ALHYDRAN werkt tegen jeuk door de eikenprocessierupsALHYDRAN werkt tegen jeuk door de eikenprocessierups

Welke zalf werkt tegen de eikenprocessierups?

Ze hebben je te pakken: de eikenprocessierupsen. Over je hele lichaam uitslag en irritatie. Je wordt gek van de jeuk. Met krabben maak je het erger. Is er een zalf die verlichting brengt? Ja, die hebben wij voor je. Met onderbouwde werking: ALHYDRAN Anti Itch Care.

Let op: Sommige mensen reageren sterk op de brandharen van de eikenprocessierups. Houd je erg lang heftige jeuk? Heb je ernstige oogklachten? Of een allergische reactie, last van kortademigheid of benauwdheid? Neem dan contact op met een arts. (bekijk het advies op Thuisarts.nl)

Welke zalf wordt aangeraden?

Het Rode Kruis adviseert tegen jeuk door de eikenprocessierups:
“Bestrijd de jeuk met verzachtende crème op basis van Aloë Vera”

Ook het RIVM raadt het gebruik van aloë vera-gel aan:
“Bij hevige jeuk kunnen anti-jeukmiddelen verlichting geven (aloë vera-gel…”

Onze zalf, ALHYDRAN, is gemaakt van 45% verse Aloë Vera. Waarom vers? Zodat niets van de werking verloren gaat. Lees meer over onze ingrediënten…

Waarom is Aloë Vera belangrijk? Omdat die stof je huid hydrateert. Oftewel: de vochtbalans herstelt. Het helpt je huid weer tot rust te komen. Het vermindert de jeuk.

Bewezen effectief bij jeuk

Jeuk door de eikenprocessierups

Jeuk kan erger zijn dan pijn. Het zorgt voor de aandrang om te krabben of wrijven. Ook zonder dat je het doorhebt. Daardoor beschadig je de huid en wordt de jeuk alleen maar erger.

ALHYDRAN is een medische crème. Het werkt goed tegen vele klachten, waarvan jeuk er één is. Dat komt door het gebruik van Aloë Vera. Onze zalf bewijst z’n werking al vele jaren: niet alleen vele gebruikers getuigen ervan, ook verschillende studies bevestigen het (zie de ervaringen en bronnenlijst onderaan dit artikel).

Aan ALHYDRAN Anti Itch Care is een extra ingrediënt toegevoegd, speciaal voor jeuk. ICoolML zorgt voor langdurige verkoeling van de huid. Het verlicht jeuk. En verkoelt de huid. Maar droogt de huid niet uit, zoals menthol of eucalyptus wel doen bij langdurig gebruik.

Let op: ALHYDRAN helpt alléén tegen de jeuk en rode huid door de eikenprocessierups. Het doet dus niets tegen de onderliggende oorzaak van de klachten.

Veelgestelde vragen over jeuk door de eikenprocessierups

Wat is een eikenprocessierups?

Een eikenprocessierups is een rups die later een soort nachtvlinder wordt (mot). Ze zijn herkenbaar aan de vele haartjes op hun lijf. En doordat ze allemaal achter elkaar aan lopen (vandaar de naam ‘processie’). Je vindt ze op – de naam zegt het al – eikenbomen.’

Eikenprocessierups

zo ziet de eikenprocessierups eruit

Hoe lang blijven de uitslag en jeuk?

De klachten verdwijnen meestal binnen 2 weken. Duurt het langer? Of heb je hele hevige klachten? Ga dan naar je huisarts.

Waarom, wanneer en hoe ontstaat de jeuk precies?

De jeuk ontstaat zodra de haartjes van de rups contact maken met je huid. Dan veroorzaken ze netelroos: jeukende roze bultjes.

Hoe ziet de uitslag er precies uit?

Allemaal roze bultjes, klein en groot, in verschillende vormen:
Bekijk foto’s van de uitslag (op Huidarts.com)

Waarom mag ik eigenlijk niet krabben?

Krabben maakt de jeuk alleen maar erger. Bovendien kun je dan de bultjes openkrabben. Hierdoor kun je kleine littekentjes veroorzaken.

Zalf tegen jeuk door de eikenprocessierups

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:

‘Itching, is there a remedy?’ a pilotstudy with a rehydration gel-cream in burnpatients.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het European Burn Assosiation (EBA) Congres, Budapest, Hungary, 2007 & The International Society for Burn Injuries (ISBI), Montreal, Canada, 2008
Auteur(s): H.J. van Kempen, RN, BHSc, J. Dokter, MD, I.M.M.H. Oen, MD
Instelling: Burn Centre Rotterdam, the Netherlands


Alhydran, a new option in the treatment of hypostatic eczema.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het World Union of Wound Healing Societies (WUWHS), Florence, Italy, 2016
Auteur(s): AALM Rondas, JA Vestjens, JMGA Schols
Instelling: De Zorggroep – Venray, Maastricht University – Health and Primary Care, the Netherlands


The effect of a topical cream application on water distribution in healthy skin and burn scars: pilot project.
Bekijk het artikel (PDF)

Publicatie: Gepresenteerd tijdens het European Burn Assosiation (EBA) congres, Rotterdam, the Netherlands, 2018
Auteur(s): P. Moortgat, M. Anthonissen, J. Meirte, U. van Daele, T. van Hullebusch, C. Lafaire, L. de Cuyper, K. Maertens
Instelling: OSCARE – Organisation for burns, scar after-care and research, Antwerp, Belgium

Ervaringen

ALHYDRAN werkt super tegen jeuk en het branderige gevoel door de eikenprocessierups!

Anoniem

Als moeder heb ik altijd een grote tube ALHYDRAN in de koelkast staan. Niet omdat het koel bewaard moet worden, maar omdat het dan extra jeukstillend is bij insectenbeten, processierups irritaties (zeer recent) en brandwonden (Hallo, oven en strijkijzer). Bijzonder product en naar mijn mening onmisbaar in huis.

Inge van der Aa

Na het wielrennen zat mijn hele lichaam onder de bultjes. Mijn huisarts zei dat het door de eikenprocessierups komt. Na een aantal dagen met enorme jeuk heb ik ALHYDRAN Anti Itch Care gekocht. De crème zorgt direct voor verkoeling en minder irritatie. Met 1 á 2 keer smeren per dag waren de klachten helemaal weg! I

Jan-Willem