Litteken in gezichtLitteken in gezicht

Kun je littekens in je gezicht verwijderen?

Littekens in je gezicht kunnen erg bepalend zijn voor je uiterlijk, ook als ze klein zijn. Een litteken kan zich tot wel twee jaar na wondsluiting verder ontwikkelen. Een litteken verdwijnt niet volledig uit zichzelf, zodat de oorspronkelijke gave huid weer terugkeert. Wél zijn er manieren om de zichtbaarheid van de littekens te verminderen.

Tip: download GRATIS de Littekengids voor meer informatie over littekens en een behandeling die past bij jouw litteken.

Littekencrème voor je gezicht

Littekens in je gezicht zijn goed te behandelen met een crème. Zélfs wanneer je litteken al wat ouder is. Kun je littekens in je gezicht 100% verwijderen met littekencrème? Nee. Maar hoe sneller je begint met een behandeling, hoe groter de kans dat je litteken vervaagt/verdwijnt.

Wanneer kan ik littekencrème gebruiken?

Het beste is om direct na wondsluiting te starten met het behandelen van het litteken in je gezicht. Een litteken is gesloten als de bovenste huidlaag (de opperhuid) gesloten is. Vaak is deze binnen 2-3 weken gesloten. Je litteken direct na wondsluiting verzorgen met een goede littekencrème, leidt snel tot resultaat.

Welke littekencrème moet ik gebruiken?

Een goede littekencrème zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt, maar ook dat je huid het vocht kan vasthouden. Hierdoor verminder je (de kans op) een litteken en littekenklachten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat je nagenoeg niets meer van de littekens ziet. ALHYDRAN voldoet als littekencrème aan de randvoorwaarden. Lees verder over waar een littekencrème aan moet voldoen.

Een paar voordelen van ALHYDRAN:

  • De werking is als één van de weinige littekencrèmes wetenschappelijk en klinisch bewezen.
  • Veel littekencrèmes hydrateren slechts. ALHYDRAN hydrateert niet alleen, maar het houdt ook het vocht vast, waardoor je uitdroging en verdere groei van je litteken voorkomt.
  • ALHYDRAN bevat pure Aloë Vera-gel als hoofdbestanddeel en is geschikt voor ieder huidtype. De crème is hypoallergeen en vrij van parabenen en parfum.
  • We bezitten veel positieve ervaringen van klanten die ALHYDRAN hebben gebruikt bij hun litteken.
  • Je kunt ALHYDRAN gratis uitproberen.

Hoe moet je je litteken in het gezicht behandelen?

Smeer je litteken na wondsluiting dun en gelijkmatig in met ALHYDRAN, een dikke laag is niet nodig. Gebruik de crème 3 keer per dag (’s morgens, ’s middags en ’s avonds), of vaker wanneer je huid erom vraagt, bijvoorbeeld als je huidklachten toenemen. Lees de gebruiksaanwijzing goed door voordat je begint met de behandeling.

Je litteken beschermen in de zon

Wanneer je een litteken in je gezicht hebt, krijg je te maken met blootstelling aan zonlicht. En dat is een aandachtspunt. Met name op momenten waarop de straling van de zon extra krachtig is. Speciaal tegen UV-straling bestaat er ALHYDRAN SPF 30. Lees hoe deze crème jou kan helpen bij een litteken dat makkelijk aan zonlicht wordt blootgesteld: Littekencrème met UV-bescherming.

Wil je meer weten over de behandeling van littekens en het voorkomen van littekenklachten? Download GRATIS de Littekengids!

Medische methoden om littekens in het gezicht te ‘verwijderen’

Naast goede huidverzorging zijn er ook verschillende medische ingrepen waarmee je de zichtbaarheid van littekens kan verminderen. Ook hierbij geldt: Geen van de methoden geeft garantie dat je litteken helemaal verdwijnt.

Bekijk verschillende behandelmethoden in het artikel: Littekenweefsel verwijderen: is dat mogelijk?

Start met een goede littekencrème: ALHYDRAN?

De werking van ALHYDRAN littekencrème is wetenschappelijk onderzocht en bewezen.

Uit de onderzoeken kwam naar voren dat ALHYDRAN:

  • Littekens zichtbaar doet vervagen/verdwijnen
  • Littekenhuid soepeler maakt
  • Klachten als jeuk, roodheid en een trekkerig gevoel van de huid vermindert.
  • Snel en langdurig resultaat boekt
  • Makkelijk smeert

Wist je dat je ALHYDRAN gratis kunt proberen?

Wil je meer weten over de behandeling van littekens en het voorkomen van littekenklachten?

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Ik heb een zwaar auto ongeluk gehad, waarna ik diverse operaties heb ondergaan. Hierbij heb ik ook huidtransplantaties gehad. Door een vriend ben ik geattendeerd op ALHYDRAN. De littekens zijn niet meer zo vurig rood als voorheen. Ook op de plekken waar ik huidtransplantaties heb gehad merk ik dat er een verbetering van de kleur is. Het gebruik is prettig omdat het de huid soepel maakt en het snel intrekt. Ik zal ALHYDRAN nog geruime tijd blijven gebruiken!

Henk

Tijdens mijn zwangerschap heb ik ALHYDRAN gebruikt om mijn buik mee in te smeren tegen huidstriemen (striae). Na 4 maanden smeerde ik het iedere avond op mijn buik. Mijn buik is altijd erg smal en strak geweest. Nu na 9 maanden is het resultaat dat mijn buik gegroeid is zonder jeuk en huidstriemen! Met dank aan ALHYDRAN. Ik kan echt aanraden om het te gebruiken tijdens je zwangerschap.

Yvette

Dit is de crème waar ik supergoed op reageer. Zelfs als wonden net dicht zijn kan ik ALHYDRAN al op mijn huid doen. De huid wordt heel rustig en de littekens worden absoluut minder zichtbaar.

Renee

ALHYDRAN gebruiken voor jouw litteken

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.