Help de Brandwonden Stichting

Wat doet UV-straling met je beschadigde huid?

UV-straling op de beschadigde huid is als schuilen onder een lekke paraplu. De huidbarrière is, bij een beschadigde huid, niet in staat de schadelijke invloeden van UV-straling te weren. De UV-stralen dringen dus ongefilterd door, tot in je diepere huidlagen.

Je kunt je voorstellen dat dit directe nadelige gevolgen heeft, bijvoorbeeld:

  • Je huid droogt uit
  • Je huid verliest elasticiteit
  • Je hebt meer last van jeuk
  • Je huid herstelt minder mooi
  • Je hebt veel meer kans op een zichtbaar litteken
  • Je hebt veel meer kans op vervelende pigmentvlekken
  • Je hebt meer kans op huidkanker

De Europese Richtlijn voor wondzorg zegt specifiek dat het belangrijk is om je beschadigde huid te beschermen tegen de zon.

In deze Europese Richtlijn staat dat je:

  1. De zon zo veel mogelijk moet mijden.
  2. Dichte wonden regelmatig moet insmeren met een crème met hoge zonnebeschermingsfactor.

Bescherm je beschadigde huid óók op bewolkte dagen tegen UV, omdat ook dan 40% van schadelijke UV-straling het aardoppervlak bereikt.

ALHYDRAN met bescherming tegen UV-straling

ALHYDRAN is een medische littekencrème voor de nazorg van wonden. Artsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen en brandwondencentra gebruiken die om de beschadigde huid van hun patiënten te hydrateren en littekens te voorkomen.

ALHDYRAN is beschikbaar als littekencrème met UV-bescherming, met factor 30 UVA en UVB bescherming. Oftewel: een littekencrème en zonnebrand in één! Je hoeft dus niet (meer) te kiezen tussen zonbescherming en wondverzorging: ALHYDRAN SPF 30 biedt beide.

Bekijk de ervaringen van ALHYDRAN gebruikers. Nog niet overtuigd? Vraag een gratis proefmonster aan en ervaar het zelf.

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

Mijn 1e ervaring is 9 jaar geleden toen ik na bestraling een verkleuring van de huid had. Ik heb toen ALHYDRAN gebruikt op de bestraalde huid en het is genezen en de verkleuring is verdwenen. Sindsdien gebruik ik het ook als zonnebrandcrème 30SPF. Ik vind het de beste crème voor een beschadigde huid die er bestaat.

Petra

Ik gebruik deze crème al langdurig, ook de ALHYDRAN SPF 30 in de zomer op mijn gezicht. Hij helpt zeker bij littekenweefsel en huidbeschadigingen, ik heb er veel profijt van. Tevens erg fijn voor droge huid, ik gebruik hem ook als handcrème. Ik ben blij dat ik ALHYDRAN ontdekt heb.

Marjo

Werkt perfect als bescherming van littekens in de zon. Je heb maar heel weinig nodig.

A.

Gebruik ALHYDRAN voor zonbescherming