Jeuk door een droge huidJeuk door een droge huid

Jeuk door een droge huid: Wat te doen?

Argh! Je droge huid jeukt. Daar wil je wat aan doen. Je zoekt iets wat écht werkt, een crème of zalf? Geen ‘anti-jeuk wondermiddeltjes’ die de huid uitdrogen, maar een effectieve oplossing. ALHYDRAN Anti Itch Care helpt tegen een droge huid, irritatie én jeuk.

Jeuk door een droge huid

Help: mijn droge huid jeukt!

Het is een veelvoorkomende klacht bij uitdroging van de huid: jeuk. Een droge, jeukende huid zorgt voor veel leed: slapeloosheid, onrust, stress, noem maar op.

Voor jonge kinderen kan jeuk ook heel heftig zijn. Zij beseffen immers minder waardoor het komt. Maar hebben er uiteraard net zoveel last van als volwassenen. Voor de ouders zelf is het ook erg stressvol; je kunt je flink machteloos voelen als je kind onrustig is door de jeuk.

Een verkoelende zalf?

Het liefst kom je zo snel mogelijk van de jeuk af. Je snakt naar verlichting. Er bestaan tal van anti-jeuk producten die je daarbij helpen. Crèmes of zalven, die in no-time voor minder jeuk zorgen door het geven van verkoeling. Al is het de vraag of je die wil gebruiken.

In veel verkoelende zalven of crèmes zit Menthol. Dit ingrediënt creëert een gevoel van verkoeling, waardoor de jeuk verlicht wordt. Wel kleven er nadelen aan.

De nadelen van mentholzalf

Menthol heeft allergene eigenschappen. Het kan (vooral bij hogere concentraties) de huid irriteren en (allergische) reacties veroorzaken. Ook droogt menthol de huid uit. Met name bij langdurig gebruik. En verdere uitdroging is, zeker bij een droge huid, het laatste wat je wil.

De droogte is de oorzaak van de jeuk. Je wilt het probleem niet erger maken. Bij een droge huid kan je Mentholzalf het beste vermijden. Ook zalf waar eucalyptus in zit kan je beter laten staan.

Jeukstillende én verzorgende zalf

Gelukkig is er een huidvriendelijk alternatief: ALHYDRAN Anti Itch Care. Deze medische anti-jeuk zalf heeft een sterk jeukstillend effect. Zijn verkoelende werking verlicht jeuk, zonder de huid nog droger te maken.

In de crème zit o.a. Menthyl Lactate. Dit ingrediënt zorgt voor de directe verkoeling. Door deze verkoeling vermindert het de jeuk. Er is een voordeel: Menthyl Lactate irriteert de huid niet, zoals menthol of eucalyptus wel doen (bij langdurig gebruik).

Anti jeuk crème

Dit heeft de droge, jeukende huid nodig

De droge huid die jeukt heeft baat bij verkoeling én verzorging. Wanneer je alleen de jeuk wegneemt blijft de huid droog. Er is een goede huidverzorging nodig om óók de droogte aan te pakken.

ALHYDRAN Anti Itch Care doet beide. Het helpt je droge, jeukende huid op twee manieren:

  • Jeuk wegnemen: De crème verkoelt en vermindert de jeuk direct.
  • Uitdroging tegengaan: De crème geeft een intense hydratatie aan de huid. Het verbetert de vochtbalans waardoor de huid minder droog wordt en klachten als jeuk afnemen.

Langdurig minder jeuk en irritatie

Óók op de lange termijn worden jeuk en irritatie minder. Dit komt o.a. door de verse Aloë Vera in de zalf: het hydrateert je huid, herstelt de vochtbalans en helpt je huid weer tot rust te komen. Je huid wordt minder droog en jeuk neemt af.

Crème voor de droge huid én jeuk

Je kan Anti Itch Care van ALHYDRAN bij alle huidtypes en huidaandoeningen gebruiken.

Gebruikers zijn erg enthousiast. Bekijk hun ervaringen met ALHYDRAN Anti Itch Care. Of bestel direct een tube en verlos jezelf van jeuk én een droge huid!

Ervaringen van gebruikers

Heerlijke verkoelende en jeukstillende crème die goed intrekt. Blijft in tegenstelling dat veel andere producten, lang zijn werking behouden.

Dees

Makkelijk te gebruiken crème. Smeert goed en helpt snel tegen de jeuk. Prikt en kleeft niet en wordt snel opgenomen door de huid. Heeft geen vervelende of sterke parfum geur.

Kristel

Direct bij het aanbrengen verlichting en langdurige werking, bij klachten door de eikenprocessierups. Super product, zeer tevreden. Echte aanrader.

René

Wil je een crème die helpt bij jeuk én een droge huid?

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:

‘Itching, is there a remedy?’ a pilotstudy with a rehydration gel-cream in burnpatients.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het European Burn Assosiation (EBA) Congres, Budapest, Hungary, 2007 & The International Society for Burn Injuries (ISBI), Montreal, Canada, 2008
Auteur(s): H.J. van Kempen, RN, BHSc, J. Dokter, MD, I.M.M.H. Oen, MD
Instelling: Burn Centre Rotterdam, the Netherlands

Alhydran, a new option in the treatment of hypostatic eczema.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het World Union of Wound Healing Societies (WUWHS), Florence, Italy, 2016
Auteur(s): AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands

Application of Medical Moisture Retention Cream (ALHYDRAN), A New Option in the Treatment of Venous Eczema
Bekijk het artikel (Maarstricht University Research Publications)

Publicatie: Journal of Gerontology & Geriatric Research, 2017
Auteur(s): Rondas, AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands

Form pop up alhydran afbeelding Gratis proefmonster aanvragen
Form pop up alhydran afbeelding

Gratis proefmonster!

Probeer nu gratis de littekencrème van ALHYDRAN. Met of zonder zonbescherming SPF 30.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak uw sample keuze*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.