littekencreme ooglidcorrectielittekencreme ooglidcorrectie

Littekencrème na een ooglidcorrectie

Het is erg belangrijk om een littekencrème te gebruiken na een ooglidcorrectie. Daarmee zorg je ervoor dat de wond zo mooi mogelijk heelt. Maar wanneer moet je beginnen met smeren, en hoe lang? En wat maakt een littekencrème effectief? Hier vind je antwoord op al je vragen.

Het risico op een litteken na een ooglidcorrectie is heel reëel: ook al is het een kleine ingreep, het is en blijft een operatie en dus heb je kans op littekenvorming.

De chirurg doet er natuurlijk alles aan om een litteken te voorkomen.  Zo wordt de incisie in de natuurlijke plooi van het ooglid gemaakt, waardoor eventuele littekens minder opvallen.

Waarom een littekencrème na een ooglidcorrectie?

De huid rondom je ogen heeft van nature gelukkig een sterk zelfhelend vermogen. De eerste maanden verkleurt de roodheid naar roze. Na een jaar is je normale huidskleur weer terug. Na 2 jaar is je litteken meestal bijna onzichtbaar.

Maar soms valt het natuurlijk herstel van een operatielitteken na een ooglidcorrectie tegen. Dan kan er bijvoorbeeld spanning op je litteken blijven staan, wat zorgt voor een trekkend gevoel. Of het litteken geneest niet mooi en blijft te ‘dik’. Het litteken kan zelfs gaan ontsteken en als lelijk worden ervaren. 

Dit zijn allemaal risico’s na een ooglidcorrectie. Gelukkig kan een goede littekencrème je huid ondersteunen, waardoor je de kans op een goed herstel en een mooie genezing vergroot. Een littekencrème is een belangrijk onderdeel in de nazorg van je litteken na de ooglidcorrectie.

Wanneer start je met een littekencrème na een ooglidcorrectie?

Je kunt direct na de operatie starten met een littekencrème. Belangrijk daarbij is wel dat je huid gesloten is (eventuele hechtingen of korstjes moeten verdwenen zijn). Hoe sneller je start met littekencrème, hoe kleiner de kans op een zichtbaar litteken.

Wacht dus niet te lang, voordat je begint met smeren. Je huid zal je er dankbaar voor zijn. Want bij een wond heeft je huid veel moeite om vocht vast te houden. En juist dat vocht is nodig voor een mooi herstel.

Met een goede littekencrème geef je je huid het natuurlijk herstellend vermogen terug. Dat merk je aan de wondheling, maar ook aan de vermindering van littekenklachten als ‘trekken’ en jeuk.

Welke littekencrème gebruik je na een ooglidcorrectie?

Welke littekencrème je ook kiest, zorg ervoor dat de crème twee hele belangrijke eigenschappen heeft:

  1. Hydraterend vermogen: zoals we hierboven uitlegden, heeft je huid vocht nodig om zo mooi mogelijk te herstellen. Dus een littekencrème die hydrateert, is essentieel. Maar let op: alléén hydrateren is niet genoeg!
  2. Vochtvasthoudend vermogen: hydrateren heeft weinig zin wanneer het ingebrachte vocht direct weer verdampt. En dat is juist wat er gebeurt bij een wond: je huid kan vocht niet meer vasthouden. Daarom moet de littekencrème er óók voor zorgen dat je huid weer een ‘dakje’ krijgt. Pas dan kan de vochtbalans van je huid zich herstellen, en je wond mooi helen. We noemen dat ook wel de ‘occlusieve werking’.

Onze littekencrème, ALHYDRAN, voldoet aan deze twee eigenschappen. De werking is wetenschappelijk bewezen.

ALHYDRAN mag je ook rondom je ogen smeren. Een dun laagje is voldoende. Bekijk de ervaringen van andere gebruikers van deze crème na een oogoperatie.

Hoe lang moet je littekencrème smeren na een ooglidcorrectie?

Je kunt ALHYDRAN littekencrème zo lang gebruiken als nodig is voor een mooi herstel. Het uitrijpen van een litteken kan enkele weken duren, maar soms zelfs 2 jaar. Stop dus niet te snel met smeren!

Door de 2 unieke eigenschappen van ALHYDRAN ga je snel verbetering van je wond zien. Door de langdurige werking hoef je slechts 3 keer per dag een klein beetje te smeren. Zodra je wondhuid weer je normale huidskleur heeft aangenomen en ook andere klachten zijn verdwenen, kun je gaan afbouwen met smeren.

Raadpleeg hierover je huisarts of de chirurg. Bij een controle kunnen zij de conditie van je huid beoordelen.

ALHYDRAN proberen?

Je kunt ALHYDRAN ook eerst gratis proberen. Bestel een gratis proefmonster:

Gratis proefmonster

Ervaringen met ALHYDRAN na een ooglidcorrectie

Ik ben zeer content met ALHYDRAN. De littekencrème heeft in korte tijd zeer goed geholpen om de littekens van een ooglidcorrectie te versoepelen. Ik leef met het gevoel dat er geen littekens meer zijn.

Jacques Hidding

In de maanden na mijn ooglidcorrectie heb ik ALHYDRAN SPF 30 gebruikt. Het litteken is inmiddels niet meer te zien. De crème verzorgt het litteken, waardoor het soepel aanvoelt. Door de factor 30 hoef ik niet bang te zijn voor pigmentvorming. Grote voordeel is ook dat het niet prikt in de ogen, wat bij andere zonbescherming wel het geval is.

Lianne

ALHYDRAN werkt verzachtend en laat het litteken minder trekken. Ook heb ik geen last van vervelend littekenweefsel. Ik heb het in mijn tas en gedurende dag smeer ik regelmatig mijn oogleden in. Ik ben er ontzettend blij mee!

Renate

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.