Wat is de beste littekencrèmeWat is de beste littekencrème

Wat is de beste littekencrème?

Wat is de beste littekencrème? Een goede vraag; je wilt immers niet rommelen met middeltjes die achteraf helemaal niet bleken te werken.

Hoe kies ik het juiste littekenproduct?

Stel, je hebt een litteken waar je last van hebt, of je hebt een litteken waar je jezelf niet prettig bij voelt. Wat doe je dan? Eerst struin je Internet af, dan ga je naar een winkel of je vraagt advies bij vrienden. Het resultaat is dat veel producten van alles roepen en dat jij jezelf afvraagt, is het waar wat ze zeggen?

We leggen uit waar je op moet letten:

Bewijs voor de werking

De enige manier om te achterhalen of een littekencrème echt werkt is onderzoek, en de beste manier van onderzoek is wetenschappelijk onderzoek. Het is vooral interessant om te checken of het onderzoek gepubliceerd is.

De zin Dit product is dermatologisch getest is een kreet die je geregeld op radio en televisie hoort. Wat wordt hier nu mee bedoeld? Zegt dit iets over de werkzaamheid van een littekenproduct? Dermatologisch getest wil zeggen dat een product of ingrediënt door een dermatoloog getest is op huidreactie. Huidreacties kunnen bijvoorbeeld ontstaan door bepaalde ingrediënten. Hierom is het handig om dit te testen op vrijwilligers.

Dermatologisch getest zegt dus niets over de werking van het product. Eigenlijk zegt het helemaal niets over het effect van de crème. Laat je dus niet verleiden door dergelijke marketingclaims!

De gebruikte ingrediënten

Probeer onnodige en irriterende stoffen te vermijden, bijvoorbeeld parfum. Een crème die lekker ruikt zorgt niet voor een beter en mooier litteken, maar mogelijk wel voor extra huidirritatie.

Als van bepaalde ingrediënten is aangetoond dat ze een positief effect hebben op littekens betekent dit niet dat een product met hetzelfde ingrediënt dezelfde werking heeft. Het effect van een littekencrème is altijd afhankelijk van het totale product. Wat zijn de overige ingrediënten en wat is de hoeveelheid van een afzonderlijk ingrediënt?

De volgorde van ingrediënten

Bedrijven zijn verplicht om de verschillende ingrediënten te noemen op de verpakking. Helaas is het niet altijd duidelijk wat de hoeveelheid per ingrediënt is (de concentratie). Dit is natuurlijk handig om te weten omdat de werking van een ingrediënt met een lage concentratie geen of weinig effect zal hebben. Bij jouw productkeuze is daarom goed om te weten dat de producent verplicht het ingrediënt dat het meest voorkomt als eerste te noemen op de lijst van ingrediënten.

Ofwel het ingrediënt met de hoogste concentratie wordt als eerste vermeld. Voor het gemak kun je er verder van uitgaan dat ingrediënten met een lage concentratie in het onderste deel van de ingrediëntenlijst staan en waarschijnlijk weinig effect zullen hebben.

Wist je dat in veel hydraterende producten ‘water’ (aqua) het belangrijkste ingrediënt is. Maar doet water iets voor je litteken of klachten?

De wijze waarop het product verpakt is

In veel littekencrèmes worden anti-oxidanten verwerkt (bijvoorbeeld Vitamine E of Vitamine C). Anti-oxidanten reageren met zuurstof waardoor na verloop van tijd de werkzaamheid afneemt. Controleer bij de aanschaf van een littekencrème of de verpakking luchtdicht gesloten is, bijvoorbeeld door een folie. Dit verzekert je littekencrème na aanschaf dat het nog werkzaam is.

Cruciaal: Langdurige hydraterende werking

Een van de belangrijkste problemen bij littekens is niet zichtbaar, uitdroging van je huid onder het litteken. Een te hoge waterverdamping zorgt ervoor dat je litteken groeit, verdikt, verhard en dat klachten toenemen. Klachten zijn onder andere pijnlijke jeuk, aanhoudende roodheid en het trekken van het litteken. Een goede littekencrème pakt dan ook deze uitdroging aan. Een goede littekencrème zorgt niet alleen voor een  optimaal herstel van de vochtbalans maar ook dat dit langdurig gebeurt.

