Droge huid of eczeemDroge huid of eczeem

Eczeem door een (extreem) droge huid

Eczeem wordt uitgelokt door veel omstandigheden. Eén daarvan is een (extreem) droge huid. Hoe komt dat? Welke soorten zijn er? En wat kun je ertegen doen? In dit artikel bespreken we de oorzaak en behandeling van eczeem door een droge huid.

Oorzaken van een droge huid

Een droge huid is slechts één van vele factoren die een uitbarsting van eczeem tot gevolg heeft. Maar wel een factor die heel vaak voorkomt. Dus is het goed om te weten: wat zijn de oorzaken van een droge huid? En hoe kun je die voorkomen?

Onder andere de volgende oorzaken zorgen voor een (zeer) droge huid:

 • Seizoenen
  In de winter is de lucht droger. Ook binnen. Als je daar gevoelig voor bent, merk je dat snel. En in de zomer (en andere seizoenen!) kan teveel zon voor droge huid zorgen. Preventief smeren met een goede crème helpt.
 • Douchen/wassen
  Te vaak, te lang en te heet douchen tast je natuurlijke huidbarrière aan. Evenals zeep. Een beschadigde barrière verstoort de vochtbalans in je huid. Dit geldt ook voor je baby of dreumes. Was je te vaak of met zeep, dan droogt jouw huid of die van je kind uit. Douche/was minder vaak. En gebruik een neutrale (of helemaal geen) zeep.
 • Irriterende stoffen
  Je huid kan ook droger worden door bepaalde stoffen. Denk aan irriterende kleding of wasverzachter. Maar ook aanraking met bijvoorbeeld een scheermesje kan een droge huid veroorzaken.
 • Hormoonschommelingen
  Op sommige momenten in je leven verandert de hormoonhuishouding in je lichaam. Bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of in de overgang. Hierdoor kun je plotseling last krijgen van een droge huid.
 • Erfelijke aanleg
  Sommige mensen hebben een erfelijke aanleg voor een droge huid. Dan heb je dus van nature ook meer kans op (uitbraken van) eczeem. Het is dan heel belangrijk om je huidbarrière te blijven hydrateren. Ook op momenten dat je huid rustig is.

Er zijn nog tal van andere oorzaken. Haast teveel om allemaal op te noemen.

Behandeling droge huid en eczeem

De beste behandeling voor de droge eczeem-huid is een verzachtende zalf of crème. Wij zijn niet de enige met deze raad. Onder andere de website Thuisarts.nl adviseert dagelijks te smeren met een goede crème of zalf die de huid verzacht en beschermt.

ALHYDRAN Eczema Care is zo’n crème. En helpt bij zowel eczeem als een (extreem) droge huid. Dat komt doordat het middel je natuurlijke huidbarrière herstelt. Zo kan je huid het vocht weer goed reguleren. En daarmee voorkom je een droge huid, én dus extra uitbraken van eczeem.

De crèmes van ALHYDRAN zijn bewezen effectief. Lees hieronder een paar recensies over de crème. En als je jezelf écht wilt overtuigen: lees dan nog meer ervaringen van gebruikers.

Lees verder: seborroïsch eczeem behandelen.

Ervaringen met ALHYDRAN Eczema Care

De eerste crème die er voor zorgt dat mijn eczeem bijna verdwijnt. De crème smeert heel goed, is heel zuinig in gebruik, en werkt fantastisch! En voor het eerst in 5 jaar krijg ik mijn normale huid terug!

Karin

Ik heb ALHYDRAN gebruikt voor mijn droge huid en eczeem. Het product heeft fantastisch werk geleverd.

Sandrina

Geweldige crème. Ik heb al veel dure crèmes gesmeerd, maar niets hielp of alleen tijdelijk. Ik ben aan het afbouwen met hormoonzalf en smeer dagelijks tweemaal ALHYDRAN. Ik ben zeer tevreden. Het maakt de huid zacht en neemt de jeuk en vooral de roodheid weg. Een aanrader!

Anoniem

Minder last van eczeem en een droge huid?

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.