Jeuk door brandnetelsJeuk door brandnetels

Jeuk door brandnetels verhelpen

Als er één plant is waar we als kind al voor oppassen, is het wel de brandnetel. Berucht zijn de bultjes, huiduitslag en natuurlijk de jeuk die brandnetels veroorzaken. Iedereen kent ook wel een manier om de jeuk te verhelpen. Helaas werken die lang niet altijd, of even snel.

In dit artikel bespreken we de manieren om jeuk van brandnetels te stillen. Daarbij is er maar één waarvan de werking bewezen is: onze zalf ALHYDRAN Anti Itch Care.

Brandnetelthee tegen de jeuk?

Het klinkt heel gek: een thee die getrokken is door brandnetels zelf, zou werken tegen jeuk en huiduitslag. En inderdaad, veel websites benoemen dit als redmiddel. Maar wij konden er geen wetenschappelijk bewijs voor vinden.

Sowieso is het nadeel dat het geen snelle oplossing is. Stel: je wordt gestoken door een brandnetel. Dan moet je eerst de plant (veilig) plukken, er vervolgens thee van koken, de thee drinken en dan wachten totdat je lichaam daarop reageert en de jeuk verdwijnt. Dat moet makkelijker kunnen, toch?

Paardenbloemen om de jeuk te bestrijden?

We hebben het als kind allemaal gedaan: de steeltjes van paardenbloemen splijten en de witte sap op de brandneteluitslag smeren. Want dat zou de jeuk verzachten.

Gek genoeg is het volgens verschillende bronnen juist de gele bloem die tegen jeuk werkt. Die zou je op de uitslag moeten uitsmeren.

Hoe dan ook: ook hiervoor konden we geen bewijs vinden.

Wél bewezen effectief tegen brandnetels: ALHYDRAN Anti Itch Care

Oké, brandnetelthee en paardenbloemen zijn dus geen betrouwbare oplossingen tegen de steken van brandnetels. Wat dan wel? Probeer ALHYDRAN Anti Itch Care eens. Onze zalf heeft niet alleen een bewezen werking, maar zorgt ook nog eens heel goed voor je huid.

Wat is ALHYDRAN?

ALHYDRAN staat in de markt bekend als ‘littekencrème’, maar is in werkelijkheid veel meer dan dat. Ja: littekens herstellen er mooier door. Maar dat komt met name doordat de zalf heel goed voor je huid zorgt. Terwijl symptomen die vaak bij huidaandoeningen voorkomen (zoals jeuk, droogte, roodheid) verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees meer over de bewezen werking van ALHYDRAN.

Wat is ALHYDRAN Anti Itch Care?

In de basis werkt ALHYDRAN dus al tegen jeuk. Toch dachten we: laten we een variant bedenken die speciaal gericht is op het bestrijden van dit veel voorkomende symptoom. Die speciale zalf is er nu, en draagt de naam ALHYDRAN Anti Itch Care.

‘Anti Itch’ betekent anti-jeuk. Er is een ingrediënt toegevoegd om die te versterken: ‘ICoolML – Menthol Lactate’. Dit is een anti-allergene stof die de huid verkoelt en jeuk verzacht. En, heel belangrijk: het droogt je huid niet huid, wat andere middeltjes vaak wél doen.

Dankzij onze anti-jeukzalf is je jeuk door brandnetels snel minder of helemaal weg. Bovendien merk je snel dat je huid soepeler en gladder aanvoelt.

Hoe weet je of ALHYDRAN echt werkt?

  • Van onderzoekers: onze zalf is tijdens én na de ontwikkeling uitgebreid getest, onderzocht en gebruikt. De algehele conclusie: 90% van de patiënten heeft veel minder jeuk bij aandoeningen als littekens en brandwonden.
  • Van professionals: heel veel (huid)professionals gebruiken onze zalf, onder andere tegen jeuk. Daar is maar één verklaring: zij zien dat het werkt, en horen dat ook terug van hun patiënten en cliënten.
  • Van je voorgangers: ‘minder jeuk’ is één van de meest genoemde positieve effecten van ALHYDRAN door onze directe klanten. Je kunt ze zelf nalezen op onze pagina met klantervaringen (filter op ‘jeuk’).

Met Anti Itch Care in huis ben je voorbereid op jeuk. Niet alleen bij brandnetels, maar ook bij jeuk door de processierups, muggenbulten en bij een gevoelige huid komt deze tube goed van pas. Ben je ook al overtuigd?

Veelgestelde vragen over jeuk door brandnetels

Waarom steken brandnetels eigenlijk?

Als je goed naar de brandnetel kijkt, zie je hele kleine brandharen zitten. Die beschermen de plant tegen jouw aanraking. Want daardoor kan je plant beschadigen.
Zodra jij de brandnetel aanraakt, valt de top van het haartje eraf. Daaronder zit een naaldje, en daardoor word je gestoken.

Waarom jeuken de steken van brandnetels?

Als een naaldje in je huid prikt, komt er een mix van chemische stoffen in je lichaam. Hoe het precies werkt weten we niet, maar daardoor komen er bultjes op je huid, en gaat je huid dus jeuken.

Zoek je een huidvriendelijke manier om jeuk te verhelpen?

Ervaringen met ALHYDRAN bij jeuk

Mijn dochter lijdt aan rosacea. Daardoor is haar gezicht erg droog en jeukt veel. Toen ze ALHYDRAN voor de eerste keer probeerde was ze verbaasd hoe snel de symptomen verdwenen.

Anoniem

Ik heb al een aantal jaren last van hypostatisch eczeem. Ik heb op advies van huisarts en dermatoloog, diversen zalven geprobeerd, met name tegen de jeuk aanvallen. ALHYDRAN helpt super goed tegen de jeuk. Als ik de huid open heb gekrabd, herstelt hij ook snel weer door de zalf aan te brengen. Het lost het probleem niet op, maar de huid ziet er veel beter uit en ik ben van de jeuk af, als ik maar 2 maal daags smeer.

Simon van Aken

Ik heb regelmatig last van eczeem en allergie. Nu ben ik net terug uit India waar ik erge last kreeg van zonneallergie. Ik ben na 2 weken ALHYDRAN op de pijnlijke en jeukende uitslag gaan doen en dit verzachte de irritatie. Ik ben helemaal gestopt met de cortisonecremes.

Josje

Bronnen

Bij alles wat wij vertellen over ALHYDRAN vinden wij een sterke onderbouwing belangrijk. De informatie in dit artikel is gebaseerd op diverse bronnen:

‘Itching, is there a remedy?’ a pilotstudy with a rehydration gel-cream in burnpatients.
KLINISCHE STUDIE , gepresenteerd op de European Burn Assosiation (EBA), Budapest, Hongarije, 2007, en de International Society for Burn Injuries (ISBI), Montreal, Canada, 2008, Burn Centre Rotterdam, Nederland, H.J. van Kempen, RN, BHSc, J. Dokter, MD, I.M.M.H. Oen, MD.