Gebruik ALHYDRANGebruik ALHYDRAN

Tips voor het gebruik van ALHYDRAN

Als je ALHYDRAN gebruikt of wilt gaan gebruiken dan adviseren we je om deze video te bekijken. In de korte video geven we antwoord op 3 veelvoorkomende vragen:

  • Hoeveel crème heeft mijn huid nodig?
  • Werkt het beter als ik dik smeer?
  • Kun je ALHYDRAN combineren met andere behandelingen?

ALHYDRAN instructie en gebruik (video)

Hoeveel ALHYDRAN heeft mijn huid nodig?

Smeer zuinig! De crème heeft een hoge concentratie actieve ingrediënten. Daarom heeft je huid slechts een kleine hoeveelheid nodig. Dat is prettig, want hierdoor gaat de tube heel lang mee.

Verdeel ALHYDRAN met je vingers (of een spatel) op de beschadigde huid en smeer het gelijkmatig uit. Smeer totdat je de crème niet meer ziet. De crème is nu volledig ingetrokken in de huid.

Gebruik het driemaal daags, voor een goede verzorging van je litteken: in de ochtend, in de middag en aan het einde van de dag. Nemen je huidklachten toe? Dan kun je ALHYDRAN extra gebruiken. Doe dat bijvoorbeeld als je last krijgt van je litteken of als de huid rondom het litteken jeukt of droog aanvoelt.

Werkt het beter als ik dik smeer?

Nee! Je huid kan maar een beperkte hoeveelheid opnemen. Als je ALHYDRAN te dik aanbrengt zal je huid snel verzadigd zijn. Dit merk je direct omdat de crème niet meer wordt opgenomen en bovenop de huid blijft liggen. Dat is niet alleen zonde van de crème, maar kan je huid zelfs verstoppen en dat gaat ten koste van de werking van ALHYDRAN.

Kun je het combineren met andere behandelingen?

Ja! ALHYDRAN is zeer geschikt in combinatie met andere behandelingen. Bij veel andere crèmes is een combinatiebehandeling niet mogelijk, omdat het op de huid blijft liggen. ALHYDRAN trekt diep in de huid.

Daardoor is het één van de weinige littekencrèmes die gecombineerd kan worden met aanvullende (litteken)behandelingen zoals siliconen of druktherapie bij ernstige brandwonden, maar ook met steunkousen of verbandkleding. Een combinatiebehandeling zorgt vaak voor een sneller en beter resultaat.

Breng ALHYDRAN (dun) aan, ongeveer 10 minuten voor het aanbrengen van een andere (litteken)behandeling. Zorg dat het goed is ingetrokken. Heb je toch iets teveel gesmeerd? Geen punt: verwijder eventueel overtollige crème met een droge doek. Nu kan de tweede behandeling worden aangebracht.

Aanvullende tips

Make-up

Als je ALHYDRAN gebruikt kun je make-up blijven gebruiken. Omdat het onzichtbaar en niet vet is kan het prima gecombineerd worden met make-up. Breng eerst de littekencrème aan (zie de tekst hierboven) en als het is ingetrokken in de huid kun je make-up aanbrengen.

De zon en littekens

Littekens zijn gevoeliger voor UV-straling (Zonlicht en zonnebank) dan normale huid. UV-straling zorgt ervoor dat je litteken (nog meer) gaat verkleuren wat niet meer zal herstellen. Zolang een litteken gekleurd is (rood of paars) zal je de litteken moeten beschermen tegen UV-straling.

Bescherming van je litteken kan door direct zonlicht te vermijden. Ook adviseren we je om altijd een zonnecrème met een zeer hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30) te gebruiken, ook als de zon niet krachtig is. Daarvoor hebben we ALHYDRAN SPF 30 ontwikkeld, een littekencrème met UV-bescherming.

Zeep en littekens

Gebruik bij het douchen en wassen zo min mogelijk zeep om het litteken en de huid rondom het litteken schoon te maken. Zeep zorgt voor uitdroging van je huid en litteken. Uitdroging van je litteken zorgt voor verergering van je littekenklachten. Het gebruik van enkel water is vaak al voldoende om de huid schoon te maken.

Na het douchen of wassen kan je ALHYDRAN gebruiken om de vochtbalans van je litteken weer te herstellen.

Gebruik ALHYDRAN voor jouw litteken

Gebruik ALHYDRAN om nieuwe littekens te voorkomen en oude littekens te behandelen. Het is geschikt voor alle soorten littekens: oude en nieuwe littekens, klein en groot, smal en breed, beperkt en uitgebreid. Ook kan de littekencrème gebruikt worden bij vervelend littekens die niet zo mooi zijn en bij ernstige littekens die een grote impact hebben op je leven.

ALHYDRAN is een krachtige vochtregulerende littekencrème. De crème trekt diep in de huid en herstelt de huid van binnenuit. ALHYDRAN zorgt voor vervaging van het litteken, afname van jeuk en roodheid en minder spanning op het litteken. Overtuig jezelf: bestel een gratis proefmonster.

Ervaringen met ALHYDRAN

Heerlijke crème, niet plakkerig. Mooie wond genezing. Ook de crème met beschermingsfactor is prima.

Carolien Metz

ALHYDRAN maakt de huid een stuk rustiger en zachter, littekentjes beginnen langzaamaan te vervagen na paar weken gebruik.

Judith

Smeert heerlijk, het verlicht meteen het strakke gevoel. Ik gebruik ALHYDRAN voor mijn littekens en droge huid.

Mascha

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.