Littekencrème voor kinderenLittekencrème voor kinderen

Welke littekencrème is geschikt voor mijn kind?

Ai! Je kind is ongelukkig gevallen en heeft een diepe snee. En dan ook nog eens op een plek waar je dat niet wilt: het gezicht. Want een litteken in het gezicht, daar zit niemand op de te wachten. Is er een littekencrème die geschikt is voor kinderen?

Littekencrème voor kinderen

Het korte antwoord op de vraag uit de intro is: ja. Veel littekencrèmes kunnen ook worden gebruikt bij kinderen. Dat geldt in ieder geval voor ALHYDRAN.

Sterker nog: het is slim om een littekencrème te gebruiken bij een kind. Kinderen hebben namelijk een snellere celdeling dan volwassenen. Dat zorgt ervoor dat littekens eerder groter en dikker worden. Kinderen hebben dus meer kans op een (afwijkend) litteken dan ouderen. En dat wil je voorkomen.

We raden het gebruik van ALHYDRAN af bij kinderen die jonger zijn dan 3 maanden. Overleg bij kinderen tussen de 3 en 6 maanden oud met een arts voor u de littekencrème gebruikt. Bij kinderen boven die leeftijd is het gebruik van ALHYDRAN veilig.

Hoe voorkom je een litteken bij een kind?

Ook daarop kunnen we een kort antwoord geven: niet. Of er een litteken ontstaat, hangt af van de diepte van de wond. Hoe dieper de wond, hoe groter de kans op een litteken.

Je kunt het ontstaan van een litteken helaas niet voorkomen. Wat je wel kunt doen: zorgen dat de huid zo goed mogelijk herstelt en het litteken zo onzichtbaar mogelijk wordt. Het “ideale” litteken is niet meer dan een dun wit lijntje.

Hoe behandel je een litteken bij een kind?

Bij een diepe wond is het ten eerste belangrijk om die goed te laten hechten of plakken. Voor zowel diepe als minder diepe wonden geldt: begin met verzorgen als de wond gesloten is.

Met verzorgen bedoelen we het smeren van een littekencrème. Die zorgt ervoor dat de huid soepel blijft. En daarmee kun je grote, opvallende littekens voorkomen.

Tip: vraag de gratis Littekengids aan!

Wat doet ALHYDRAN?

ALHYDRAN is een littekencrème waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen. Deze crème is gemaakt met een uniek hoog percentage vers verwerkte Aloë Vera, maar liefst 45 procent.

Aloë Vera is een belangrijk ingrediënt. Het zorgt namelijk voor een super sterke hydratie van de huid. En dat is juist op de plek van een wond belangrijk. Vocht houdt de huid soepel. Daardoor herstelt de huid beter en verminder je de kans op een afwijkend (groot en opvallend) litteken.

Smeren met ALHYDRAN heeft de volgende resultaten:

  • De (litteken)huid wordt soepeler
  • De huid wordt minder rood en jeukt minder
  • Kinderen worden rustiger en slapen beter
  • Littekens verbeteren zichtbaar

Hoe gebruik ik ALHYDRAN bij mijn kind?

Smeer de dichte wond en de omliggende huid dagelijks drie keer in met ALHYDRAN. Bij een dichte wond is de huid weer gesloten. Dat kan bijvoorbeeld als de dokter de wond heeft gehecht of geplakt, maar ook doordat het lichaam de huid zelf weer heeft gesloten.

Door de crème drie keer per dag te smeren blijft de huid soepel en goed verzorgd. Daardoor verdwijnen klachten en ontstaat een minder opvallend litteken. Zo is uw kind het ongeluk hopelijk snel weer vergeten.

Ervaringen met ALHYDRAN bij kinderen

Mijn zoon was ernstig verbrand in Portugal. Wij hebben toen een proefmonster van ALHYDRAN aangevraagd. Ik was bang dat hij er littekens aan over zou houden, echter is er nauwelijks meer iets te zien. Hij was erg tevreden over het product. Het smeert makkelijk uit en is niet vet.

Saskia van Rooijen

Mijn zoon en ik zijn zeer tevreden over ALHYDRAN. Hij had een brandwond door een ongeval op de trampoline. We zijn meteen toen de korsten eraf waren gaan smeren. Resultaat na een half jaar: de huid is mooi genezen. Er is nu nog een licht verschil in huidskleur.

Monique de Groot

Het litteken op de hand van mijn dochter is netjes aan het genezen met ALHYDRAN SPF 30 en meteen beschermd tegen de zon. Ideale combinatie.

Judith

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.