Zonnebrandcrème op wintersport voor de gevoelige huidZonnebrandcrème op wintersport voor de gevoelige huid

Welke zonnebrandcrème op wintersport voor de gevoelige huid?

Je hebt een gevoelige huid én gaat op wintersport. Welke crème kun je dan het beste gebruiken voor je gezicht? Onze suggestie: ALHYDRAN met factor 30, een product dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met een gevoelige huid.

Inhoudsopgave:

 1. Zonbescherming op wintersport
 2. Advies: Minimaal factor 30
 3. ALHYDRAN SPF 30
 4. Ervaringen
 5. Bronnen

Zonnebrandcrème op wintersport voor de gevoelige huid

Niet insmeren = Geen optie!

Dát je je gezicht goed moet insmeren op wintersport is een feit. Ga maar na:

 • Je zit hoger, dus dichter bij de zon. De kracht van de straling is veel hoger dan in Nederland.
 • De sneeuw weerkaatst de stralen. Zo krijgt je gevoelige huid een dubbele dosis UV.
 • Je huid is in de donkere winter minder zon gewend. Dus éxtra gevoelig voor zonnestraling.

Dus ja, je wilt – nee móet – je huid goed beschermen. Terwijl je ondertussen volop geniet van je wintersportvakantie en als het ff kan lekker bruin wordt.

Algemeen advies: minimaal factor 30

KWF Kankerbestrijding adviseert minimaal factor 30 op wintersport, met minimaal iedere 2 uur opnieuw smeren. Extra belangrijk bij een beschadigde of gevoelige huid, want die is extra kwetsbaar voor UV-straling.

Aan dat advies wil je voldoen. Tegelijkertijd wil je een crème waarop je huid niet (te heftig) reageert.

Wat nu als je geen zonnebrand gebruikt, maar een crème die in eerste instantie gemaakt is voor mensen met een huidaandoening? Een crème waaraan vervolgens zonnebescherming is toegevoegd? Een crème, kortom, zoals ALHYDRAN met SPF 30.

Zonnebrandcrème op wintersport voor de gevoelige huid: ALHYDRAN SPF 30

Wat is ALHYDRAN?

ALHYDRAN staat bekend als littekencrème, maar is veel meer dan dat: het werkt bij tal van huidaandoeningen. Ons product beschermt je huid, en zorgt dat die beter herstelt. Ook verminderen klachten zoals jeuk, droogte en roodheid.

De werking is bewezen in vele wetenschappelijke en klinische studies. Daarom gebruiken artsen en huidprofessionals onze crème ook.

ALHYDRAN met SPF 30

Een gevoelige huid zoals die van jou, is óók extra gevoelig voor de zon. Maar die kun je – nee – wíl je niet altijd vermijden. Een mens houdt nu eenmaal van de zon.

En op wintersport, tja, dan loop je dubbel risico. Maar wil je ook dubbel zo graag naar buiten om te genieten op de piste.

Om deze redenen besloten we een variant te maken van onze crème. Met factor 30 dus. Juist voor mensen zoals jij, die volop van het leven willen genieten ondanks een huidaandoening.

Dagcrème en zonnebrand in één

Op wintersport smeren veel mensen eerst met een dagcrème. Pas als die ingetrokken is, kan de zonnebrand eroverheen. Dit kost tijd, die je liever op de ski’s doorbrengt.

Ook daarom is ALHYDRAN een goede keuze: onze zalf is een uitstekende dagcrème, en met SPF 30 dus tegelijkertijd een zonnebrandcrème. Eén keer smeren voor een optimale huidverzorging!

Oók geschikt voor kinderen

Misschien gaat het niet om jezelf, maar om je kind. Die laat je natuurlijk niet binnen zitten terwijl jullie lekker gaan skiën. Geen nood:

ALHYDRAN met SPF 30 is een hele neutrale crème dankzij de natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera. Je kunt het product daardoor zo lang als je wilt smeren. Bij jezelf, maar dus óók bij kinderen.

Heb je een litteken op je gezicht?

Pas dan extra goed op. Volg deze adviezen:

 • Is het een vers litteken?
  Vermijd dan de zon zoveel mogelijk. En natuurlijk: smeer altijd in met minimaal factor 30. Bijkomend voordeel van ALHYDRAN SPF 30: je huid wordt optimaal verzorgd, waardoor het litteken minder zichtbaar kan worden.
 • Is het een ‘oud’ litteken van minimaal 1 jaar oud?
  Behandel je littekenhuid dan net als je ‘gewone’ huid: gewoon goed insmeren met factor 30, minimaal iedere 2 uur. Wist je dat zelfs oude littekens kunnen vervagen door ALHYDRAN te gebruiken?

Huidprofessionals over ALHYDRAN SPF 30

Huidconsulente Mylene Disselkoen:
“Wij zijn zeer enthousiast over ALHYDRAN. De werking is zeer effectief, helpt super bij jeuk, roodheid, beschadiging van de huid en het verbeteren van littekens. Prijstechnisch toegankelijk voor iedereen. En super dat er ook een variant met SPF30 is. Een beschadigde huid moet je goed beschermen tegen de zon!”

Dermatoloog M.D. Njoo:
“ALHYDRAN adviseer ik bij de behandeling van Atopisch eczeem vanwege de uitstekende verzorgende en hydraterende eigenschappen. Met Aloë Vera als eerste ingrediënt zorgt het voor een optimale hydratatie van de huid. Ik schrijf ALHYDRAN SPF 30 veel voor bij mensen met actinische keratose in het gezicht en op de schedel. Ideaal als nabehandeling en ideaal als profylacticum. De combinatie hoog geconcentreerd Aloë Vera met een UV filter maakt het een krachtig middel in de bestrijding van huidkanker. Tevens hypoallergeen van samenstelling waardoor veilig voor de meeste mensen.”

Gratis proefmonster

Wil je eerst ALHYDRAN SPF 30 uitproberen voordat je een hele tube koopt? Geen enkel probleem; je kunt een gratis proefmonster bestellen. Overtuig jezelf!

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

ALHYDRAN gebruik ik voor schrale en jeukende plekjes en het helpt fantastisch. Zomers gebruik ik de crème met zonfactor 30 voor mijn gezicht. Bevalt prima.

Anneke

Beschermt en verzorgt mijn huid goed tijdens de zonnige dagen.

Linda Wisgerhof

De beste zonnebrandcrème in jaren.

Marry

ALHYDRAN gebruiken voor zonbescherming & huidverzorging

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen: