Zonnebrandcreme gevoelige huidZonnebrandcreme gevoelige huid

Zonnebrandcrème voor de gevoelige huid

Welke zonnebrand is het meest geschikt voor de gevoelige of beschadigde huid? Want iedereen wil goed voorbereid met het gezicht de zon in, ook jij of je kind. Welnu:

Wij hebben een hydraterende crème met zonbescherming die ideaal is voor iedere gevoelige huid: ALHYDRAN SPF 30. Waarom wij onze crème de beste keus vinden? Dat lees je in dit artikel.

Ook geven we je tips waar je op moet letten, mocht je toch niet voor ALHYDRAN gaan.


Inhoudsopgave:

Zonnebrandcreme gevoelige huid

Wanneer spreken we van een ‘gevoelige huid’?

Allereerst is het goed om te bepalen wat we verstaan onder een ‘gevoelige huid’. Voor ons is dat iedere situatie waarin de huid ‘in nood’ is. Bijvoorbeeld:

 • (Zeer) droge huid
 • Beschadigde huid (bijvoorbeeld door (brand)wonden en bestraling)
 • Littekens
 • Atopisch eczeem en soortgelijke aandoeningen
 • Na een laserbehandeling

Als jij of je kind last heeft van huidproblemen zoals hierboven, is de huid extra kwetsbaar voor de zon. Want het betekent dat de huidbarrière beschadigd is. Daardoor ben je minder goed beschermd tegen schadelijke UV-straling. Die dringt namelijk makkelijker door.

Het is dus belangrijk om je gevoelige huid heel goed in te smeren tegen de zon. Maar je huid kan óók extra gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in zonnebrandcrèmes. Waardoor je weer andere vervelende klachten kunt krijgen, zoals jeuk, uitslag en irritatie.

Die ingrediënten bespreken we hieronder. Zodat je straks precies weet waar je op moet letten als je in de winkel staat.

Op welke ingrediënten moet je letten bij een gevoelige huid?

In zonnebrand kunnen zowel gunstige als minder gunstige ingrediënten zitten voor de gevoelige huid. We bespreken eerst de gunstige:

Gunstige ingrediënten

Aloë Vera
Van Aloë Vera is bewezen dat het sterk hydraterend werkt. Oftewel: wanneer je Aloë Vera op je huid smeert, zorgt het ervoor dat er vocht in je huid gebracht wordt en daar blijft zitten. Daardoor kan je huid herstellen.

Er zijn niet veel zonnebrandcrèmes met dit ingrediënt. En dan nog: vaak zit er maar een beetje in, waardoor je weinig zult merken van de werking.

Jojoba-olie
Ook Jojoba-olie heeft een hydraterende werking. Het voordeel van dit ingrediënt: dat het niet bederft.

Vitamine E
Vitamine E vergroot de elasticiteit van je huid. Zeker bij littekens is dat gunstig, omdat je huid dan minder ‘trekt’. Ook geneest je huid beter dankzij Vitamine E.

Ongunstige ingrediënten

Parfums
Crèmes met parfum kunnen heerlijk ruiken. Echter kan elke toevoeging een huidreactie opwekken. Dit geldt ook voor parfums.

Zo’n reactie wil je voorkomen. Zeker bij een gevoelige of beschadigde huid. Je kunt daarom beter voor een zonnebrand zonder parfum kiezen.

Alcohol
Sommige soorten alcohol kunnen voor huidirritatie en vochtverlies zorgen. Het geldt dus zeker niet voor álle soorten.

ALHYDRAN SPF 30: dé zonnebrandcrème voor de gevoelige huid

Waarom vinden wij ALHYDRAN SPF 30 de beste zonnebrand voor de gevoelige huid? Daar hebben we 4 goede redenen voor:

 1. ALHYDRAN is in de basis een crème voor de beschadigde huid
  ALHYDRAN is eigenlijk geen zonnebrandcrème. Het is een medische crème, die de beschadigde huid helpt om te herstellen. Daarnaast vermindert het klachten als jeuk, pijn en roodheid.

Waarom zou je het dan gebruiken als zonnebrand? Omdat we een versie met SPF 30 ontwikkelden. Speciaal voor mensen met een gevoelige huid, die ook van de zon willen genieten. Vooral het gezicht wordt al snel blootgesteld aan de zon. Dankzij ALHYDRAN ben je daar goed op voorbereid.

