WaterpokkenWaterpokken

Littekens door waterpokken voorkomen en verminderen

Littekens van waterpokken: voorkomen en verminderen is mogelijk! Waterpokken zijn al vervelend genoeg voor je kind. Sommige kinderen zitten er helemaal onder, terwijl andere er veel minder last van hebben. Kinderen hebben vooral last van de jeuk.

Waterpokken kunnen op 2 manieren leiden tot littekens:

  • De waterpokken raken ontstoken en worden wondjes
  • Door de jeuk gaat je kind krabben, en veroorzaakt zo wondjes die ook jeuken en daarom vaak herhaaldelijk opengekrabd worden

Deze kleine wondjes kunnen littekens worden. Veel ouders maken zich erge zorgen, vooral wanneer hun kind veel wondjes/littekens in het gezicht heeft. Zij denken dan dat hun kind ‘voor het leven getekend’ is.

Littekens van waterpokken voorkomen

Ontstoken waterpokken zijn moeilijk te voorkomen. Evenals jeuk; dat is nu eenmaal een van de symptomen. Belangrijk is om te voorkomen dat je kind de waterpokken (en daarna de wondjes) openkrabt.

Maar hoe doe je dat? Kinderen met veel jeuk kun je wel zeggen dat ze niet moeten krabben, maar zelfs als ze oud genoeg zijn om dat te begrijpen, hebben ze er geen boodschap aan; ze kunnen er erg veel last van hebben, en de gevolgen van krabben kunnen ze niet overzien.

Sommige ouders gebruiken handschoentjes of sokken over de handen om ervoor te zorgen dat krabben geen wondjes veroorzaakt.

Toch opengekrabde waterpokken/wondjes?

Je kunt littekens van waterpokken zo veel mogelijk voorkomen: smeer zodra de korst weg is, de huid in met een goede littekencrème als ALHYDRAN. De crème bevat onder andere Aloë Vera, waarvan is bewezen dat het littekens helpt voorkomen. ALHYDRAN brengt namelijk vocht in en zorgt door afsluiting van de wond voor langdurige hydratatie. Daardoor heeft de beschadigde huid genoeg vocht om nieuwe huid aan te maken.

ALHYDRAN helpt óók littekens te doen verminderen

Zelfs wanneer je kind al littekens van waterpokken heeft, helpt ALHYDRAN om ze te laten vervagen en in sommige gevallen zelfs helemaal te doen verdwijnen.

Verschillende gebruikers hebben hun ervaringen met ALHYDRAN bij littekens door waterpokken gedeeld. Wil je de littekencrème zelf ervaren? Vraag een gratis proefmonster aan.

Wil je meer lezen over het behandelen van littekens of weten of jouw kind kans heeft op afwijkende littekens? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij waterpokken

35 jaar geleden heb ik waterpokken gekregen. Sindsdien heb ik op mijn rug en borsten lelijke keloïde littekens overgehouden. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een kleine tube ALHYDRAN. De littekens van 35 jaar oud verdwenen bijna allemaal. Ze werden zacht en de dikke verhogingen werden gelijk met de huid. Het is niet te geloven. Ik ben zeer tevreden met de resultaten.

Mevrouw de Palm

Ik ben zeer blij met ALHYDRAN. Wij zetten het altijd in bij operatie littekens, verbranding, bestraling en ook bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Na een dieptepeeling of laserbehandeling zetten wij ALHYDRAN in voor een sneller huidherstel.

Inge van der Aa

Gebruik ALHYDRAN tegen littekens door waterpokken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.