eczeem gezichteczeem gezicht

Effectieve crème en zalf voor eczeem in het gezicht

Als je last hebt van eczeem in je gezicht, wil je niets liever dan verlichting van je klachten. Een effectieve crème of zalf kan dan helpen. Wij bespreken een bewezen crème en zalf die je kunt overwegen in jouw strijd tegen eczeem.

Ben je toch eerst op zoek naar wat achtergrondinformatie over eczeem? Bekijk dan onze eczeempagina of lees over de soorten eczeem.

Voordat we de crème en zalf bespreken, benadrukken we dat het altijd verstandig is om een dermatoloog te raadplegen voor advies.

Eczeem in je gezicht behandelen

Er zijn verschillende soorten eczeem. Wanneer je last hebt van eczeem in je gezichtsstreek, is de kans groot dat het om seborroïsch eczeem of atopisch eczeem (ook wel: constitutioneel eczeem) gaat. Het behandelen van eczeem in het gezicht vergt zorgvuldige aandacht. We bespreken daarom een crème en een zalf verlichting geven bij eczeemklachten. Van beide producten is de werking door wetenschappelijke studies aangetoond.

Een hydraterende crème: ALHYDRAN Eczema Care

ALHYDRAN Eczema Care is een hydraterende crème die eczeemuitbraken helpt voorkomen. Het is een variant op de reguliere ALHYDRAN. Het hoofdbestanddeel van Eczema Care is pure Aloë Veragel, wat voor langdurige hydratatie zorgt.

Eczema Care is geen geneesmiddel voor eczeem. De crème verhelpt dus niet de onderliggende oorzaak van je eczeemklachten. Maar het helpt wél om de symptomen van eczeem te verminderen. Zoals een jeukende, branderige of geïrriteerde huid. Of een huid die snel rood wordt. Daarnaast helpt de crème je huid beschermen tegen schadelijke bacteriën.

Ook helpt Eczema Care je huid te herstellen en verzorgen dankzij speciaal toegevoegde ingrediënten. Zo bevat Eczema Care naast het hoge percentage Aloë Vera, de volgende ingrediënten:

  • Ureum: Hydrateert en voedt de huid
  • Melkzuur: Helpt de huid herstellen
  • Glycyrrhetinezuur: Vermindert de gevoeligheid van de geïrriteerde huid

Het is goed om te weten dat je ALHYDRAN niet mag smeren op een open huid. Met een open huid bedoelen we niet alleen een wond die nog vochtig is of bloedt, maar ook kloofjes. Die kunnen namelijk behoorlijk prikken. Zorg er daarom voor dat de huid altijd gesloten is.

Bekijk ALHYDRAN Eczema Care

Zalf tegen eczeem in het gezicht: voor op een open huid

Naast een crème kan ook een zalf een optie zijn tegen de klachten van eczeem. Een honingzalf is een zalf die je wel op een open huid kan smeren, bijvoorbeeld bij krabwondjes. Zolang het maar om een droge, oppervlakkige wond gaat en dus niet om een natte of hele diepe wond.

Een honingzalf zoals DerMel biedt antibacteriële bescherming en werkt verzachtend en herstellend. Lees erover op de eczeempagina van DerMel.

Welk product kan ik nu het beste kiezen?

Wat is nu de beste keuze? Kies ik ALHYDRAN Eczema Care of DerMel honingzalf voor eczeemklachten in het gezicht?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Want heb je veel last van krabwondjes door jeuk, dan zou DerMel een goede keuze kunnen zijn.

Maar ben je echt op zoek naar een product waarmee je eczeemuitbraken kunt voorkomen of verlichten? Dan kun je beter voor ALHYDRAN Eczema Care kiezen.

Deze hydraterende crème is speciaal ontwikkeld om je huid te kalmeren en jeuk, een branderig gevoel en roodheid te verminderen. Het voorkomt uitdroging van je huid, waardoor je de kans op nieuwe opvlammingen verkleint.

Het behandelen van eczeemklachten in je gezicht vereist zorgvuldigheid. Naast het overwegen van bewezen crèmes en zalven, is het altijd verstandig om een dermatoloog te raadplegen voor advies. Die kan je helpen bij het vinden van de beste behandeling voor jouw specifieke situatie.

Wist je dat je ALHYDRAN ook eerst gratis kunt proberen?

Bestel een gratis proefmonster

Een crème is een emulsie van water en vetstoffen en bestaat dus altijd uit een vet- en waterfase (in olie of water oplosbare ingrediënten). Welke fase het meest aanwezig is, bepaalt het verschil of het een olie-in-water-emulsie of een water-in-olie-emulsie is. ALHYDRAN is een olie-in-water emulsie.

Een zalf (zoals DerMel) is een mengsel van verschillende soorten vetten (kan dus ook olie zijn). Heel soms bevat een zalf wat water.

Ervaringen met ALHYDRAN Eczema Care

Eczema care zorgt ervoor dat mijn huid het vocht beter kan vasthouden. De huid is veel minder droog, de schilvering en de jeuk is nagenoeg weg. Heb altijd een rode, kapotte huid gehad in mijn gezicht. Mijn gezicht ziet er nu rustig uit en is veel zachter. Het gebruik van zalven met corticosteroiden is aanzienlijk verminderd. De verbetering zet nog steeds door, ben nu enkele maanden bezig.

Vrouw

De plekken op gezicht van mijn dochter (eczeem plekken) waren binnen een aantal dagen verdwenen. Mijn dochter en ik zijn super tevreden met dit product!

Alida

Mijn zoontje heeft al jarenlang last van eczeem. Ik had bijna de hoop op gegeven, totdat ik ALHYDRAN Eczema Care tegenkwam. Na drie dagen zag ik veranderingen op zijn lichaam. De jeuk werd vele malen minder, op de geïrriteerde plekken zag de huid er nu rustig uit. Ik gebruik niks anders meer.

Marelva

Verlicht je eczeemklachten

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

Let op! We versturen alleen in Nederland proefmonsters.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.