Verbrande huid op handenVerbrande huid op handen

Een brandwond litteken voorkomen

Het ontstaan van een litteken na een brandwond kun je niet volledig voorkomen. Je kunt wél de kans op afwijkende littekenvorming verkleinen, de zichtbaarheid van het litteken verminderen en huidklachten verlichten. Dat doe je door de verbrande huid goed te verzorgen, met een goede littekencrème.

Littekens na brandwonden

Normaal gesproken zorgt je buitenste huidlaag (de opperhuid) voor een goede vochtbalans. Bij een brandwond is deze huidlaag beschadigd, waardoor er te veel vocht ontsnapt.

Juist vocht is zo belangrijk voor een mooie genezing van je brandwond litteken. Zonder vocht droogt het litteken uit, gaat je huid schilferen en kan je last krijgen van jeuk. Er wordt dan ook méér littekenweefsel aangemaakt, wat zorgt voor een duidelijker zichtbaar litteken.

Hoe moet je jouw brandwond verzorgen?

Heb je een brandwond opgelopen? Bijvoorbeeld na het afsteken van vuurwerk of door kokend water? Lees dan wat je zelf kunt doen bij een brandwond in 3 stappen.

Hieronder leggen we uit hoe een littekencrème jou kan helpen met een gunstig herstel en goede verzorging van een mogelijk litteken.

Brandwond litteken behandelen met een littekencrème

Een goede littekencrème heeft 2 cruciale eigenschappen:

 1. De crème hydrateert
 2. De crème houdt het vocht vast

Veel littekencrèmes hydrateren wel, maar sluiten de huid niet af. Dan is het vocht snel weer verdampt en heb je niets aan de crème. Door de functie van de buitenste huidlaag over te nemen en dus de huid af te sluiten, herstelt een goede littekencrème de vochtbalans in je huid.

Het verschil merk je aan:

 • Er is minder (afwijkende) littekenvorming
 • Je hebt veel minder last van jeuk
 • Je littekenhuid is veel soepeler
 • Je huid staat op minder spanning ‘trekt’ minder en is daardoor minder pijnlijk
 • Je huid schilfert niet
 • De verkleuring van de huid neemt af. Bij een brandwond is er meestal sprake van een rode verkleuring, maar er kan ook sprake zijn van een witte brandwond of een brandwond die juist wat donkerder is.

ALHYDRAN littekencrème: bewezen werking

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk bewezen in onafhankelijk onderzoek. Veel brandwondencentra en -specialisten gebruiken ALHYDRAN bij de behandeling van patiënten.

ALHYDRAN bezit de 2 cruciale eigenschappen van een goede littekencrème (hydratatie en afsluiting van de huid). Daarnaast bezit de crème nog een 3e belangrijke eigenschap: een langdurig effect.

De belangrijkste werkzame stoffen in de ingrediënten van ALHYDRAN zijn:

 • 45% verse, zuivere Aloë Vera uit Aruba
 • Hoogwaardige oliën
 • Jojoba-olie
 • Vitamines

Elk bestanddeel draagt bij aan een soepelere huid en het afdekkende vermogen van de crème. Droogte, pijn, stugheid en jeuk verdwijnen of verminderen. En uiteindelijk geneest je huid veel mooier. Dat wordt bevestigd door de ervaringen met ALHYDRAN na brandwonden.

Met ALHYDRAN littekencrème kun je littekens na een brandwond verminderen en littekenklachten voorkomen.

 

Wil je meer weten over het voorkomen van littekens of het verminderen van de zichtbaarheid en klachten? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij brandwonden

Ik heb recent een brandwond opgelopen. Ik las over ALHYDRAN en het klopt inderdaad: de crème helpt! Mijn wond jeukt minder, is minder rood en de huid blijft soepel. Sommige plekken zien er al weer bijna als normale huidskleur uit. Omdat de plekken in mijn lies zitten, is comfort en een soepele huid extra belangrijk. Ik heb weer volledige bewegingsvrijheid.

Mirthe

ALHYDRAN heeft erg goed geholpen bij mijn lelijke brandwonden. Ik had brandblaren door olijfolie op de wijs- en middelvinger. De blaren gingen stuk en gaven een lelijk litteken. Ik heb de crème gebruikt toen de wond droog was. Heel erg fijn dat er al na twee dagen een resultaat zichtbaar was. Ik heb zelfs geen litteken meer! Ik ben heel tevreden.

Ine

Ik gebruik ALHYDRAN voor de brandwonden op mijn arm. Deze crème is erg fijn. Het verzacht de huid, littekens worden soepeler. De pijn en jeuk worden minder

Jolanda Scholman

Probeer ALHYDRAN nu

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.