepaalde ingrediënten kan een crème je geïrriteerde huid kalmeren. Barrier Repair Care is zo’n crème. De tube bevat precies dat wat je herstellende huid nodig heeft.

Nabehandeling bij ooglidcorrectie: dit werkt

Kortom: bij veel ooglidcorrecties kan de juiste nabehandeling wel degelijk verschil maken. Barrier Repair Care kalmeert de huid en versnelt de genezing. Smeer de crème 2-maal daags op een gesloten huid. Een dun laagje is al voldoende om je huid snel in een goede conditie te brengen.

Kalmeer & herstel je huid na een ooglidcorrectie

Ervaringen na ooglidcorrecties & behandelingen

Ik heb ALHYDRAN gebruikt na een gezichtsbehandeling met laser. Het is een fijn product. Mijn huid is acne gevoelig maar ALHYDRAN wordt goed verdragen.

Vrouw

Fantastische crème, mijn complimenten! 2 weken nadat mijn gezicht gelaserd is zie ik grote verbetering van de huid.

A. van Velzen

Ik heb de crème gebruikt in mijn gezicht na het laseren. Alles is netjes, de huidspecialist is happy.

Lia Steenhoven
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.