Littekencrème smerenLittekencrème smeren

Hoe lang mag ik littekencrème gebruiken?

Een littekenbehandeling duurt zo lang als nodig is om littekens te voorkomen óf verminderen. Het uitrijpen van een litteken kan enkele weken, maar ook tot 24 maanden duren. Stop dus niet te snel!

Onze littekencrème mag je onbeperkt blijven gebruiken. Je kunt ALHYDRAN zelfs meerdere jaren gebruiken als dat nodig is.

Belangrijke tips bij het gebruik van littekencrème:

  • Start zo snel mogelijk met smeren, direct nadat je wond gesloten is. Zo voorkóm je littekens, en dat is natuurlijk altijd beter dan genezen.
  • Ga door met smeren totdat je huidklachten over zijn. Voorbeelden van veelvoorkomende littekenklachten zijn:
    • Uitgedroogde huid
    • Jeukende huid
    • Strakke, pijnlijke huid

Ga iedere 4 tot 8 weken na of je met littekencrème smeren door moet gaan. Vraag het een arts als je twijfelt.

Algemene adviezen om littekens te voorkomen:

Wanneer je een wond hebt en de kans op een litteken groot is, volg dan altijd onderstaande adviezen van artsen op:

Blijf zo veel mogelijk met je litteken uit de zon

Ga zo min mogelijk met een litteken in de zon. Blootstelling aan de zon zorgt razendsnel voor uitdroging van je huid en daarmee meer littekenvorming. Daarnaast kunnen UV-stralen op beschadigde huid leiden tot permanente verkleuring (bruine vlekken) en huidkanker.

Daarom is er ALHYDRAN SPF 30. Gebruik deze littekencrème met UV-bescherming als blootstelling aan zonlicht onvermijdelijk is. Maar het advies blijft van kracht: blijf uit de zon met je beschadigde (litteken)huid!

Zorg continu voor voldoende hydratatie

Je huid heeft water nodig om goed te herstellen. Als je huid beschadigd is, kan vocht heel gemakkelijk ontsnappen/verdampen. Je huid onttrekt vocht uit de onderliggende huidlagen om te compenseren, maar ook dat vocht verdampt alweer snel. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die zorgt voor een droge, jeukende huid en (extra) littekenvorming.

Dáárom moet je smeren met een hydraterende zalf. Maar pas op: de meeste crèmes hydrateren wel, maar zorgen er niet voor dat je huid een ‘dakje’ krijgt om het vocht vast te houden. Juist daarin is ALHYDRAN uniek: onze littekencrème zorgt voor afsluiting, zodat het ingebrachte vocht vastgehouden wordt. Zo kan je huid actief werken aan herstel, met zo min mogelijk littekenvorming.

Smeer met een goede littekencrème, zo lang als nodig is

ALHYDRAN doet veel meer dan alleen hydrateren. Allerlei bestanddelen, waarvan Aloë Vera de belangrijkste is, voorzien je huid van de juiste ingrediënten om te herstellen. Meer weten? Bekijk het artikel: Wat doet Aloë Vera met je huid?

Dat zeggen wij niet alleen: de werking is wetenschappelijk bewezen in klinische studies en cases, én onze klanten ondervinden het effect iedere dag aan den lijve. ALHYDRAN heeft bovendien een langdurige werking: je hoeft slechts 3 á 4 keer per dag een klein beetje te smeren.

Wil je meer lezen over de behandeling van littekens? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN

De zalf is heerlijk zacht en zalig om mee te smeren! De roodheid wordt steeds minder. Je doet met een tube heel erg lang! Prima product.

Anja

Hele fijne crème!! Ik ben geopereerd in mijn gezicht tegen huidkanker. Ben toen de wond dicht was en hechtingen eruit waren, begonnen met ALHYDRAN SPF 30. Een zonnebescherming erbij, omdat ik beslist niet wilde dat mijn litteken zou verkleuren door de zon! Nu is het ongeveer 3 maanden geleden en mijn litteken is haast niet meer zichtbaar!

Irene

Ik heb een aantal weken geleden een open hartoperatie ondergaan, ik heb een nieuwe hartklep gekregen. De genezing ervan verloopt uitstekend. Ik breng elke ochtend en middag ALHYDRAN crème op ter genezing. Dat helpt mij prima, de operatiewond is nauwelijks meer zichtbaar.

Van Dijk

Probeer ALHYDRAN littekencrème

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.