Van Arubaans wondermiddel naar bewezen crème

Het begon allemaal in Aruba en in het universitair ziekenhuis in Gent. Dit is het verhaal van ALHYDRAN…

Aruba

Aruba is een geweldig eiland voor Aloë Vera. Andere planten houden niet van veel warmte en grond die voor lange periodes droog is. Maar voor de Aloë Vera plant is dit het perfecte klimaat. De plant kan maanden zonder water, omdat het vocht en voedingsstoffen uit de lucht haalt.
Het resultaat van het Arubaanse klimaat zijn grote, frisgroene Aloë Vera planten. Met veel gel erin, van de hoogste kwaliteit.

Arubaans wondermiddel
Een van de bedrijven op Aruba, het oudste Aloë Vera bedrijf in de wereld, gebruikte deze Aloë Vera gel voor hun brandwonden crème.

Voor de inwoners van Aruba was deze crème welbekend als een wondermiddel. Velen behandelden hun brandwonden hiermee.

Aloë Vera veld

Van Aruba naar Gent

Kees kwam in de jaren ‘80 bij het bedrijf dat deze crème produceerde. Ze wilden het beter maken, zodat meer mensen het goed konden gebruiken. Kees werkte als technisch directeur aan verschillende formules. Bart, een goede vriend van Kees, lag na een ernstig ongeluk met brandwonden in het universitair ziekenhuis in Gent. Bart wist dat Kees had gewerkt aan een brandwonden crème, die hem misschien ook wel kon helpen. Hij vroeg Kees om een paar kleine tubes naar zijn dokters in Gent te sturen.

De artsen gebruikten de Aloë Vera crème om Bart en andere patiënten te verzorgen. Zij, als medische professionals, kenden het verkoelende effect van de plant. Ze verwachtten echter niet, dat de crème hun patiënten zó goed zou helpen. De brandwonden en littekens van de patiënten werden minder heftig. De crème zorgde voor een minder droge en trekkende huid en verhielp jeuk.

Andere afdelingen van het ziekenhuis raakten geïnteresseerd. Opnieuw werd er gewerkt aan de formule van de crème, met de hulp van het ziekenhuis in Gent. De crème werd nóg beter. Nog steeds zagen de tubes eruit zoals de eerste keer dat ze het ziekenhuis in kwamen; wit en ongemarkeerd.

De Aloë Vera crème zorgde toen al voor duizenden tevreden patiënten. De klachten bij hun brandwonden werden minder en ze genazen beter.

ALHYDRAN productie

Nieuwe partner en bewezen werking

Onze collega’s van BAP Medical komen regelmatig in het brandwondencentrum van Gent. Bij een van de bezoeken zagen ze de witte, ongemarkeerde tubes en ze vroegen de artsen hiernaar. De artsen vertelden over het geweldig resultaat van deze crème bij patiënten met brandwonden.

Dankzij de kennis en ervaring (met medische producten) van die collega’s raakten we in gesprek. Zo spraken we ook met de producent op Aruba. We werden partners. Het plan: in Nederland én internationaal zoveel mogelijk mensen met brandwonden helpen. We gaven de crème de naam die nu velen bekend in de oren klinkt: ALHYDRAN.

Het team van BAP Medical en nu ook ALHYDRAN ging aan de slag om de werking wetenschappelijk te onderzoeken en onderbouwen. Medische professionals gingen ermee werken. Er werden ‘cases’ opgebouwd met verhalen van de artsen & patiënten, die beschrijven hoe ALHYDRAN hun huid hielp te herstellen.

Het onderzoek bewees de werking van de crème. Dit is en blijft heel belangrijk voor ons. We gaan voor de ‘Best Available Practise’ (BAP), hét motto van BAP Medical.

ALHYDRAN voor elke kwetsbare huid

Dat ALHYDRAN goed werkte bij de verzorging van brandwonden was duidelijk. Onze experts wisten ook dat dit de meest kwetsbare huid was. Wij gingen kijken of ALHYDRAN ook ingezet kon worden bij andere kwetsbare huid, met name; littekens.

Huid met een litteken is kwetsbaar en minder sterk. Het verliest meer vocht dan ‘normale’ huid en is minder goed beschermt tegen bacteriën. ALHYDRAN bleek ook geweldig te werken bij het genezen van littekens. Littekens blijven altijd zichtbaar, maar onze crème hielp de wonden mooier genezen en hielp tegen jeuk en trekkende huid, net zoals bij brandwonden.

Meer mensen helpen

De artsen en specialisten zagen steeds meer huidaandoeningen waarbij Alhydran een positief effect had op de conditie van de huid. Het werd een crème die voor allerlei huidaandoeningen gebruikt werd, waarbij de huidbarrière beschadigd (kwetsbaar) is. Bijvoorbeeld bij eczeem en na huidbehandelingen (zoals een laserbehandeling).

Dit was de aanleiding om de ALHYDRAN Special Care producten te ontwikkelen. Samen met specialisten is aan een samenstelling gewerkt die perfect aansluit op een specifieke huidaandoening.

Voor de bestraalde of gelaserde huid (Barrier Repair Care) voor de jeukende huid (Anti Itch Care), extreem droge huid (Cracked Dry Skin Care) en voor eczeem huid (Eczema Care). Deze crèmes hebben de sterke basis van ALHYDRAN Aloë Vera crème, met toegevoegde materialen om deze verschillende huidproblemen te behandelen.

Er werd ook ALHYDRAN SPF 30 ontwikkelt. De beschadigde of kwetsbare huid is nog gevoeliger voor schade van de zon. Nu kan deze beschermt én verzorgt worden.

ALHYDRAN special care producten

Zoveel mensen kunnen hun huid nu beter verzorgen met de verse, Arubaanse Aloë Vera gel in ALHYDRAN. Daar zijn wij heel erg trots op en blij mee. De eens witte, ongemarkeerde tubes helpen nu vele mensen bij verschillende huidproblemen.

Jij hebt je huid elke dag nodig. Kwetsbare huid heeft ALHYDRAN nodig.

  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid

  • Beschermt en versoepelt de huid

  • Helpt littekens te verminderen