FAQ

We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veelgestelde vragen over ALHYDRAN. Staat jouw vraag er niet tussen, of heb je meer informatie nodig? Laat het ons weten. We helpen je graag verder! Neem contact op.

Veel gestelde vragen

Nee. Je mag pas beginnen met smeren wanneer de wond gesloten is en eventuele hechtingen uit de huid zijn gehaald. Wel is het goed voor de wond om al te beginnen met de omliggende huid en de gesloten delen van de wond in te smeren.

Meer weten?

Op de verpakking van ALHYDRAN staat de houdbaarheidsdatum. Na openen is ALHYDRAN houdbaar voor 6 maanden, daarna zal de werking afnemen.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Oud en actief litteken

Zolang een oud litteken actief is (rood) kun je er invloed op blijven uitoefenen. Bij een actief litteken zorgt ALHYDRAN voor een versoepeling van de huid, een verbetering van de elasticiteit, verminderd de roodheid en de dikte van het litteken en zorgt voor afnemende jeuk en pijn.

Oud en niet meer actief litteken

Als een litteken niet meer actief is (wit litteken) dan kun je er ook invloed op uitoefenen, echter het cosmetische aspect zal weinig meer veranderen. Bij een niet actief litteken zorgt ALHYDRAN voor een versoepeling van de huid, een verbetering van de elasticiteit en zorgt voor afnemende jeuk en pijn.

Meer weten?

Onbeperkt. Een ALHYDRAN-behandeling duurt zo lang als nodig is om de beschadigde huid te herstellen. Dit kan dagen, weken of soms wel jaren duren. Het is afhankelijk van de indicatie en de ernst.

De behandeling van een ernstig litteken kan bijvoorbeeld langer dan 1 jaar duren. Stop dus niet te snel! Belangrijk is dat je zo snel mogelijk (direct nadat je wond gesloten is) begint met smeren; zo voorkóm je bijvoorbeeld littekens, en dat is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Je kunt ALHYDRAN zo lang gebruiken, omdat het een huidvriendelijke crème is. ALHYDRAN is ontwikkeld voor de meest kwetsbare huid (brandwonden).

Het bevat een hoge concentratie werkzame stoffen. De ingrediënten zijn met zorg gekozen, voor een optimale werking bij verschillende huidaandoeningen.

ALHYDRAN is:

 • Hormoonvrij
 • Parabenenvrij
 • Parfumvrij
 • Hypoallergeen

Dat maakt het ook uitstekend geschikt als dagcrème, bijvoorbeeld voor je gezicht.

Je kan beginnen met het smeren van ALHYDRAN zodra de wond gesloten is. Het is mogelijk om de omliggende huid en de gesloten wond al in te smeren met ALHYDRAN om het herstel van de beschadigde huid te bevorderen.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Voor een goede verzorging voor je litteken of een andere huidindicatie gebruik je ALHYDRAN driemaal daags. Gebruik het in de ochtend, in de middag en aan het einde van de dag.

Daarnaast adviseren we je om de crème extra te gebruiken telkens als je last krijgt van je beschadigde huid en/of als de huid rondom je litteken jeukt of droog aanvoelt.

Meer weten?
Bekijk de ALHYDRAN gebruiksaanwijzing

Ja, je kunt een gratis proefmonster aanvragen.

In het proefmonster van ALHYDRAN zit voldoende medische crème voor een eerste kennismaking. Een volledige littekenbehandeling duurt vaak meerdere maanden. Realiseer je dus dat een proefmonster van ALHYDRAN onvoldoende crème bevat om een behandeling te starten.

Het proefmonster is dus echt bedoeld voor een eerste kennismaking. Hiermee bedoelen wij: Hoe voelt de crème, smeert het prettig en zie je jezelf deze crème langdurig gebruiken? Afhankelijk van het oppervlak en de ernst van het litteken gaat het proefmonster van ALHYDRAN enkele dagen mee.

