Jeuk door brandnetelsJeuk door brandnetels

Jeuk door brandnetels verhelpen

Als er één plant is waar we als kind al voor oppassen, is het wel de brandnetel. De vervelende bultjes, huiduitslag en natuurlijk de jeuk. Wat werkt nou écht tegen de jeuk van een brandnetel?Jeuk door brandnetels

In dit artikel bespreken we de manieren om de brandnetel jeuk te verhelpen. Daarbij is er maar één waarvan de werking bewezen is: onze crème ALHYDRAN Anti Itch Care.

 

Brandnetelthee tegen de jeuk?

Het klinkt heel gek: een thee die getrokken is uit de brandnetels zelf, zou werken tegen jeuk en huiduitslag. En inderdaad, veel websites benoemen dit als redmiddel. Maar wij konden er geen wetenschappelijk bewijs voor vinden.

En het is een lang proces om zo’n thee te maken. Dat moet makkelijker kunnen, toch?

Paardenbloemen om de jeuk te bestrijden?

We hebben het als kind allemaal gedaan: de steeltjes van paardenbloemen splijten en de witte sap op de brandneteluitslag smeren. Want dat zou de jeuk verzachten.

Gek genoeg is het volgens verschillende bronnen juist de gele bloem die de brandnetel jeuk verhelpt. Ook hiervoor konden we geen wetenschappelijk bewijs vinden.

Brandnetel jeuk verhelpen met anti-jeuk crème

Oké, brandnetelthee en paardenbloemen zijn dus geen betrouwbare oplossingen tegen de steken van brandnetels. Wat dan wel?

Probeer ALHYDRAN Anti Itch Care eens. Onze crème heeft niet alleen een bewezen werking, maar zorgt ook nog eens heel goed voor je huid.

Anti jeuk crème

Wat is ALHYDRAN Anti Itch Care?

‘Anti Itch’ betekent anti-jeuk. Er is een ingrediënt toegevoegd aan de crème om de werking te versterken: ‘iCOOL ML – Menthol Lactate’.

iCOOL ML is een anti-allergene stof die de huid verkoelt en jeuk verzacht. En, heel belangrijk: het droogt je huid niet huid, wat andere middeltjes vaak wél doen.

Dankzij onze anti-jeukzalf is je brandnetel jeuk snel verholpen of minder. Bovendien merk je snel dat je huid soepeler en gladder aanvoelt.

Met Anti Itch Care in huis ben je voorbereid op jeuk. Niet alleen om brandnetel jeuk te verhelpen, maar ook bij jeuk door de processierups, muggenbulten en bij een gevoelige huid komt deze tube goed van pas. Ben je ook al overtuigd?

Brandnetel jeuk

Veelgestelde vragen over jeuk door brandnetels

Waarom steken brandnetels eigenlijk?

Als je goed naar de brandnetel kijkt, zie je hele kleine brandharen zitten. Die beschermen de plant tegen jouw aanraking. Want daardoor kan je plant beschadigen.

Zodra jij de brandnetel aanraakt, valt de top van het haartje eraf. Daaronder zit een naaldje, en daardoor word je gestoken.

Waarom jeuken de steken van brandnetels?

Als een naaldje in je huid prikt, komt er een mix van chemische stoffen in je lichaam. Je lichaam reageert hierop en er komen bultjes op je huid. Zo gaat je huid dus jeuken.

Zoek je een huidvriendelijke manier om jeuk te verhelpen?

Ervaringen met ALHYDRAN bij jeuk

Mijn dochter lijdt aan rosacea. Daardoor is haar gezicht erg droog en jeukt veel. Toen ze ALHYDRAN voor de eerste keer probeerde was ze verbaasd hoe snel de symptomen verdwenen.

Anoniem

Ik heb al een aantal jaren last van hypostatisch eczeem. Ik heb op advies van huisarts en dermatoloog, diversen zalven geprobeerd, met name tegen de jeuk aanvallen. ALHYDRAN helpt super goed tegen de jeuk. Als ik de huid open heb gekrabd, herstelt hij ook snel weer door de zalf aan te brengen. Het lost het probleem niet op, maar de huid ziet er veel beter uit en ik ben van de jeuk af, als ik maar 2 maal daags smeer.

Simon van Aken

Ik heb regelmatig last van eczeem en allergie. Nu ben ik net terug uit India waar ik erge last kreeg van zonneallergie. Ik ben na 2 weken ALHYDRAN op de pijnlijke en jeukende uitslag gaan doen en dit verzachte de irritatie. Ik ben helemaal gestopt met de cortisonecremes.

Josje

Bronnen

Bij alles wat wij vertellen over ALHYDRAN vinden wij een sterke onderbouwing belangrijk. De informatie in dit artikel is gebaseerd op diverse bronnen:

‘Itching, is there a remedy?’ a pilotstudy with a rehydration gel-cream in burnpatients.
KLINISCHE STUDIE , gepresenteerd op de European Burn Assosiation (EBA), Budapest, Hongarije, 2007, en de International Society for Burn Injuries (ISBI), Montreal, Canada, 2008, Burn Centre Rotterdam, Nederland, H.J. van Kempen, RN, BHSc, J. Dokter, MD, I.M.M.H. Oen, MD.

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.