Litteken in gezichtLitteken in gezicht

Kun je littekens in je gezicht verwijderen?

Littekens in je gezicht kunnen (voor je eigen gevoel) erg bepalend zijn voor je uiterlijk, ook als ze klein zijn. Littekens zijn blijvend, maar ze kunnen zich nog tot lange tijd na wondsluiting ontwikkelen (en dus verbeteren). Er zijn manieren om de zichtbaarheid van de littekens te verminderen. Het is echter nog niet mogelijk om een litteken volledig te doen verdwijnen, zodat de oorspronkelijke gave huid weer terugkeert.

Goede littekenverzorging

Littekens in je gezicht zijn goed te behandelen met een crème. Zélfs wanneer ze al oud(er) zijn. Kun je littekens in je gezicht 100% verwijderen met littekencrème? Nee. Maar hoe recenter het litteken, hoe groter de kans dat je litteken vervaagt/verdwijnt. Het beste is om te starten direct na wondsluiting. Met een goede littekencrème zie je al heel snel resultaat.

En dat kan met een goede littekencrème zoals ALHYDRAN. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat je nagenoeg niets meer van de littekens ziet.

ALHYDRAN littekencrème is bewezen effectief

Het verschil tussen ALHYDRAN en de meeste andere littekencrèmes is dat de werking van onze crème is bewezen. Dat ALHYDRAN zo goed werkt, komt onder andere doordat de littekencrème 45% pure Aloë Vera bevat.

Aloë Vera is een plant, met een natuurlijke helende kracht. De sap zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Daarom wordt het sap gebruikt bij de behandeling van wonden, waaronder brandwonden. Aloë Vera helpt littekens te voorkomen, maar óók bestaande littekens te doen verdwijnen.

Daarmee is ALHYDRAN de enige littekencrème waarvan de werking klinisch onderzocht én bewezen is.

Uit de onderzoeken kwam naar voren dat ALHYDRAN:

 • Littekens zichtbaar doet vervagen/verdwijnen
 • Littekenhuid soepeler maakt
 • Snel resultaat boekt
 • Makkelijk smeert

Maar ook dat ALHYDRAN littekencrème:

 • Jeuk sterk doet afnemen
 • Zorgt voor een toename van de kwaliteit van leven
 • Zorgt voor een goede vochtregulatie van de huid
 • Zorgt voor minder roodheid van de huid
 • Ervoor zorgt dat kinderen rustiger worden en beter slapen

Medische methoden om littekens ‘verwijderen’

Naast goede huidverzorging zijn er ook verschillende medische ingrepen, waarmee de zichtbaarheid van littekens verminderd kan worden. Ook hierbij geldt: Geen van de methoden geeft garantie dat je litteken helemaal verdwijnt.

Bekijk verschillende behandelmethoden in het artikel:
Littekenweefsel verwijderen: is dat mogelijk?

Start met een goede littekencrème: ALHYDRAN?

Ja: ALHYDRAN is een goede littekencrème. Dat zeggen wij zeker niet alleen omdat het ons eigen product is. Een paar voordelen van ALHYDRAN:

 • De werking is als één van de weinige littekencrèmes wetenschappelijk bewezen
 • Ervaringen van onze klanten zijn zeer goed (zie hieronder)
 • Je kunt ALHYDRAN gratis uitproberen

Wil je meer weten over de behandeling van littekens en het voorkomen van littekenklachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Ik heb een zwaar auto ongeluk gehad, waarna ik diverse operaties heb ondergaan. Hierbij heb ik ook huidtransplantaties gehad. Door een vriend ben ik geattendeerd op ALHYDRAN. De littekens zijn niet meer zo vurig rood als voorheen. Ook op de plekken waar ik huidtransplantaties heb gehad merk ik dat er een verbetering van de kleur is. Het gebruik is prettig omdat het de huid soepel maakt en het snel intrekt. Ik zal ALHYDRAN nog geruime tijd blijven gebruiken!

Henk

Tijdens mijn zwangerschap heb ik ALHYDRAN gebruikt om mijn buik mee in te smeren tegen huidstriemen (striae). Na 4 maanden smeerde ik het iedere avond op mijn buik. Mijn buik is altijd erg smal en strak geweest. Nu na 9 maanden is het resultaat dat mijn buik gegroeid is zonder jeuk en huidstriemen! Met dank aan ALHYDRAN. Ik kan echt aanraden om het te gebruiken tijdens je zwangerschap.

Yvette

Dit is de crème waar ik supergoed op reageer. Zelfs als wonden net dicht zijn kan ik ALHYDRAN al op mijn huid doen. De huid wordt heel rustig en de littekens worden absoluut minder zichtbaar.

Renee

ALHYDRAN gebruiken voor jouw litteken

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden(Vereist)
Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.