Acne littekensAcne littekens

Acne littekens verwijderen: Tips voor thuis

Acne littekens behandelen, dat kun je heel goed thuis doen. Maar acne littekens verwijderen is vaak lastiger dan voorkomen. We geven je direct toepasbare tips.

Kun je acne littekens verwijderen?

Het eerlijke antwoord: Nee, je kunt littekens niet volledig verwijderen. Meer weten? Lees: Littekenweefsel verwijderen: Is dat mogelijk?

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen

Heb je nog last van acne? Dan is het natuurlijk altijd beter om acne littekens te voorkómen, dan ze te moeten genezen:

  1. Hou je huid goed schoon
  2. Knijp puistjes niet uit
  3. Krab puistjes niet open

Zo verklein je de kans op ernstige(re) ontstekingen en blijvende schade.

Tip 2: Gebruik een goede littekencrème

Zorg dat je dichte wondjes (na wondsluiting) direct begint in te smeren met een goede littekencrème. Zo voorkom je littekens. Op z’n minst beperk je de littekenvorming tot een minimum.

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk bewezen. ALHYDRAN bevat Aloë Vera: Het sap van deze plant wordt veel gebruikt voor bij de behandeling van littekens. Bij littekens is sprake van een beschadigde huid, met overmatig vochtverlies. Het hydraterende effect van de Aloë Vera helpt de huid te herstellen en huidklachten te verlichten.

Heb je een verzonken acne litteken (putjes in je huid)?

Dan is gebruik van een crème niet de oplossing! Als je litteken verzonken is in je huid, spreken we van een atrofisch litteken. Geen enkele crème zorgt dat de ‘putjes’ in je huid weer verhoogd worden tot je normale huidoppervlak, ook ALHYDRAN niet.

Ons product werkt het beste bij littekens die ‘op’ de huid liggen. Wél zorgt ALHYDRAN ervoor dat je atrofische litteken rustiger wordt: soepeler, minder rood en elastisch.

Is je acne litteken volledig wit?

Dan moet je contact opnemen met een specialist: een huidtherapeut of dermatoloog.

Thuis behandelen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes?

Op internet vind je veel tips over het gebruik van alledaagse middelen tegen littekens. Werken die echt? Ons advies is: wees voorzichtig. Misschien helpen ze wel, maar dat is niet bewezen. Je wilt ook niet meer schade toebrengen aan een al kwetsbare huid.

Als je moet kiezen, kies dan voor een product dat speciaal ontwikkeld is om littekens te helpen voorkomen en verminderen. En waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond: ALHYDRAN. Ook de ervaringen van ALHYDRAN gebruikers bevestigen het effect van de crème bij acne.

Meer lezen over het behandelen van littekens en het voorkomen van littekenklachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij acne

ALHYDRAN heeft mij letterlijk meer zelfvertrouwen gegeven doordat de littekens van mijn acne naar de achtergrond zijn verdwenen. Ik raad het iedereen aan.

Suzan

Door acne had ik last van littekens. Een vriendin van mij heeft mij het aangeraden om deze crème eens te proberen, omdat het bij haar erg goed werkte. Nu gebruik ik al een tijdje ALHYDRAN en ziet mijn huid er veel rustiger en mooier uit.

Roos van den Berg

Door mijn huidtherapeut ben ik aan deze crème gekomen. Het is een fijne crème, ik gebruik het nu al een maar maanden en mijn acne littekens zijn (bijna) weg.

Vrouw

Probeer ALHYDRAN nu

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.