Verbrande huid op handenVerbrande huid op handen

Litteken voorkomen na een brandwond

Het ontstaan van een litteken na een brandwond kun je niet volledig voorkomen. Je kunt wel de kans op afwijkende littekenvorming verkleinen, de zichtbaarheid van het litteken verminderen en huidklachten verlichten. Dat doe je door de verbrande huid goed te verzorgen, met een goede littekencrème.

Littekens na brandwonden

Normaal gesproken zorgt je buitenste huidlaag voor een goede vochtbalans. Bij een brandwond is die buitenste laag beschadigd, waardoor er te veel vocht ontsnapt.

Juist vocht is zo belangrijk voor een mooie genezing van je brandwond litteken. Zonder vocht droogt het litteken uit, gaat schilferen en veroorzaakt jeuk. Er wordt dan ook méér littekenweefsel aangemaakt, wat zorgt voor een duidelijker zichtbaar litteken.

Goede verzorging van de verbrande huid

Een goede littekencrème heeft 2 cruciale eigenschappen:

 1. De crème hydrateert
 2. De crème sluit de beschadigde huid af

Veel littekencrèmes hydrateren wel, maar sluiten de huid niet af. Dan is het vocht snel weer verdampt en heb je niets aan de crème. Door de functie van de buitenste huidlaag over te nemen en dus de huid af te sluiten, herstelt een goede littekencrème de vochtbalans in je huid.

Het verschil merk je aan alles:

 • Er is minder (afwijkende) littekenvorming
 • Je hebt veel minder last van jeuk
 • Je littekenhuid is veel soepeler
 • Je huid staat op minder spanning ‘trekt’ minder en is daardoor minder pijnlijk
 • Je huid schilfert niet

ALHYDRAN littekencrème: bewezen werking

ALHYDRAN bezit de 2 cruciale eigenschappen (hydratatie en afsluiting van de huid). Daarnaast bezit de crème nog een 3e belangrijke eigenschap: een langdurig effect.

Het is de énige littekencrème waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen in onafhankelijk onderzoek. Niet voor niets adviseren en gebruiken veel brandwondencentra ALHYDRAN bij de behandeling van haar patiënten. Ook het Universitair Ziekenhuis Gent schrijft er lovend over en gebruikt onze crème in het ziekenhuis.

ALHYDRAN werkt zo goed dankzij de gebruikte ingrediënten, de belangrijkste werkzame stoffen zijn:

 • 45% verse, zuivere Aloë Vera uit Aruba
 • Hoogwaardige oliën
 • Jojoba-olie
 • Vitamines

Elk bestanddeel draagt bij aan een soepelere huid en het afdekkende vermogen van de crème. Droogte, pijn, stugheid en jeuk verdwijnen of verminderen. En uiteindelijk geneest je huid veel mooier. Dat wordt bevestigd door de ervaringen met ALHYDRAN na brandwonden. Overtuig jezelf: bestel een gratis proefmonster.

Wil je meer weten over het voorkomen van littekens of het verminderen van de zichtbaarheid en klachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij brandwonden

Ik heb recent een brandwond opgelopen. Ik las over ALHYDRAN en het klopt inderdaad: de crème helpt! Mijn wond jeukt minder, is minder rood en de huid blijft soepel. Sommige plekken zien er al weer bijna als normale huidskleur uit. Omdat de plekken in mijn lies zitten, is comfort en een soepele huid extra belangrijk. Ik heb weer volledige bewegingsvrijheid.

Mirthe

ALHYDRAN heeft erg goed geholpen bij mijn lelijke brandwonden. Ik had brandblaren door olijfolie op de wijs- en middelvinger. De blaren gingen stuk en gaven een lelijk litteken. Ik heb de crème gebruikt toen de wond droog was. Heel erg fijn dat er al na twee dagen een resultaat zichtbaar was. Ik heb zelfs geen litteken meer! Ik ben heel tevreden.

Ine

Ik gebruik ALHYDRAN voor de brandwonden op mijn arm. Deze crème is erg fijn. Het verzacht de huid, littekens worden soepeler. De pijn en jeuk worden minder

Jolanda Scholman

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.