WaterpokkenWaterpokken

Littekens van waterpokken voorkomen en verminderen

Bezorgd over de littekens na waterpokken bij jouw kind? Ontdek welke stappen je zélf kunt nemen om littekens van waterpokken te voorkomen. En als dat al te laat is, hoe je de zichtbaarheid kunt verminderen.

Hoe ontstaan littekens na waterpokken?

Om te begrijpen hoe je littekens kunt voorkomen, is het allereerst belangrijk om te weten hoe deze littekens kunnen ontstaan na waterpokken.

Waterpokken kunnen op 2 manieren leiden tot littekens:

  • De waterpokken raken ontstoken en worden wondjes.
  • Door de jeuk gaat je kind krabben, en veroorzaakt zo wondjes die ook jeuken en daarom vaak herhaaldelijk opengekrabd worden.

Deze kleine wondjes kunnen littekens worden. Het is dus heel belangrijk om die te voorkomen.

Naast wondjes, kunnen de opengekrabde waterpokken ook gaan ontsteken. Als dat gebeurt, is de kans op littekens ook groter.

waterpokken

Hoe kun je littekens van waterpokken voorkomen?

Probeer te voorkomen dat je kind de waterpokken (en daarna de wondjes) openkrabt. Maar hoe doe je dat?

We geven 2 tips:

  • Sommige ouders gebruiken handschoentjes of sokken over de handen van het kind. Zo kunnen de nageltjes geen wondjes veroorzaken bij het aanraken van het gezicht.
  • Houd de nageltjes van je kind goed kort. Dit vermindert de kans op verwondingen.

Hopelijk heeft dit effect. We weten dat krabben voorkomen vaak niet lukt bij kinderen. Zeker niet bij baby’s. Zelfs als ze oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze niet moeten krabben, hebben ze daar vaak geen boodschap aan. De jeuk is meestal overheersend. En de gevolgen van krabben kunnen ze nog niet overzien.

Je ontkomt er niet altijd aan. Soms heb je tóch te maken met opengekrabde waterpokken/wondjes. Wat kun je dan nog doen tegen waterpokken-littekens?

Maak je niet meteen zorgen. Je kunt nog steeds littekens zo veel mogelijk voorkomen:

Littekens van waterpokken behandelen en verminderen

Is het voor jullie kind al te laat om littekens van waterpokken te voorkomen? Dan is het mogelijk ze alsnog te behandelen, om de zichtbaarheid ervan te verminderen. Maar hoe dan? Met een crème, speciaal voor littekens na waterpokken.

Het is wel belangrijk dat je de juiste crème gebruikt. Want een crème die alleen ‘hydrateert’ is niet genoeg. Er is méér nodig om een littekenhuid zo te behandelen, dat die mooier herstelt.

Helaas is het niet mogelijk om littekens van waterpokken te verwijderen als ze er eenmaal zijn. Met een goede behandeling kunnen ze nagenoeg onzichtbaar worden, maar het litteken blijft.

ALHYDRAN: Een littekencrème na waterpokken

Een juiste littekencrème helpt om littekens door waterpokken te voorkomen óf verminderen.

ALHYDRAN is een bewezen effectieve littekencrème. Onze crème bevat pure Aloë Vera-gel als hoofdbestanddeel, waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat het littekens helpt voorkomen.

De crème brengt mede dankzij dit ingrediënt vocht in. Maar dat niet alleen: de crème zorgt er ook voor dat de beschadigde huid het vocht kan vasthouden. Dat is cruciaal voor langdurige hydratatie én een mooier resultaat.

Maar zelfs wanneer je kind al littekens van waterpokken heeft, helpt ALHYDRAN om ze te laten vervagen. In sommige gevallen zelfs in zoverre dat ze nagenoeg verdwijnen.

Verschillende mensen deelden hun ervaringen met ALHYDRAN bij waterpokken.

Wil je ALHYDRAN eerst uitproberen op de wondjes of littekens van je kind?

Gratis proefmonster ALHYDRAN

Wil je meer lezen over het behandelen van littekens, of weten of jouw kind kans heeft op afwijkende littekens? Download gratis de littekengids!

Helaas: als littekens er eenmaal zijn, gaan ze niet vanzelf weg. Sterker nog: bestaande littekens kunnen alleen vervagen, maar niet ‘verdwijnen’. Behandel met een bewezen littekencrème als ALHYDRAN.

Nee, meestal laat een vaccinatie geen litteken achter. Voor de zekerheid kunnen jullie het vaccinatiewondje – nadat dat gesloten is en geen korstje (meer) heeft – ook insmeren met ALHYDRAN. Dan is de kans op een zichtbaar litteken het kleinste.

Vraag een gratis proefmonster aan.

Sommige mensen ervaren littekens die eruit zien als ‘putjes in de huid’. Dat noemen we een atrofisch litteken. Geen enkele crème zorgt dat die ‘putjes’ weer verhoogd worden tot je normale huidoppervlak, ook ALHYDRAN niet.

Wél kan ALHYDRAN ervoor zorgen dat je atrofische litteken rustiger wordt: soepeler, minder rood en elastisch. Ook heb je minder last van jeuk.

Ervaringen met ALHYDRAN bij waterpokken

35 jaar geleden heb ik waterpokken gekregen. Sindsdien heb ik op mijn rug en borsten lelijke keloïde littekens overgehouden. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een kleine tube ALHYDRAN. De littekens van 35 jaar oud verdwenen bijna allemaal. Ze werden zacht en de dikke verhogingen werden gelijk met de huid. Het is niet te geloven. Ik ben zeer tevreden met de resultaten.

Mevrouw de Palm

Ik ben zeer blij met ALHYDRAN. Wij zetten het altijd in bij operatie littekens, verbranding, bestraling en ook bij een gevoelige en geïrriteerde huid. Na een dieptepeeling of laserbehandeling zetten wij ALHYDRAN in voor een sneller huidherstel.

Inge van der Aa

Gebruik ALHYDRAN tegen littekens door waterpokken

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.