Acne littekens voorkomenAcne littekens voorkomen

Acne littekens voorkomen: tips

Je bent blij wanneer je acne verdwijnt. Maar er kunnen acne littekens achterblijven. Gelukkig vervagen de meeste littekens na verloop van tijd: het zelfherstellend vermogen van je huid zorgt ervoor dat ze deels verdwijnen. Maar sommige acne littekens blijven zichtbaar als je er niets tegen doet.

Let op: Het is niet mogelijk om acne littekens te verwijderen. Ook het opvullen van ‘putjes’ is niet mogelijk met een crème.

Gelukkig kun je je huid wel een handje helpen, zodat littekens niet alleen worden voorkomen, maar bestaande littekens ook beter en sneller vervagen.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklieren van je huid. Het is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Iedereen heeft er wel eens last van, vooral op jonge leeftijd (daarom noemen we ze ook wel ‘jeugdpuistjes’). Het is onschuldig, maar kan natuurlijk wel heel vervelend zijn.

Acne laat restverschijnselen achter: rode of donkere vlekken en in sommige gevallen littekens.

Wat kun je doen om acne littekens te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Als je (nog) last hebt van acne, volgen hieronder een aantal cruciale tips.

Zo kun je ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk (en hopelijk geen) littekens krijgt:

 1. Houd je huid goed schoon.
  Vuil in acne-wondjes kan gaan ontsteken en littekens veroorzaken. Reinig je huid met water en een goede reiniger. Gebruik geen zeep! Daardoor droogt je huid uit.
 2. Knijp de puistjes niet uit!
  Daarbij komt talg vrij. Het komt in je huid terecht en veroorzaakt heftige ontstekingen. Uiteindelijk heb je daardoor verhoogde kans op meer én grotere littekens!
 3. Krab puistjes niet open.
  Helaas gaat dit soms ook onbewust, maar probeer het toch zo veel mogelijk te voorkomen. De open wondjes die je zo creëert, kunnen gaan ontsteken en laten lelijke littekens achter.
 4. Bespreek je huidprobleem met een specialist.
  Tegenwoordig zijn er veel effectieve middelen tegen acne. Wij adviseren daarom ook iedereen die last heeft van acne om een dermatoloog of huidtherapeut te raadplegen.

Hoe ontstaan acne littekens?

Littekens ontstaan vooral bij ernstige vormen van acne, bij een heftige ontsteking. Maar ook bij lichte acne kunnen littekens achterblijven; dat hangt af van hoe gevoelig je daarvoor bent. Uitknijpen en krabben kan het risico op blijvende schade vergroten.

Mijn huid is rood, krijg ik een litteken?

Nee, bij een rode huid hoeft er (nog) geen sprake te zijn van een litteken. De rode verkleuring is een teken dat de huid aan het herstellen is. Meestal krijg je dan geen litteken, soms wel.

Er zijn 2 soorten acne littekens

 • Littekens met weefselverlies
 • Littekens met weefseltoename (‘wild vlees’)

Beide soorten littekens kun je behandelen met littekencrème.

Voorkom acne-littekens: gebruik ALHYDRAN

Als je de kans op acne littekens ingrijpend wilt verminderen, heb je veel baat bij onze littekencrème. Je kunt ook eerst een proefmonster aanvragen! Overtuig jezelf…

ALHYDRAN bij littekens door weefselverlies

ALHYDRAN kun je niet gebruiken om het verloren weefsel te vervangen. Wél zorgt het dat stug weefsel weer soepel te krijgen en de roodheid en jeuk aan te pakken.

ALHYDRAN bij littekens door weefseltoename

ALHYDRAN kun je inzetten om weefseltoename te remmen en zo de zichtbaarheid te verminderen. De verkleuring en verdikking van de huid kan verminderen, door de huid goed te hydrateren met een goede littekencrème.

Goede werking dankzij Aloë Vera

ALHYDRAN bevat 45% pure Aloë Vera van de soort Barbadensis miller. Het sap van deze plant wordt in de medische wereld gebruikt bij de behandeling van allerlei littekens, waaronder littekens door brandwonden.

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk bewezen. Juist daarom wordt onze zalf door veel artsen in ziekenhuizen en brandwondencentra gebruikt. ALHYDRAN werkt bij alle soorten littekens.

We hopen dat dit artikel je helpt om acne littekens te voorkomen. Je weet nu in ieder geval dat je er actief iets tegen kunt doen om ze te voorkomen! Wil je meer weten over het verwijderen van acne littekens? Lees dan deze blog.

Ervaringen met ALHYDRAN bij acne

ALHYDRAN heeft mij letterlijk meer zelfvertrouwen gegeven doordat de littekens van mijn acne naar de achtergrond zijn verdwenen. Ik raad het iedereen aan.

Suzan

Door acne had ik last van littekens. Een vriendin van mij heeft mij het aangeraden om deze crème eens te proberen, omdat het bij haar erg goed werkte. Nu gebruik ik al een tijdje ALHYDRAN en ziet mijn huid er veel rustiger en mooier uit.

Roos van den Berg

Door mijn huidtherapeut ben ik aan deze crème gekomen. Het is een fijne crème, ik gebruik het nu al een maar maanden en mijn acne littekens zijn (bijna) weg.

Vrouw

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.