Bestraling borstkankerBestraling borstkanker

Huidklachten door bestraling bij borstkanker

Bestraling bij borstkanker beschadigt niet alleen de kankercellen. Ook je huid heeft het zwaar te verduren. Afhankelijk van de ernst kun je allerlei klachten ontwikkelen. Maar je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.

Tijdens én na de bestraling helpt onze huidzalf ALHYDRAN. Om klachten te verminderen én te voorkomen. In dit artikel vertellen we hoe.

Klachten bij bestraling van borstkanker

Bij bestraling worden kankercellen vernietigd met behulp van radiotherapie. Kankercellen zijn gevoeliger voor straling dan cellen van gezonde omliggende weefsels. Ze worden zo beschadigd dat ze niet meer ‘beter worden’ en doodgaan. Gezonde weefsels herstellen beter van de stralingsschade.

De bestraling is echter ook schadelijk voor je huid. Huidklachten bij bestraling variëren in ernst, maar ze zijn allemaal vervelend.

Welke zijn voor jou herkenbaar?

  • Droge, rode huid. Gaat vaak gepaard met pijn en/of jeuk
  • Toenemende roodheid, pijn en jeuk. Gepaard met blaren en/of open huid
  • Toenemende hoeveelheid vochtblaren en wonden. Er komt veel vocht vrij

De huid waar de bestraling heeft plaatsgevonden kan ook verkleuren. Er kan een rode, bruine of donkere plek ontstaan. Dit trekt vanzelf weer weg. Goede verzorging van de huid kan dit proces versnellen.

Houd je huid gehydrateerd na bestraling

Een droge huid ligt aan de basis van alle voorkomende klachten. Zorg dus dat je huid gehydrateerd blijft tijdens en na de behandelingen.

ALHYDRAN is daarvoor bij uitstek geschikt. Onze zalf hydrateert diep in je huid dankzij Aloë Vera (het belangrijkste ingrediënt). Daardoor heb je minder last van:

  • Een droge, rode huid
  • Jeuk en pijn door een droge huid
  • Gevoeligheid en een branderig gevoel. Je huid komt tot rust en herstelt sneller na de bestraling.

En wees gerust: ALHYDRAN bevat géén zink of andere metaalhoudende ingrediënten die op de bestraling kunnen reageren.

ALHYDRAN heeft de optimale samenstelling om je beschadigde huid goed te herstellen. Naast Aloë Vera, bevat ALHYDRAN natuurlijke oliën, vitamine C en vitamine E. Deze stoffen zorgen gezamenlijk voor een beschermlaagje, die je huid beschermt en verzorgt.

Deze positieve effecten blijken ook uit de ervaringen, van mensen die ALHYDRAN gebruikt hebben na bestraling.

Lees verder: Welke crème na bestraling?

Ervaringen van bestralingspatiënten

Wat was ik blij met de tip over deze crème. Die kreeg van een doktersassistente in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daar onderging ik 21 bestralingen aan mijn borst. Ik ben er reuzeblij mee! Het resultaat was verbluffend. Heel snel was ik van de pijn en het vervellen af. Topproduct!

Gerda Brink

Na bestralingen kreeg ik als bijwerkingen een droge rode en zelfs bruine huid. Nadat ik ALHYDRAN ben gaan gebruiken, had ik geen last meer van jeuk. De verbrande huid liet los, waardoor ik mijn gewone huid weer terug kreeg. Ik raad deze crème echt aan voor iedereen met vergelijkbare problemen. Hij is de aankoopprijs dubbel en dwars waard.

Ria

Ik ben vlak na de bestraling (borstkanker) ALHYDRAN gaan gebruiken. Bij mij heeft het zo’n verzachtende werking, dat er niets anders tegen op kan. Dat de pijn en de jeuk kan worden bestreden met dit fantastische product is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst.

D. Martell

ALHYDRAN gebruiken bij bestraling

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.