Beschadigde huidbarrièreBeschadigde huidbarrière

Beschadigde huidbarrière herstellen

Om littekens te voorkomen

Een beschadigde huidbarrière loop je snel op. Bijvoorbeeld door je te stoten, krabben, snijden, of door een zonverbranding. Ook een professionele huidbehandeling kan je huid beschadigen. Het is belangrijk om een beschadigde huidbarrière te herstellen. Want zo voorkom je littekens en andere huidklachten.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over je (verstoorde) huidbarrière. Inclusief hoe je die weer snel kunt versterken.

Inhoudsopgave

Wat is de huidbarrière?

De huidbarrière is je opperhuid (ook wel epidermis genoemd). Dat is de buitenste laag van je huid. Daaronder zitten nog 2 huidlagen: de lederhuid (dermis) en het onderhuidse bindweefsel (subcutis).

huidlagen huidbarriere

De opperhuid is cruciaal voor een gezonde huid. Want – de naam zegt het al – deze barrièrefunctie van de huid beschermt je tegen allerlei gevaren van buitenaf. Gevaren die mogelijk voor irritaties en ontstekingen zorgen. Denk aan bacteriën, allergenen en gevaarlijke stoffen.

Daarnaast heeft je huidbarrière nog een hele belangrijke functie: ervoor zorgen dat je huid een goede vochtbalans heeft en niet uitdroogt.

Wat doet de huidbarrière precies?

Een gezonde huidbarrière zorgt ervoor dat je huid:

  • een goede vochtbalans heeft (rond de 30%)
  • soepel en glad aanvoelt
  • zichzelf in goede conditie kan houden.

Waardoor raakt je huidbarrière beschadigd?

Er zijn talloze manieren waarop je huidbarrière beschadigd kan raken. Bijvoorbeeld:

Je huidbarrière is in meer of mindere mate beschadigd en er kan een zichtbaar litteken achterblijven als je niks doet.

Hoe weet je of je een beschadigde huidbarrière hebt?

Je merkt het heel snel, wanneer je huidbarrière beschadigd is. Je kunt namelijk last krijgen van allerlei huidklachten. De symptomen daarvan zijn:

  • Droge huid
  • Schilfers
  • Jeuk
  • Roodheid
  • Pijn
  • Littekenvorming

Deze klachten ontstaan voornamelijk omdat je huid, vocht niet meer goed kan vasthouden door een kapotte huidbarrière. Anders gezegd: je huid mist zijn ‘dakje’. En juist dat vocht – water dus – heeft je huid nodig om weer gezond te worden en mooi te helen.

Herstel je je huidbarrière niet (snel genoeg)? Dan kan je wond een zichtbaar litteken worden.

Hoe herstel je je huidbarrière?

Van je huidbeschadiging wil je geen blijvend souvenir. Zéker niet als het om een zichtbare plek zoals je gezicht gaat. Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig.

Dé manier om een beschadigde huidbarrière te herstellen, is dagelijks meerdere malen smeren met een crème die speciaal ontwikkeld is voor je huidbarrière. Maar let op:

Veel hydraterende crèmes brengen alleen vocht in, zónder ervoor te zorgen dat je beschadigde huid dat vast kan houden. Dan verdampt dat vocht weer net zo hard. Sterker nog: je huid kan dan alleen maar droger worden.

Je hebt dus een crème nodig die niet alleen hydrateert, maar óók tijdelijk de functie van je huidbarrière overneemt. Dus: je huid z’n dakje weer teruggeeft zodat het vocht behouden niet verdampt. Pas dan krijgt je huid weer een goede vochtbalans, en kan het (mooi) helen.

Een bewezen huidbarrière-crème

ALHYDRAN Barrier Repair Care, is speciaal ontwikkeld om je verzwakte huidbarrière te herstellen en versterken.

De crème hydrateert je beschadigde huid én werkt als tijdelijke huidbarrière. Zo krijgt je wond alle tijd om zo mooi mogelijk te herstellen. Tegelijkertijd vermindert de crème ook huidklachten als irritatie en roodheid.

De basis van deze barrière crème is de krachtige, wetenschappelijk bewezen formule van ALHYDRAN. De werking van ALHYDRAN is bewezen in wetenschappelijke en klinische studies en vaak bevestigd door ervaringen van gebruikers.

Deze basisformule is verder uitgebreid in de Barrier Repair Care. Lees alles over (de extra) toegevoegde ingrediënten in deze crème en wat deze ingrediënten voor je huid kunnen betekenen.

Maar wanneer begin je met het smeren van de barrière crème? Dat doe je zodra je wond gesloten is, en dan 3x per dag. Of vaker wanneer je het gevoel hebt dat je huid er duidelijk behoefte aan heeft.

Voorkom je met ALHYDRAN ook een (zichtbaar) litteken? Nee, die belofte kunnen we niet maken. Want bij veel huidbeschadigingen is een litteken helaas onvermijdelijk. Wel zal onze crème helpen om het litteken zo onopvallend mogelijk te maken.

Je kunt ALHYDRAN ook eerst uitproberen.

Gratis proefmonster bestellen

Ervaringen met ALHYDRAN bij een beschadigde huid

Door mijn ziekte heb ik veel huidproblemen. Veel ontstekingen en open wondjes. Ik ben enorm verrast door de werking van Barrier Repair Care. Mijn huid herstelt zoveel malen sneller! Dankbaar dit product gevonden te hebben. Voor mij niets anders meer.

Monique van Hamond

Heel fijne crème! Ik heb jarenlang verschillende crèmes geprobeerd. Ik kon deze na 1 of 2 keer gebruiken steeds weggooien omdat mijn huid er heftig op reageerde. Eindelijk een crème die zorgt voor minder roodheid en minder couperose. En een crème die je kunt gebruiken na een laserbehandeling tegen couperose. Barrier Repair Care is een musthave voor alle vrouwen die een gevoelige huid hebben met couperose.

Valerie

ALHYDRAN Barrier Repair Care verzacht niet alleen fysiek, maar ook zichtbaar de roodheid na een PlexR behandeling. Alles wordt egaler van kleur.

Alice

Gebruik ALHYDRAN voor jouw beschadigde huid

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.