Ja, ALHYDRAN is:

 • Parabenenvrij
 • Hormoonvrij
 • Parfumvrij
 • Hypoallergeen

ALHYDRAN is een huidvriendelijke crème. Het is ontwikkeld voor de meest kwetsbare huid (brandwonden). De crème bevat een hoge concentratie werkzame stoffen. De ingrediënten zijn met zorg gekozen, voor een optimale werking bij verschillende huidaandoeningen.

ALHYDRAN is op basis van uitgebreide klinische testen ontwikkeld.

Nee, het is belangrijk dat je je litteken niet direct blootstelt aan UVA en UVB stralen. Je huid is namelijk beschadigd en kan je niet meer de bescherming bieden die je nodig hebt.  Als je met je litteken direct in de zon of onder de zonnebank gaat verbrand je huid sneller, vergroot je de kans op huidkanker en kan er blijvende verkleuring optreden van je litteken.

Daarom is het belangrijk als je naar buiten gaat je littekenhuid goed te beschermen. Dit kan door een crème te gebruiken met een beschermingsfactor, zoals ALHYDRAN SPF 30.

Meer weten?

 

Je kunt ALHYDRAN op onze website bestellen. Maar wij zijn ook verkrijgbaar bij apotheken, huidtherapeuten, klinieken en andere gespecialiseerde huidcentra.

ALHYDRAN kopen:

UV-straling kan schadelijk zijn voor je litteken. Naast een verhoogde kans op huidkanker kunnen zonnestralen er ook voor zorgen dat een litteken zichtbaarder (bruiner) wordt. Tot zeker één jaar na wondsluiting is het advies om het litteken uit de zon te houden.

Indien dit niet mogelijk is dan wordt er geadviseerd om ALHYDRAN met UV-bescherming te gebruiken. Als het litteken niet wordt blootgesteld aan UV-stralen volstaat ALHYDRAN zonder UV-bescherming.

Dus:

 • Kleding over het litteken
  gebruik de gewone ALHYDRAN
 • Litteken in de schaduw of zon (niet bedekt met kleding)
  Gebruik ALHYDRAN SPF 30 met UV-bescherming.
 • Bij een vastgestelde allergie voor 1 van de ingrediënten.
 • Op open wonden.
 • Op huidperforaties na hechtingen, wanneer de huid nog niet gesloten is.
 • Op een geïnfecteerde huid.
 • In de ogen.
 • Bij blijvende uitslag of irritatie.

Nee, geen van de ingrediënten vlekt. Je kunt het gebruiken onder je kleding. De crème is afwasbaar met water.

Breng de crème dun aan en laat deze kort intrekken, voordat je de kleding aantrekt.

Zie de gebruiksaanwijzing voor aanvullende instructies.

De producten van ALHYDRAN zijn geschikt voor bijna alle leeftijden. Je kunt de crèmes gebruiken bij baby’s vanaf 3 maanden. Maar let op: is het kind jonger dan 6 maanden? Overleg dan eerst met een arts of je ALHYDRAN kunt gebruiken.

Het gebruik van een littekencrème is bij kinderen belangrijk. Omdat ze nog jong zijn heeft de huid een hogere spanning. Dat verhoogt de kans op littekenvorming. De celdeling gaat bij kinderen en jongeren daarnaast sneller. Hierdoor worden littekens gauw groter en dikker. Door na wondsluiting met ALHYDRAN te smeren, blijft de huid gehydrateerd en soepel. Dit vermindert de kans op een probleemlitteken.

Contactformulier voor consumenten

Heb je een vraag?

Bijvoorbeeld over het gebruik van ALHYDRAN bij specifieke huidklachten? Of over de levering van een bestelling? Wij staan je graag te woord. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ben je een professional?
Gebruik dan het contactformulier voor zakelijke klanten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over ALHYDRAN?

Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je meer informatie over ALHYDRAN?

Laat het ons weten. We helpen je graag!

Klantenservice

Wil je meer weten over bestelling & levering, betaling en retourneren via Alhydran.nl?

Ga naar onze klantenservice pagina

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en de beste tips en aanbiedingen!