Met onze crème bescherm je dus je huid niet alleen tegen UV-straling; je huid profiteert ook van de bewezen werking van ALHYDRAN.

 1. ALHYDRAN SPF 30 beschermt net zo goed als ‘gewone’ zonnebrandcrème
  Goed, ALHYDRAN SPF 30 is in de basis dus geen zonnebrand. Maar beschermt wel net zo goed. Want ‘SPF 30’ mogen we niet zomaar op de verpakking zetten.

Je hebt dus de zekerheid dat je net zo goed beschermd bent als met ‘echte’ zonnebrandcrème. Daarnaast zul je merken dat je gevoelige huid ook op andere manieren baat heeft bij onze crème.

 1. ALHDYRAN SPF 30 bevat de juiste ingrediënten
  Hierboven bespraken we op welke ingrediënten je moet letten wanneer je zonnebrand kiest. Ook daarom is ons product de ideale keuze. Want ALHYDRAN SPF 30:
 • Heeft pure Aloë Vera als hoofdbestanddeel
 • Bevat Jojoba-olie en Vitamine E
 • Is parfumvrij
 • Is parabenen-vrij
 • Bevat een huidvriendelijke alcohol

Dit maakt onze crème geschikt voor elk huidtype. En bij allerlei huidproblemen zoals littekens, eczeem, psoriasis, rosacea en allergie.

 1. ALHYDRAN SPF 30 is geschikt voor kinderen
  Vanwege de natuurlijke samenstelling is onze crème geschikt voor alle leeftijden. Dus ook voor kinderen met een (zeer) gevoelige huid.

Heb jij een baby met een gevoelige huid? Dan kun je ALHYDRAN vanaf de leeftijd van 3 maanden gebruiken. Maar doe dit alleen in overleg met de arts, totdat je baby minimaal 6 maanden oud is!

Veelgestelde vragen

Moet ik geen zonnebrand met factor 50 hebben voor een gevoelige huid?

Nee, factor 50 is niet per se nodig bij een overgevoelige huid. Het verschil tussen SPF 30 en 50 is namelijk niet groot:

 • Factor 30 geeft 96,6% bescherming tegen UV-straling
 • Factor 50 geeft 98% bescherming tegen UV-straling

Met SPF 30 kun je dus prima uit de voeten. Zolang je er maar aan denkt om iedere 2 uur opnieuw in te smeren! Van ALHYDRAN SPF 30 heb je slechts een dun laagje nodig voor optimale bescherming.

Is ALHYDRAN SPF 30 geschikt voor mijn baby?

Ja, maar pas als je baby 3 maanden is. En gebruik het dan alleen in overleg met een arts, totdat je baby minimaal 6 maanden oud is.

Is jouw baby ouder dan 6 maanden? Dan kun je ALHYDRAN SPF 30 als kinder-zonnebrand gebruiken.

Is ALHYDRAN SPF 30 ook geschikt voor op wintersport?

Ja, je kunt onze crème ook goed gebruiken voor extra bescherming op de piste.

Ervaringen van gebruikers

Het litteken op de hand van mijn dochter is netjes aan het genezen met ALHYDRAN SPF 30 en meteen beschermd tegen de zon. Ideale combinatie.

Judith

In de maanden na mijn ooglidcorrectie heb ik ALHYDRAN SPF 30 gebruikt. Het litteken is inmiddels niet meer te zien. De crème verzorgt het litteken, waardoor het soepel aanvoelt. Door de factor 30 hoef ik niet bang te zijn voor pigmentvorming. Grote voordeel is ook dat het niet prikt in de ogen, wat bij andere zonbescherming wel het geval is.

Lianne

Mijn 1e ervaring is 9 jaar geleden toen ik na bestraling een verkleuring van de huid had. Ik heb toen ALHYDRAN gebruikt op de bestraalde huid en het is genezen en de verkleuring is verdwenen. Sindsdien gebruik ik het ook als zonnebrandcrème 30SPF. Ik vind het de beste crème voor een beschadigde huid die er bestaat.

Petra

Probeer ALHYDRAN SPF 30 gratis uit