Littekenpijn blijf er niet mee zittenLittekenpijn blijf er niet mee zitten

Littekenpijn: blijf er niet mee zitten

Littekenpijn komt veel voor, vooral na een operatie. Ook bij kou en warmte ervaren veel mensen een ‘trekkend’, soms pijnlijk gevoel bij hun litteken. Blijf niet zitten met littekenpijn: ALHYDRAN verlicht klachten als pijn, jeuk en roodheid. We vertellen hier meer over de behandeling van littekenpijn.

Oorzaken van littekenpijn:

Littekenpijn komt veel voor. Dit zijn enkele oorzaken:

 • Alle operaties die een litteken tot gevolg hebben, bijvoorbeeld na een buikoperatie,  baarmoederverwijdering, heupoperatie of keizersnede
 • Zwelling en verhoogde doorbloeding bij onrustige littekens die rood en dik zijn
 • Blootstelling aan extreme temperaturen, zowel warmte als kou
 • Je litteken is hypertrofisch of keloïd
 • Te strakke kleding die tegen het litteken schuurt en irriteert of beschadigt
 • Te actief bewegen (bijvoorbeeld krachttraining)

Mogelijk zijn er nog andere oorzaken van littekenpijn die hier niet genoemd zijn. Dit zijn de meest bekende.

Littekenpijn: blijf er niet mee zitten

Per bovengenoemde oorzaak geven we hieronder de behandelmogelijkheden. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

 • Draag gemakkelijke, loszittende kleding.
 • Neem voldoende rust wanneer je merkt dat je litteken pijn gaat doen bij actief bewegen.
 • Pijn bij onrustige littekens verdwijnt wanneer het litteken tot rust komt. Als de pijn aanhoudt, is er meer aan de hand. Misschien zit er een huidzenuw gevangen in het litteken. In dat geval moet er geopereerd worden. Raadpleeg een arts als de pijn blijft!
 • Bij littekenpijn na een operatie gaat behandeling altijd in overleg met een arts. Je kunt bijvoorbeeld doorverwezen worden naar een pijnkliniek of anesthesioloog, die gespecialiseerd is in pijnbestrijding.
 • Vermijd extreme temperaturen. Ga niet te lang in de zon, onder de zonnebank of naar de sauna. Bescherm je litteken met warme kleding bij koude temperaturen.

Aanvullende behandeling bij littekenpijn

Naast medische behandeling kun je zelf ook aanvullende dingen doen om je pijn te verminderen bij (problematische) littekens:

 • Masseer je litteken dagelijks
 • Oefen druk uit op je litteken. Hiervoor bestaat ook speciale drukkende kleding, die vaak gebruikt wordt bij brandwonden. Vraag hiernaar bij je arts!
 • Gebruik een littekencrème als ALHYDRAN:

Zalf tegen littekenpijn

ALHYDRAN brengt vocht in de beschadigde huid, en sluit deze ook af. Daardoor kan het vocht niet direct weer verdampen (wat bij veel andere vochtinbrengende crèmes wél het geval is). Doordat je huid zo weer soepeler wordt, verdwijnt het trekkende gevoel en kan je litteken tot rust komen. Je littekenpijn wordt verlicht of verdwijnt.

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk bewezen. Probeer ALHYDRAN nu zelf voor minder klachten en littekenpijn. Vraag een gratis proefmonster aan!

Ervaringen van gebruikers met littekenklachten

Onlangs heb ik een ernstig ongeluk gehad en heb ik 1ste en 2e graad brandwonden opgelopen op mijn borst en maag. Na het aanbrengen van ALHYDRAN voelde ik een sterke verlichting van de jeuk, pijn en droogheid van mijn verbande huid. Binnen een paar dagen werd mijn huid al soepeler en vervaagden de littekens.

Robby Nahr sr.

Mijn ervaring met ALHYDRAN is prima. Het litteken is zichtbaar lichter geworden en veel minder pijnlijk.

Lia Lammerts

Geweldig resultaat, mijn huid is sterk verbeterd en het litteken minder pijnlijk.

Jan

Gebruik ALHYDRAN voor jouw litteken