Littekencreme na ooglidcorrectieLittekencreme na ooglidcorrectie

Littekencreme na een ooglidcorrectie

Littekencrème na een ooglidcorrectie kent veel voordelen. Als er één plek is waar je géén littekens wilt, dan is het wel om en rond je ogen! Je ogen springen immers het meest, ehm… in het oog.

Het risico op een litteken na een ooglidcorrectie is heel reëel: ook al is het een kleine ingreep, het is en blijft een operatie en dus heb je kans op littekenvorming. Je arts doet er alles aan om een litteken te voorkomen: zo wordt de incisie in de natuurlijke plooi van je ooglid gedaan, zodat áls er een litteken ontstaat, dat voor anderen moeilijk te zien is.

Schrik niet van zichtbare littekens, zwellingen en blauwe plekken in de eerste tijd na de operatie; dat is normaal. Zwellingen en blauwe plekken verdwijnen na 2 weken bij ongeveer 70 procent van de patiënten. Maar bij sommigen duurt het wel 6 maanden voordat alles weer hersteld is.

Natuurlijk herstellend vermogen van de huid

Littekens hebben echter langer herstel nodig: minimaal 6 maanden tot 2 jaar! De huid rondom je ogen heeft van nature gelukkig een sterk zelfhelend vermogen. Meestal is dit het ‘beste’ stukje van je huid om littekens uit zichzelf te doen verdwijnen. De eerste maanden verkleurt de roodheid naar roze. Na een jaar is je normale huidskleur weer terug. Na 2 jaar is je litteken bijna onzichtbaar.

Gebruik littekencrème na een ooglidcorrectie

Maar: soms valt het natuurlijk herstel van een operatie litteken na ooglidcorrectie tegen. Er blijft spanning op je litteken staan (trekkend gevoel), of het geneest niet mooi en kan zelfs ontsteken. Roken kan daarvan een oorzaak zijn, maar soms is er een genetische oorzaak. Het is dan cruciaal om een goede littekencrème te gebruiken.

Je kunt (als de huid gesloten is) direct na de operatie starten met een goede littekencrème. Zelfs als er geen litteken ís, heeft de crème toegevoegde waarde: het herstel wordt versneld en ook artsen bevestigen: Een litteken voorkomen is beter dan een litteken genezen! 

Bekijk de ervaringen van gebruikers, na een oogoperatie. Overtuig jezelf: bestel een gratis ALHYDRAN proefmonster. Wil je ALHYDRAN kopen? Bestel ALHYDRAN via onze webshop

Ervaringen met ALHYDRAN na een ooglidcorrectie

Ik ben zeer content met ALHYDRAN. De littekencrème heeft in korte tijd zeer goed geholpen om de littekens van een ooglidcorrectie te versoepelen. Ik leef met het gevoel dat er geen littekens meer zijn.

Jacques Hidding

In de maanden na mijn ooglidcorrectie heb ik ALHYDRAN SPF 30 gebruikt. Het litteken is inmiddels niet meer te zien. De crème verzorgt het litteken, waardoor het soepel aanvoelt. Door de factor 30 hoef ik niet bang te zijn voor pigmentvorming. Grote voordeel is ook dat het niet prikt in de ogen, wat bij andere zonbescherming wel het geval is.

Lianne

ALHYDRAN werkt verzachtend en laat het litteken minder trekken. Ook heb ik geen last van vervelend littekenweefsel. Ik heb het in mijn tas en gedurende dag smeer ik regelmatig mijn oogleden in. Ik ben er ontzettend blij mee!

Renate

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.