Help de Brandwonden Stichting
Bescherming UVBescherming UV

Bescherm je beschadigde huid tegen UV-straling. Oók bij bewolkt weer!

Wist je dat zelfs op een bewolkte dag 40% van de UV-straling de aarde bereikt? In tegenstelling tot wat velen denken, is de zon ook in de herfst en winter schadelijk voor de huid. Oók bij bewolkt weer. Dat betekent dat je altijd bewust om moet gaan met de zon.

Beschadigde huid is extra kwetsbaar voor zonlicht

Heb je huidproblemen en/of is je huid beschadigd? Dan moet je nog beter oppassen. Een kwetsbare huid is extra gevoelig voor de schadelijke invloeden van UV. Reden genoeg om goede zonbescherming op de onbedekte huid te smeren. Ook in de koude(re), vaak bewolkte maanden.

Mogelijke huidklachten
Wat doet UV-Straling met je beschadigde huid?

Met een kwetsbare huid, bedoelen wij een huid met een beschadigde huidbarrière, zoals bij de volgende huidproblemen:

Let op: deze lijst is zeker niet volledig. Staat jouw huidprobleem hier niet tussen? Vraag dan advies aan je (huis)arts.

De zon en wintersport

Tijdens de wintersport is goede zonbescherming cruciaal. In feite wordt tot 80% van de UV-stralen weerspiegeld in de sneeuw. Daarom wordt de huid niet alleen blootgesteld aan de UV-stralen vanuit de lucht, maar ook door de weerkaatsing van deze UV stralen op de grond.

Daarbij geldt bovendien: hoe hoger de hoogte, hoe groter de blootstelling aan UV-stralen. Geschat wordt dat voor elke 300 meter boven zeeniveau de blootstelling aan UV-stralen met 4 tot 5% toeneemt.

ALHYDRAN met zonbescherming

ALHYDRAN is een een krachtige vochtregulerende crème die diep in de huid trekt en van binnenuit de huid herstelt. De crème wordt gebruikt bij het voorkomen van littekens en het behandelen van diverse huidproblemen.

ALHYDRAN SPF 30 biedt alle voordelen van ALHYDRAN, aangevuld met factor 30 zonbescherming (SPF 30).  De crème beschermt de huid tegen zowel UVA als UVB straling. Het is een littekencrème met UV-bescherming.

SPF
Wat betekent SPF in de zonbescherming factor?

De voordelen

  • Hoge zonbescherming (factor 30) tegen UVA en UVB straling.
  • Wetenschappelijk bewezen werking.
  • Optimale dubbele hydratatie die lang aanhoudt.
  • Herstellt én beschermt de huid.

ALHYDRAN is bewezen effectief. Ook wordt de verzorgende werking en zonbescherming bevestigd door de ervaringen van gebruikers.

Ervaringen met ALHYDRAN SPF 30

Tijdens en na 35x bestralen en een operatie, gebruikte ik ALHYDRAN. Zowel de normale als die met factor 30. Het werkt super! Het litteken is nauwelijks meer te zien. Het kalmeert de huid en maakt het bestralingsgebied zacht en soepel.

Katherine Happs

Ik kreeg tijdens bestraling een standaard crème voorgeschreven, waarvoor ik allergisch bleek te zijn. Op advies van de bestralingsarts ben ik ALHYDRAN gaan gebruiken. Dat bevalt erg goed. Ik heb het ook gelijk gebruikt als littekencrème voor het litteken van de operatie. Ik vind het heel goed werken, daarom heb ik ook al de ALHYDRAN SPF 30 besteld voor de zomer.

Wijnanda Hoetmer

Het litteken op de hand van mijn dochter is netjes aan het genezen met ALHYDRAN SPF 30 en meteen beschermd tegen de zon. Ideale combinatie.

Judith

Bescherm je huid tegen UV-straling met ALHYDRAN