Helaas is goede en betrouwbare informatie over de langdurige hydratatie moeilijk te achterhalen. Het is belangrijk om na te gaan of de claims onderbouwd zijn met bronvermeldingen, naar bijvoorbeeld onafhankelijk onderzoek.

ALHYDRAN littekencrème

Het antwoord op jouw vraag is nooit met onomstotelijke zekerheid beantwoord. Goed onderbouwde vergelijkingen van littekencrèmes zijn op internet nauwelijks te vinden.

En wij zijn ook niet bepaald de partij die deze vraag objectief kan beantwoorden. Natúúrlijk schuiven wij ALHYDRAN naar voren als beste littekencrème. Die mening is natuurlijk niet objectief. Maar onze bewijzen zijn dat wel:

  • De werking van ALHYDRAN is als één van de weinige littekencrèmes wetenschappelijk bewezen in tal van klinische studies.
  • Je kunt op deze website vele casebeschrijvingen lezen van situaties waarin ALHYDRAN met duidelijk resultaat werd gebruikt.
  • Professionals van brandwondencentra, ziekenhuizen en revalidatiecentra vertrouwen en gebruiken ALHYDRAN om littekens te behandelen.
  • Wij beschikken over vele klantervaringen, die ook op deze website hun enthousiasme over onze littekencrème delen.

Maken bovenstaande bewijzen ALHYDRAN tot de beste littekencrème?

Niet onomstotelijk, niet 100% objectief. Maar ken jij ándere littekenproducten die hun claims (minder jeuk, minder pijn, minder littekens) op deze manier kunnen onderbouwen? Wij niet.

Wat ons betreft maakt dat ons waarschijnlijk de beste, in ieder geval totdat het tegendeel bewezen is. Gelukkig zijn er gebruikers die een uitgebreid vergelijkend onderzoek gedaan, zie bijvoorbeeld onderstaande ervaringen.

Goed, dat ALHYDRAN de ‘beste’ littekencrème is, kunnen we niet zomaar claimen. Het is wel waar wij in gelóven. En met ons vele professionals én klanten. Jij straks misschien ook, nadat je een gratis proefmonster hebt besteld en gebruikt!

ALHYDRAN is een wetenschappelijk bewezen littekencrème. De littekencrème zorgt voor een goede en langdurige werking. In ALHYDRAN zit een hoge concentratie Aloë Vera. Met een aandeel van meer dan 45% Aloë Vera bevat ALHYDRAN de hoogst haalbare concentratie die een product kan bezitten. Geen poederconcentraat, maar zuivere Aloë Vera. ALHYDRAN bevat geen parfum en is bij opening luchtdicht verpakt waardoor de anti-oxidanten maximaal hun werk kunnen doen.

Wil je meer weten over de behandeling van littekens en hoe je littekenklachten kunt voorkomen? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Allereerst wil ik u bedanken voor de proefmonster. Tot ruim een jaar na mijn zoveelste schisis operatie heb ik gebruik gemaakt van Dermatix siliconen littekengel echter, deze brand enigszins. Inmiddels heb ik ALHYDRAN ruim twee weken gebruikt en merk dat deze vele malen beter is dan Dermatix. Het litteken voelt nu soepel en ziet niet meer zo vurig uit.

Wanda

Er is voor mij geen beter huidverzorgingsproduct dan ALHYDRAN. Trekt goed in, plakt niet en kalmeert de huid. Ook na oppervlakkige brandwondjes of zonnebrand is het een eerste hulp middel. Je voelt en ziet direct effect. Littekens verbeteren aanzienlijk maar ook lijkt het mijn huid te verjongen. Heb verschillende dure crèmes gebruikt maar deze spant de kroon!

Ellen Van den Berg

Voor mij is dit de beste creme ooit, ALHYDRAN zorgde ervoor dat mijn huid er goed uit bleef zien na vijf rondes radiotherapie. Ik zal iedereen die radiotherapie ondergaat deze geweldige crème aanbevelen. Ik heb helemaal geen littekens of verbande huid overgehouden!

Anoniem

Probeer ALHYDRAN littekencrème

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.