Klein litteken verwijderenKlein litteken verwijderen

Kleine littekens verminderen

Een litteken kun je niet verwijderen. Maar vooral als een litteken wat kleiner is, kun je de zichtbaarheid wél flink verminderen. Denk bijvoorbeeld aan kleine littekens in het gezicht. In dit blog leggen we uit hoe ALHYDRAN kan helpen bij het verminderen van je litteken.

Hoe eerder je start met een littekenbehandeling, hoe beter. Wanneer je een littekencrème als ALHYDRAN gebruikt, heb je een goede kans dat je kleine litteken minder zichtbaar wordt. Hoe recenter het litteken, hoe groter de kans dat hij nagenoeg geheel vervaagt.

Tip: Download de GRATIS Littekengids voor meer informatie over littekens en behandelingen.

Waarom ALHYDRAN?

De werking van ALHYDRAN is wetenschappelijk en klinisch bewezen, in tegenstelling tot de meeste andere crèmes. Dat is met name te danken aan de samenstelling: ALHYDRAN bevat 45% pure Aloë Vera-gel. Aloë Vera-gel is het hoofdbestanddeel in de crème en dus niet water (aqua), zoals in veel andere hydraterende crèmes.

Aloë Vera hoor je vaak voorbijkomen in tv-reclames als ingrediënt in andere producten. Het klopt dat dit ingrediënt ook in deze producten verwerkt is, maar op een onvergelijkbare manier. In de meeste producten wordt namelijk gevriesdroogde Aloë Vera gebruikt. Essentiële bestanddelen gaan daardoor verloren en de kans dat het ingrediënt dan effect op je litteken heeft, is kleiner.

Wat doet Aloë Vera in ALHYDRAN bij kleine littekens?

Aloë Vera is een plant met een natuurlijke werking. De gel van de Aloë Vera-plant bevat eiwitten, vitamines en mineralen en zorgt daarnaast voor langdurige hydratatie van de huid. De samenstelling en de werking van de Aloë Vera-gel hebben een gunstig effect op je littekenhuid. De Aloë Vera-gel die ALHYDRAN bevat, wordt vers verwerkt in Aruba, waar het klimaat perfect is voor de plant. De vele werkzame stoffen kunnen ervoor zorgen dat je kleine litteken minder zichtbaar wordt.

Lees meer over de ingrediënten van ALHYDRAN.

Wetenschappelijk onderzoek

ALHYDRAN wordt gebruikt in brandwonden- en revalidatiecentra, voor de behandeling van brandwonden en littekens. In een aantal van deze centra is ALHYDRAN klinisch onderzocht. Bekijk hier de onderzoeken.

Deze centra concludeerden het volgende:

  • Littekens vervagen/verdwijnen zichtbaar
  • Jeuk neemt sterk af
  • Je huid wordt minder rood
  • Je huid krijgt (weer) een goede vochtregulatie
  • De littekenhuid wordt soepeler
  • Het resultaat is snel zichtbaar

Meer over de werking van ALHYDRAN.

ALHYDRAN littekencrème ook voor je gezicht

ALHYDRAN kun je voor je hele lichaam gebruiken, ook voor in je gezicht. Daar hoef je dus geen aparte littekencrème voor aan te schaffen. Ook op de dunnere plekken, zoals bij de oogleden is ALHYDRAN uitstekend te gebruiken. Denk bijvoorbeeld bij een litteken na een ooglidcorrectie.

Let wel op: smeer ALHYDRAN alleen op de gesloten huid en vermijd rechtstreeks contact met de ogen en slijmvliezen.

Wil je kleine littekens in je gezicht of op andere plekken op je lichaam laten vervagen? Bestel dan nu een gratis proefmonster.

Of wil je meer weten over jouw litteken en littekenbehandelingen?

Ervaringen met ALHYDRAN bij littekens

Tijdens mijn zwangerschap heb ik ALHYDRAN gebruikt om mijn buik mee in te smeren tegen huidstriemen (striae). Na 4 maanden smeerde ik het iedere avond op mijn buik. Mijn buik is altijd erg smal en strak geweest. Nu na 9 maanden is het resultaat dat mijn buik gegroeid is zonder jeuk en huidstriemen! Met dank aan ALHYDRAN. Ik kan echt aanraden om het te gebruiken tijdens je zwangerschap.

Yvette

Mijn zoon en ik zijn zeer tevreden over ALHYDRAN. Hij had een brandwond door een ongeval op de trampoline. We zijn meteen toen de korsten eraf waren gaan smeren. Resultaat na een half jaar: de huid is mooi genezen. Er is nu nog een licht verschil in huidskleur.

Monique de Groot

Ik gebruik ALHYDRAN voor twee grote verse littekens op mijn voorhoofd, een diepe snee in mijn neusbrug en nog wat schrammen daaromheen. Ik heb de crème gesmeerd, zoals geadviseerd. Overdag (buiten) met factor 30 en binnen gewoon met de normale ALHYDRAN. Het litteken op de neusbrug is vrijwel niet meer zichtbaar. De twee kleinere littekens op mijn voorhoofd zijn bijna weg. De grootste is nog lichtjes zichtbaar, echter de roodheid is weggetrokken. Het resultaat tot dusver is dus echt ONGELOOFLIJK! Ik kan niet anders dan jullie crèmes daar de credits voor geven.

Claudia

ALHYDRAN gebruiken voor jouw litteken

Kom alles te weten over de soorten littekens. Verklein de kans op een afwijkend litteken en voorkom littekenklachten. Vraag de littekengids gratis aan!

✓ Alles over soorten littekens
✓ Lees hoe je littekens moet behandelen
✓ Ontwikkeld in samenwerking met specialisten

Littekengids

Littekengids aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.