Tattoo weglaserenTattoo weglaseren

Tattoo verwijderen: 5 vragen beantwoord

Kan je een tattoo volledig laten verwijderen? En is het pijnlijk? Alhydran beantwoordt 5 vragen over je tattoo verwijderen. Tip: vergeet niet je geïrriteerde huid in te smeren.

  1. Kan een tattoo volledig verwijderd worden?
  2. Is een tattoo verwijderen gevaarlijk?
  3. Is een tattoo weglaseren pijnlijk?
  4. Hoeveel kost het om een tattoo te verwijderen?
  5. Welke crème gebruik je na een tattoo verwijderen?

1. Kan een tattoo volledig verwijderd worden?

Of je een tattoo volledig kan laten verwijderen is afhankelijk van meerdere factoren. De kleur, grootte, diepte in de huid en soort inkt van je tattoo bijvoorbeeld. Het is mogelijk om een tattoo zo te behandelen dat deze compleet niet meer zichtbaar is. Of er blijft een hele vage tekening van je tattoo over.

Als je hier meer over wilt weten kun je het beste een gesprek aangaan met een professionele kliniek. Zij kunnen je advies geven en ook vragen beantwoorden over de duur en kosten van een behandeling.

Er zijn twee bekende en erkende opties om tattoos te laten verwijderen:

Tattoo laten weglaseren

Je kunt ervoor kiezen om je tattoo te laten weglaseren. Er wordt dan een laser gebruikt om de inkt in je huid ‘op te delen’ in hele kleine deeltjes, welke je lichaam daarna afvoert. Zo kom jij van je tattoo af.

Gevolgen voor je huid: Bij het gebruik van een laser heb je meestal (bij een grotere tatoeage) meerdere behandelingen nodig en ben je dus iets langer bezig dan het operatief laten verwijderen. Je huid is wat rood en geïrriteerd na een laserbehandeling. De behandelaar zal hier zelf crème of zalf en verband voor gebruiken. Je kunt het herstel ook verder ondersteunen met Alhydran Aloë Vera crème. De rode huid geneest verder ‘vanzelf’, daarom zit er ook wat tijd tussen de laserbehandelingen, zodat de huid kan herstellen. Het voordeel van laserbehandelingen is dat je meestal geen litteken krijgt.

tattoo weglaseren
Voor- en na foto van tattoo weglaseren (Bron: tattoonomore.nl)

Tattoo operatief verwijderen

Een andere optie is je tattoo operatief te laten verwijderen. Dit kan met tattoos van ongeveer twee centimeter breed of kleiner (tatoeages breder dan twee centimeter worden niet operatief verwijderd). Het stukje huid wordt weggesneden door een chirurg. Je krijgt een verdoving voor deze operatie en bent dan wel ‘in één keer klaar’.

Gevolgen voor je huid: De operatie kan een litteken opleveren. Met de juiste verzorging, o.a. met een hydraterende crème, kan je litteken mooi genezen tot een nauwelijks opvallend streepje.

LET OP! Er bestaan best wat ‘middeltjes’ en technieken online om zelf een tattoo te verwijderen (citroen, melkzuur, crème/zalf). Deze middeltjes zijn vaak niet veilig en kunnen erge schade/littekens aan je huid opleveren. Heftige brandwonden of zelfs volledig een stuk huid verliezen kan het gevolg zijn, met een nog veel lelijker en pijnlijker resultaat.

Wil je echt van je tattoo af? Doe dit dan vooral veilig, via een medische professional of professionele kliniek.

2. Is een tattoo verwijderen gevaarlijk?

Je tattoo verwijderen kan gevaarlijk zijn als je niet naar een professional gaat. Kap- en schoonheidssalons, ontharing- en nagelstudio’s, maar ook tattooshops krijgen weleens laserapparatuur aangeboden met een cursus erbij. De apparatuur kan van slechte kwaliteit zijn of de mensen gaan hier niet goed mee om, met verschrikkelijke gevolgen (Bron: spijtvantattoo.org).

slecht weg-gelaserde tattoo
Een voorbeeld van een slecht weg-gelaserde tattoo met brandwonden (Bron: spijtvantattoo.org)

Tattoo verwijderen moet altijd door een medisch professional gedaan worden.

Het resultaat van een tattoo ‘goedkoop’ bij een schoonheidssalon laten verwijderen, is vaak catastrofaal voor je huid. Het levert tweede- of derdegraads brandwonden op en kan je huid voor altijd veranderen. Begin hier dus vooral niet aan.

Ga naar een gespecialiseerde huid- of laserkliniek (zoals Tattoo No More) of medisch professional. Het verwijderen brengt dan de minste risico’s met zich mee en je bent verzekerd van een professionele behandeling.

3. Is een tattoo weglaseren pijnlijk?

Tattoo no more is een bekende kliniek voor het verwijderen van tattoos. Zij zeiden het volgende:
“Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Na de behandeling voelt je tattoo aan als een schaafwondje. (..) Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen.”

Het kan dus een beetje pijnlijk zijn, afhankelijk van je pijngrens.

4. Hoeveel kost het om een tattoo te verwijderen?

Kosten voor een tattoo verwijderen liggen aan de manier van verwijderen (operatie of laser), waar je naartoe gaat en natuurlijk de grootte en kleur van je tattoo. Het kan tot in de honderden euro’s oplopen, maar dan wordt je tatoeage ook veilig verwijderd en kan deze helemaal verdwijnen.

Wanneer je je tattoo goedkoop laat weglaseren of zelf probeert te verwijderen kan het kostenplaatje nog veel hoger oplopen om je huid te herstellen.

5. Welke crème gebruik je na een tattoo verwijderen?

Wanneer je je tattoo hebt laten verwijderen of ermee bezig bent door middel van laserbehandelingen, komt er best wat schade aan je huid. Na een operatie kun je je dichte huid goed verzorgen met Alhydran. Het hydrateert, waardoor je huid en litteken mooier herstellen.

Bij laserbehandelingen zorgt Alhydran voor verkoeling van de huid. Ook na laserbehandelingen is hydratatie erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je huid sterker is om mooier te herstellen.
Heb je blijvende klachten of twijfel je over de reactie van je huid? Neem dan contact op met je huisarts of de kliniek waar je bent geweest.

Professionele tattoo verwijderaars gebruiken Alhydran crème

Andy Han en Dehvyathe Xaviera (Dex) hebben samen stichting Spijt van Tattoo opgezet. Zij helpen mensen die spijt hebben van hun tattoo, door deze kosteloos te verwijderen. Ze zijn ook de eigenaren van laserpraktijk ‘Tattoo No More’, waar je professioneel je tattoo kan laten weglaseren.

Andy en Dex raden aan om altijd Alhydran te gebruiken bij de nazorg na een tattoo laserbehandeling.
ALHYDRAN na tattoo weglaseren

Lees ook:

Andy Han
Laser Tattoo Specialist Tattoo No More

In mijn laser praktijk en bij stichting Spijt Van Tattoo verwijder ik tatoeages en geef als nazorg ALHYDRAN crème mee. Ik heb veel verschillende producten geprobeerd, maar de reacties op ALHYDRAN zijn het best van allemaal. Daarom blijf ik bij dit product!

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.