BorstoperatieBorstoperatie

Litteken na een borstoperatie verminderen

Onderga je binnenkort een borstoperatie, bijvoorbeeld als gevolg van borstkanker? Dan begrijpen we dat je ook al bezig bent met de gevolgen daarvan. Eén gevolg is een litteken, zeker als een borstamputatie nodig is. Maar ook een borstsparende ingreep laat littekenweefsel achter.

Gelukkig kunnen we je over de littekenvorming een klein beetje geruststellen.

  • Het litteken zal van zichzelf enigszins vervagen
  • Je kunt je huid daarbij een flink handje helpen

Na je borstoperatie direct met littekencrème smeren

De sleutel tot een minder zichtbaar litteken na een operatie (bij borstkanker) is: insmeren met een vochtinbrengende crème. Want je huid heeft vocht nodig om zo mooi mogelijk te herstellen.

Maar let op: insmeren met een zogenaamd ‘hydraterende’ crème is niet voldoende. Je huid is fors beschadigd door de borstoperatie, en mist daarom één belangrijke functie: Je littekenhuid kan geen vocht meer vasthouden. Dat betekent dat wanneer je vocht inbrengt, dit net zo hard weer verdampt.

Wat kun je daaraan doen?

Geef je huid z’n dakje terug

Gebruik een littekencrème die niet alleen hydrateert, maar je huid ook afsluit. Anders gezegd: een crème die letterlijk een ‘dakje’ op je huid maakt. Zo heeft je huid z’n natuurlijke vochtvasthoudende functie terug.

Daar merk je allereerst op korte termijn de voordelen van:

  • Het litteken dat is ontstaan door je borstoperatie wordt soepeler
  • Je hebt minder last van ‘trekken’, en dus pijn
  • Je hebt minder last van jeuk

En op lange termijn? Je gaat zien dat je littekenhuid mooier herstelt. Het litteken verdwijnt niet helemaal, zeker niet na een hele ingrijpende operatie als een borstamputatie; geen enkele crème kan dan je littekenweefsel helemaal ‘genezen’ of herstellen. Maar minder zichtbaar maken? Ja, dat is absoluut mogelijk.

Littekencrème met bewezen werking: ALHYDRAN

Onze reguliere medische littekencrème bevat pure Aloë Vera-gel als hoofdbestanddeel. Daarnaast ook vitamine E, waardoor je huid beter herstelt. De ervaringen van onze klanten bevestigen de werking van ALHYDRAN. Daarnaast is deze werking wetenschappelijk bewezen.

Hoe sneller je begint met insmeren na je borstoperatie, hoe beter. Maar weet: zelfs als die al langere tijd geleden is, helpt ALHYRAN je littekenweefsel vervagen, ook na een borstamputatie.

Borstoperatie met bestraling

Vaak wordt er bij een borstoperatie ook bestraald. En ook bij bestraling kunnen huidklachten ontstaan. Dan is er extra reden om voor ALHYDRAN te kiezen: De crème verlicht beschadigingen en klachten door bestraling.

Vanwege de bewezen werking gebruiken óók ziekenhuizen en huidspecialisten ALHYDRAN na bestraling. Onze crème is zelfs opgenomen in de Landelijke Consensus Werkwijze Acute Huidreacties Radiotherapie. Je kunt ALHYDRAN zowel tijdens als na de bestralingsperiode gebruiken. De crème smeert makkelijk en trekt snel in. Daardoor hoef je je huid tijdens bestralingssessies niet extra te reinigen.

Probeer ALHYDRAN gratis

Wil je meer weten over het behandelen van littekens na borstkanker, en of je kans hebt op een afwijkend litteken? Vraag de gratis littekengids aan.

Ervaringen met ALHYDRAN bij borstkanker

Door de mammaverpleegkundige ben ik op deze crème gewezen. Ik gebruik ALHYDRAN voor mijn littekens, die ontstaan zijn na een operatie. De crème smeert goed uit en het werkt verzachtend, maar ook verzorgend. Het neemt de jeuk weg en zorgt dat het litteken soepel blijft. Ik kan het van harte aanbevelen aan eenieder die te maken krijgt met littekens.

Marielle

Ik ben vlak na de bestraling (borstkanker) ALHYDRAN gaan gebruiken. Bij mij heeft het zo’n verzachtende werking, dat er niets anders tegen op kan. Dat de pijn en de jeuk kan worden bestreden met dit fantastische product is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst.

D. Martell

Na een borstbesparende operatie was er op de eerste plaats heel veel vreugde over de verwijdering van de tumor. Maar bleef er helaas een lelijk litteken over: dik, rood en bobbelig. De bestralingsafdeling van het Catharina Ziekenhuis wees me op ALHYDRAN. Na 2 maanden is er van het ontsierende litteken bijna niets meer te zien of te voelen. Echt ongelooflijk! Ik ben echt heel enthousiast!

Marie-Louise

ALHYDRAN gebruiken na een borstoperatie

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.