BorstoperatieBorstoperatie

Litteken verminderen na borstoperatie bij borstkanker

Diagnose: borstkanker. Gevolg: een operatie. Misschien een borstamputatie. Of, als het mogelijk is, een borstbesparende ingreep.

Hoe dan ook, je zit in een van de emotioneel én fysiek zwaarste periodes van je leven. Niet in de laatste plaats omdat de operatie een (letterlijk én geestelijk) litteken achterlaat.

Over het letterlijke litteken kunnen we je een klein beetje geruststellen:

  • Het litteken zal van zichzelf enigszins vervagen
  • Je kunt je huid daarbij een flink handje helpen

Begin na de operatie direct met smeren

De sleutel tot een minder zichtbaar litteken is: insmeren met een vochtinbrengende crème. Je huid heeft vocht nodig om zo mooi mogelijk te herstellen.

Maar let op: insmeren met een zogenaamd ‘hydraterende’ crème is niet voldoende. Je littekenhuid is beschadigd, en mist daarom één belangrijke functie:

Je littekenhuid kan geen vocht meer vasthouden. Dat betekent dat wanneer je vocht inbrengt, deze net zo hard weer verdampt. Wat kun je daaraan doen?

Geef je huid z’n dakje terug

Gebruik een littekencrème die niet alleen hydrateert, maar je huid ook afsluit. Letterlijk een ‘dakje’ op je huid maakt. Zo heeft je huid z’n natuurlijke vochtvasthoudende functie terug.

Daar merk je allereerst op korte termijn de voordelen van:

  • Je littekenhuid wordt soepeler
  • Je hebt minder last van ‘trekken’, en dus pijn
  • Je hebt minder last van jeuk

En op lange termijn? Je zult zien dat je littekenhuid mooier herstelt. Het litteken verdwijnt niet helemaal; geen enkele crème kan dat voor je doen. Maar veel minder zichtbaar? Ja, dat is absoluut mogelijk.

Wordt er naast de operatie ook bestraald? Bij bestraling kunnen huidklachten ontstaan. Dan is er extra reden om voor ALHYDRAN te kiezen: De crème verlicht de beschadigingen en klachten door bestraling.

Littekencrème met bewezen werking: ALHYDRAN

De werking is wetenschappelijk bewezen. Daarin is ALHYDRAN uniek. Onze medische littekencrème bevat aloë vera als belangrijkste bestanddeel. Daarnaast ook vitamine E, waardoor je huid beter herstelt. De ervaringen van onze klanten bevestigen de werking.

Hoe sneller je begint met insmeren, hoe beter. Maar weet: zelfs als je borstoperatie langere tijd geleden is, helpt ALHYRAN je litteken vervagen. Je kunt ALHYDRAN gratis proberen: Bestel een gratis proefsample. Binnen 2 werkdagen in huis!

Wil je meer weten over het behandelen van littekens en of je kans hebt op een afwijkend litteken? Vraag gratis de littekengids aan!

Ervaringen met ALHYDRAN bij borstkanker

Door de mammaverpleegkundige ben ik op deze crème gewezen. Ik gebruik ALHYDRAN voor mijn littekens, die ontstaan zijn na een operatie. De crème smeert goed uit en het werkt verzachtend, maar ook verzorgend. Het neemt de jeuk weg en zorgt dat het litteken soepel blijft. Ik kan het van harte aanbevelen aan eenieder die te maken krijgt met littekens.

Marielle

Ik ben vlak na de bestraling (borstkanker) ALHYDRAN gaan gebruiken. Bij mij heeft het zo’n verzachtende werking, dat er niets anders tegen op kan. Dat de pijn en de jeuk kan worden bestreden met dit fantastische product is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst.

D. Martell

Na een borstbesparende operatie was er op de eerste plaats heel veel vreugde over de verwijdering van de tumor. Maar bleef er helaas een lelijk litteken over: dik, rood en bobbelig. De bestralingsafdeling van het Catharina Ziekenhuis wees me op ALHYDRAN. Na 2 maanden is er van het ontsierende litteken bijna niets meer te zien of te voelen. Echt ongelooflijk! Ik ben echt heel enthousiast!

Marie-Louise

ALHYDRAN gebruiken na een borstoperatie

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

Voorwaarden

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.