Mag ik met een litteken in de zon?

Pas op met de zon als je een litteken hebt! Een litteken is erg gevoelig en kan door blootstelling aan de UV-stralen van zonlicht beschadigen. Bescherm je litteken dus goed als je naar buiten gaat met een littekencrème met SPF.

Tip: Lees wat huidexperts adviseren over jouw litteken in de gratis Littekengids.

Waarom kan een litteken niet goed tegen zonlicht?

Nieuwe littekenhuid kan UV-straling (nog) niet goed weren. Daardoor kan zonlicht ongefilterd de huid binnenkomen. Maar wat doet zonlicht eigenlijk met de littekenhuid?

  • Zonlicht verhoogt het risico op huidkanker
  • Je huid verbrandt sneller
  • Te veel straling kan een (blijvende) verkleuring van je huid veroorzaken

(Donkere) verkleuring van een litteken

Een litteken kan door zonlicht veel donkerder kleuren dan de rest van de gezonde huid. Ook wanneer je onder de zonnebank gaat, kan het litteken een andere kleur krijgen. Hierdoor kan het litteken extra opvallen. Een blijvende verkleuring van het litteken komt helaas vaak voor.

Verzorg én bescherm jouw litteken daarom met ALHYDRAN SPF30. Je kunt onze littekencrème met SPF30 ook eerst gratis uitproberen!

litteken-zon

Tips om jouw litteken in de zon te beschermen

Pas op met zonlicht wanneer je litteken nog actief is. Wil je weten hoe je een actief litteken herkent? Download dan gratis de littekengids. Met deze praktische tips kan jij jouw litteken goed beschermen tegen de zon én littekenproblemen voorkomen:

  • Houd je litteken zo veel mogelijk uit de zon. Vermijd zonnebanken en bedek je litteken bijvoorbeeld met kleding om huidschade te voorkomen.
  • Smeer je litteken regelmatig in met een hoge beschermingsfactor. Smeer je litteken ook in als je in de schaduw zit, als het bewolkt is of op wintersport. Smeer je opnieuw in als je veel zweet, hebt gezwommen of jezelf hebt afgedroogd.

Naast een hoge zonbeschermingsfactor heeft een litteken ook optimale en langdurige hydratatie nodig. ALHYDRAN SPF30 verzorgt én beschermt de huid langdurig tegen schadelijke UVA en UVB stralen.

ALHYDRAN SPF 30 gebruiken voor jouw litteken?

  • Bescherming tegen schadelijke UVA en UVB stralen

  • Minder littekenklachten

  • Versnelt het herstel van de littekenhuid

litteken-zon-alhydran

Wanneer mag een litteken weer in de zon?

Algemeen geldt: zon altijd met mate. Wees je bewust van de gevaren en ga er verstandig mee om. Wij kunnen niet adviseren over wanneer je weer in de zon mag. Belangrijk is in elk geval: doe dit nooit zonder overleg met een arts. Ook je huidtype speelt hierbij bijvoorbeeld een rol. Hoe lichter je huid, hoe langer je moet oppassen met zonlicht.

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

Ik heb de crème voor zeer droge huid gebruikt. Nadat ik van alles geprobeerd heb, is dit het enigste wat een zeer goed resultaat heeft gegeven. Ik gebruik de litteken crème nu als dagcrème voor mijn gezicht en dat voelt heerlijk aan. Ik heb de zonnecrème om littekens te beschermen en dat werkt ook uitstekend. Geen last van verbranding op de nieuwe huid. Ik ben zeer tevreden en ga alle producten opnieuw bestellen

Nathalie

Ik heb de SPF 30 littekencrème aangeschaft voor mijn ooglidcorrectie. De crème is heel aangenaam, het vermindert de plek en gevoeligheid van de beschadigde huid. Ik heb ALHYDRAN nu ook zonder SPF besteld.

Marie

Op aanraden van een huidtherapeut ben ik ALHYDRAN gaan gebruiken. De rode plekjes zijn nog niet weg, maar gebruik op littekenweefsel geeft goede effecten! Ik ben erg blij met dit product! Ook SPF 30 op mijn gezicht is heel fijn!

Willy

Kom alles te weten over littekens en hoe je een (erg) zichtbaar litteken kunt voorkomen Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Informatie over verschillende soorten littekens
✓ Handige informatie voor jouw littekens
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.